親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

20080909 發表於 18-2-28 08:53
8. Stonehenge or sky garden
(Sky Garden要網上預約,限時1小時,天氣好的話風景不錯。附近有間Burger & ...

據知這個影相服務有專人圍 Harry Potter 頸巾是吧?那麼知道這項服務時間如何?用這服務就是要向他買相是吧!但也有朋友告知,那裏只是一個車站,排隊影相,不用收費。那是否因為過了他們營業時間,就沒有了服務,所以自己排隊影完就得?

子爵府

FloliMom 發表於 18-3-2 03:24
據知這個影相服務有專人圍頸是吧?那麼知道這項服務時間如何?用這服務就是要向他買相是吧!但也有朋友告 ...

要比錢既咩?
用手機就得啦
吾洗要佢既相

男爵府

FloliMom 發表於 18-3-2 03:24
據知這個影相服務有專人圍 Harry Potter 頸巾是吧?那麼知道這項服務時間如何?用這服務就是要向他買相是 ...
在Platform 9 3/4 Shop營業時間內排隊有頸巾和專人拍攝, 但你可以同時用自己的手機/相機拍. 之後進店內看專人拍的照片, 若不喜歡可以不買. 我買了因為他們拍的比我拍的好.

子爵府

20080909 發表於 18-3-2 14:08
在Platform 9 3/4 Shop營業時間內排隊有頸巾和專人拍攝, 但你可以同時用自己的手機/相機拍. 之後進店內看專 ...

貴嗎?

男爵府

kimberlybaby 發表於 18-3-2 16:33
貴嗎?
請看#7.

大宅

畀面勳章

kimberlybaby 發表於 18-2-28 10:46
係呀,都好貴下,又早起身,帶住小朋友分分鐿late,我諗都會放棄,其實玩7日夠吾夠呢?我機票係7日,可以 ...

倫敦周邊都好多野適合小朋友玩,LegolandDrayton Manor (內有 Thomasland),Cadbury FactoryWarwick Castle等。大人的話,去Bath遊覽。我上次同小朋友去英國玩了13日,今年再去玩16日。

子爵府

hoihoima 發表於 18-3-7 08:55
倫敦周邊都好多野適合小朋友玩,Legoland,Drayton Manor (內有 Thomasland),Cadbury Factory,Warwick ...

我計埋飛得10日,所以時間緊迫

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你小朋友幾歲先?
倫敦咁多嘢玩,都覺得好難編咩?

得7日8日?我嫌少啦~

我去過倫敦超過10次

子爵府

是的 發表於 18-3-7 23:35
你小朋友幾歲先?

8至16
可能都要買本旅行書睇下

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

kimberlybaby 發表於 18-3-8 10:35
8至16
可能都要買本旅行書睇下

放心,好似遠少少有Harry Potter Studio, 近既想親親動物有London Zoo,好多野啱睇啱玩啦~
如果想快知有乜,可以睇下London Pass介紹既景點,又多又齊全。個pass上網買,仲好似有折扣。

另外,你訂好酒店未?我有優惠link,可以pm我。

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

kimberlybaby 發表於 18-3-8 10:35
8至16
可能都要買本旅行書睇下

書5一定要買既,行開書局望望已知一二,自己上網睇仲詳盡。

努力!

子爵府

是的 發表於 18-3-9 11:50
放心,好似遠少少有Harry Potter Studio, 近既想親親動物有London Zoo,好多野啱睇啱玩啦~
如果想快知有 ...

吾知我有冇睇鐄,london pass裏面吾見有london eye,你話有discount係咪埋單時至有,而且就甘按吾多覺有拆

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

kimberlybaby 發表於 18-3-9 16:51
吾知我有冇睇鐄,london pass裏面吾見有london eye,你話有discount係咪埋單時至有,而且就甘按吾多覺有拆 ...

你冇睇錯,張pass5包london eye既

不過上網订london eye有九折

你想買景點平飛,多數要e+俾錢買,可以睇下KLOOK或KKDAY有冇平,又可以用HKD, 但請睇清楚條款及規定丶不成行可否退款等等。

enjoy

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

仲有個叫
iventure card
你可以比較下邊隻啱你地

大宅

kimberlybaby 發表於 18-2-27 22:06
1.  KENSTINGTON PARK, HYDE PARK, Natural History Museum

2.  Buckingham Palace, Green park,

會考慮去 Windsor castle、Warwick castle、Oxford、Cambridge 嗎?
Stonehenge、Bath、Cotswolds(優美英國村莊地區)、Stratford 這些郊外地方也有 local tours 可以去到,還會和 Windsor Castle、Oxford、Stratford-upon-Avon (莎翁故居)搭配,會喜歡去嗎?
去King’s Cross 車站,除了 9 3/4 月台,可以乘火車去 Cambridge 半日/一日/遊。
除了 Legoland,小朋友喜歡刺激的繩網嗎?可以考慮 Go Ape High Ropes。
Harry Potter Studio Tour?
想看 musical 嗎?

男爵府

是的 發表於 18-3-7 23:35
你小朋友幾歲先?

來緊暑假我也㑹和小朋友(10 歲、14嵗)去英國2星期,暫時會去Bath, Cambridge, oxford. 現在study 緊行程,有什麼提議嗎?謝謝!

男爵府

FloliMom 發表於 18-3-11 07:41
會考慮去 Windsor castle、Warwick castle、Oxford、Cambridge 嗎?
Stonehenge、Bath、Cotswolds(優美英 ...

Go Ape High Ropes 看來不錯,讓我上網看看先!
Musical 有什麼推介嗎?

大宅

回覆樓主

Go apes 好好玩!
Musical 去倫敦是必看!
暑假可去mayfield 看薰衣草

大宅

fany 發表於 18-3-11 08:46
Go apes 好好玩!
Musical 去倫敦是必看!
暑假可去mayfield 看薰衣草

去 Mayfield 不是自駕的話,乘公交會有點麻煩,看你有多喜歡了!

子爵府

是的 發表於 18-3-9 17:09
你冇睇錯,張pass5包london eye既

不過上網订london eye有九折

另外想問號呀女想去m&m wotld london,需吾需要買ticket?見佢網站又冇講

首頁

尾頁

跳至