親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

fany 發表於 18-3-11 08:46
Go apes 好好玩!
Musical 去倫敦是必看!
暑假可去mayfield 看薰衣草

musical有咩介紹?

大宅

kimberlybaby 發表於 18-3-11 12:40

我之前是看Charlie and the chocolate factory, 但現在好像已做完

大宅

kimberlybaby 發表於 18-3-11 12:35
另外想問號呀女想去m&m wotld london,需吾需要買ticket?見佢網站又冇講

應該不用入場卷。之前 checked 咗佢星期一至六開到深宵,所以可以安排在一天行程的最後,食完晚餐才去都得。

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

kimberlybaby 發表於 18-3-11 12:35
另外想問號呀女想去m&m wotld london,需吾需要買ticket?見佢網站又冇講

M&M's World不用入場費的,只是主題商店一間,如果持有London Pass可以優惠價消費。

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

London最新有個極高的滑梯,是由奧運塔改成的,大家如有興趣可以試玩下。

大宅

kimberlybaby 發表於 18-3-11 12:40

The Lion King
Aladdin

子爵府

是的 發表於 18-3-12 11:04
London最新有個極高的滑梯,是由奧運塔改成的,大家如有興趣可以試玩下。
...

好驚,咪了

子爵府

cameomom 發表於 18-3-12 12:35
The Lion King
Aladdin

好睇?
我知有套係講witches,但吾知叫咩名?

大宅

kimberlybaby 發表於 18-3-12 14:56
好睇?
我知有套係講witches,但吾知叫咩名?

Wicked

其實我同囡囡會五月尾去倫敦,我地的朋友都極力推薦,所以此次為音樂劇之旅,已經訂購看 The Lion King, Aladdin, Wicked, Les Miserable

大宅

是的 發表於 18-3-12 11:04
...

請問在哪裡?

男爵府

開心吸收勳章

Dongoogoo 發表於 18-8-1 07:25
請問在哪裡?

喺Queen Elizabeth Olympic Park 入面

複式洋房

回覆 kimberlybaby 的帖子

Hi, kimberlybaby,

I just came back from London. I shared my 6 days iternery to you.
London is very hot during my stay (E/Jul~B/Aug)
All the museum, train station & bus got no air-conditioned.
We could just a quick look for the museum.

Day 1 Early morning arrival => Hotel Check in
=>Green Park => Buckingham Palace => St. James Park => Westminster Abbey
=> Covent Garden

Day 2 One day Tour to Stonehenge + Bath

Day 3 Oxford + Bicester Village

Day 4 Harry Potter Studio => Natural History Museum => Harrods

Day 5 British Museum => Borough Market => M&M 's world => Les Miserable Musical

Day 6 London Eye + Big Pen (just photo) => London Bridge by Thames Clippers
=> Shopping at Oxford Circus

Day 7 Eurostar to Paris

子爵府

mango22 發表於 18-3-11 08:34
來緊暑假我也㑹和小朋友(10 歲、14嵗)去英國2星期,暫時會去Bath, Cambridge, oxford. 現在study 緊行程 ...

我去年去了周杰倫拍MV 英國南部的白縣崖,在倫敦來回,上午九點出發,中午可以回倫敦。

伯爵府

回覆 20080909 的帖子

請問sky garden係咪就算上去行吓飲杯嘢都要預先booking

伯爵府

回覆 Rowena 的帖子

請問king cross harry potter 係咪呢個?係咪喺月台嘅一小角?

大宅

annsochan 發表於 18-10-6 19:51

請問king cross harry potter 係咪呢個?係咪喺月台嘅一小角?

Yes, 隔離還有間大商店賣HP 紀念品。

伯爵府

多謝妳回覆, 係咪通常有好多人排隊影呢?

大宅

annsochan 發表於 18-10-6 20:09

多謝妳回覆, 係咪通常有好多人排隊影呢?

Yes, 非常多人。

伯爵府

sorry! 吾記得問, 係月台度, 咁咪要喺呢個站落一落車, 影完再上車?

大宅

annsochan 發表於 18-10-6 20:12

sorry! 吾記得問, 係月台度, 咁咪要喺呢個站落一落車, 影完再上車? ...

其實不是在月台,幅牆是在車站大堂裏; 所以不用搭火車,只需行入車站,找到地方,排隊,影相,買紀念品就得。

首頁

尾頁

跳至