自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

尋日終於的起心肝去開銀行戶口,去到福田口岸就見到工商銀行 有職員識講廣東話,可以用香港地址,只要有地址證明、身份證、回鄉證、大陸實名電話卡就可以開戶。 工商開戶耐d填完文件又要去部機到填野,跟住又要去櫃檯,又要去佢地部電腦攪埋個網上銀行 。前後用左45分鐘啦。

另一間建設快好多,填完資料有職員幫我拎飛、張身分證,回鄉證影埋印、去到櫃檯不停簽名,set密碼 好快就開左。開完有職員教你裝app 點整建設要身分證、回鄉證、稅單、地址證明。

過左關一出 有間細細間既出電話卡店 即場買左電話卡230人仔,入面有50元話費 每月6蚊月租 即時做埋實名 重有剛有優惠充50元送50元

無大陸地址又想上去開戶口既人就要快啦。除時又改制

如果開卡係比支付寶用係淘寶既 開2個銀行戶口安全d

男爵府

回覆樓主:

“建設”一定要稅單 ? 無稅單點攪 ?

珍珠宮

三棵樹 發表於 18-3-1 17:10
“建設”一定要稅單 ? 無稅單點攪 ?

唔知 因我有稅單 或者你開工商

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

係唔係星期一至五營業?星期六去申請可以嗎?

未經許可,請勿轉載

水晶宮

回覆樓主

開咗有冇好呀?
支付寶?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小草王道 發表於 18-3-1 17:11
唔知 因我有稅單 或者你開工商
其實可否係張全年收入的單,用來報稅個張,但我不是常上大陸,沒有動力去搞.

水晶宮

回覆樓主:

多謝分享,真係開定冇壞,改制就可能冇咁易開到

珍珠宮

bmuimami 發表於 18-3-1 17:22
開咗有冇好呀?
支付寶?

開左整左微信支付 又試埋支付實都ok

珍珠宮

sukkiu 發表於 18-3-1 17:26
其實可否係張全年收入的單,用來報稅個張,但我不是常上大陸,沒有動力去搞.
...

我用左叫我交稅個張 佢地要稅單編號

珍珠宮

大笨鐘 發表於 18-3-1 17:21
係唔係星期一至五營業?星期六去申請可以嗎?

呢個無睇

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小草王道 發表於 18-3-1 17:30
我用左叫我交稅個張 佢地要稅單編號
咁我都無.我見有講有銀行車牌都得,真係要逐間銀行問.

珍珠宮

sukkiu 發表於 18-3-1 17:37
咁我都無.我見有講有銀行車牌都得,真係要逐間銀行問.

去工商囉 佢唔洗稅單

翡翠宮

bmuimami 發表於 18-3-1 17:22
開咗有冇好呀?
支付寶?

玩微信、支付寶、京東,可以網購、店鋪支付;建議存多啲人仔入銀行,喺呢3個平台買理財産品,有4厘幾息。

另外有大陸手機號及銀行户口,喺内地call車、團購都好方便。

子爵府

福田口岸有中移動嗎?想開埋曰租卡

珍珠宮

Titi 發表於 18-3-1 17:52
福田口岸有中移動嗎?想開埋曰租卡

我出左關口 見到有間細細間電話卡鋪 求期買張卡咋 係中國聯通 每月6蚊月費 香港都會收到大陸msm

水晶宮

lyh80115 發表於 18-3-1 17:52
玩微信、支付寶、京東,可以網購、店鋪支付;建議存多啲人仔入銀行,喺呢3個平台買理財産品,有4厘幾息。
...

明白。謝回覆
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

小草王道 發表於 18-3-1 17:29
開左整左微信支付 又試埋支付實都ok

謝回覆

大宅

回覆樓主:

香港一卡兩號的大陸电話,可以ma?

珍珠宮

gigi211 發表於 18-3-1 18:27
香港一卡兩號的大陸电話,可以ma?

唔得

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-3-1 17:52
...

我咪比老公話我囉 拎左3800人仔上去 拎返1500落黎 佢問我做咩唔入曬落銀行

我從來係諗住洗曬佢個3800人仔麻

首頁
12345...9

尾頁

跳至