網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

rl2999 發表於 18-9-5 23:18
香港廁紙太貴了

其實價錢差不多, 勝在送到上門, 唔使自己托餐死.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

andyman 發表於 18-9-5 23:17
清風金裝, 我買左一次, 而家又下左架 唯有買唯達啦.

我都响天貓訂購咗好多廁紙,紙巾 。我買卷裝165克27卷,比香港的短身,同埋可能165克,所以細卷啲。我冇留意係香港買係幾多錢。買埋其他連運費約320蚊。唔知平唔平過香港買。

別墅

盒裝紙巾其實都OK, 但係買埋會唔會好痴線

https://s.click.taobao.com/MJJ1xMw

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

olkan 發表於 18-9-5 23:52
我都响天貓訂購咗好多廁紙,紙巾 。我買卷裝165克27卷,比香港的短身,同埋可能165克,所以細卷啲 ...

維達手拍紙好正架, 拍得住得寶.

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

olkan 發表於 18-9-5 23:52
我都响天貓訂購咗好多廁紙,紙巾 。我買卷裝165克27卷,比香港的短身,同埋可能165克,所以細卷啲 ...

可能香港蘇寧抵啲,呢期領券279減120。維達4層180g×27卷,計落只需49港幣。蘇寧用順豐包郵送上門,全場港幣計算。

【香港蘇寧】維達(Vinda)卷紙超韌四層180g*27捲衛生紙(整箱銷售)http://product.hksuning.com/m/0000000000/000000000164092813.html

男爵府

lyh80115 發表於 18-9-6 00:25
可能香港蘇寧抵啲,呢期領券279減120。維達4層180g×27卷,計落只需49港幣。蘇寧用順豐包郵送上門,全場港 ...

剛拍左單。。。

大宅

MiuMiuLi 發表於 18-8-31 11:30
88蚊只包寄大陸地址,香港要 199自取,249上門,如果件貨唔寄香港,結算果陣佢會掟左落最低 “失效寶貝” ...

hello想問吓我在结算時,見到顯示寫配送方法. 官方物流直送 陸運免郵,這是不是代表直送香港不用郵費。

公爵府

bibiwuwu2 發表於 18-9-7 10:12
hello想問吓我在结算時,見到顯示寫配送方法. 官方物流直送 陸運免郵,這是不是代表直送香港不用郵費。
...

結算後揀完香港地址,佢寫免郵就已經係免運費直寄到香港,寫 10蚊就係比 10蚊~

淘寶店買野落單後既運費未必準確,有時要旺旺叫佢改運費,但係貓超落單睇到既運費係真實運費~

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

MiuMiuLi 發表於 18-9-7 10:44
結算後揀完香港地址,佢寫免郵就已經係免運費直寄到香港,寫 10蚊就係比 10蚊~

淘寶店買野落單後既運費 ...
買左咩可以免郵咁好? thanks.

公爵府

lojo11 發表於 18-9-7 15:39
買左咩可以免郵咁好? thanks.

幅圖係示範比 JM睇 ~

只係冇左之前搭件幾蚊包郵貨送香港,但係貓超係有買滿銀碼免郵送香港,199蚊自取,249蚊上門,包 10kg ~

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

MiuMiuLi 發表於 18-9-7 15:50
幅圖係示範比 JM睇 ~

只係冇左之前搭件幾蚊包郵貨送香港,但係貓超係有買滿銀碼免郵送香港,199蚊自取, ...

明白,謝謝

子爵府

可能香港蘇寧抵啲,呢期領券279減120。維達4層180g×27卷,計落只需49港幣。蘇寧用順豐包郵送上門,全場港 ...

買廁紙香港蘇寧抵!唔駛理幾重都免運
只係易缺貨,同要夾到279有難度

大宅

抵呀!即係同fd夾份,買三箱,價錢啱啱好,為起上嚟唔洗$2.1一卷,仲要介紹埋比屋企人(emoji)

大宅

anyuser18 發表於 18-9-7 17:27
買廁紙香港蘇寧抵!唔駛理幾重都免運
只係易缺貨,同要夾到279有難度
...

請問蘇寧係咩嚟㸃揾架

子爵府

bibiwuwu2 發表於 18-9-9 04:05
請問蘇寧係咩嚟㸃揾架

我用Android, app嚟。Google play store找蘇寧香港

子爵府

回覆樓主:

今天天貓都送得快,但一送唔到就好煩,又話再送來又無咗影,真係好煩。但今次夾單啲嘢買得多又重,唔想自取
自次係中通派,比較差

反而由順豐派嗰啲,啲派送員肯同我夾吓時間,聲氣都好啲。(近幾次買蘇寧都係順豐派,越來越好)

子爵府

+5熱血勳章

MiuMiuLi 發表於 18-8-31 09:57
運費睇怕都好難等,之前有得搭貨,幾十蚊都照買 ,依家要儲埋一次買
...

終於砌夠數$,啱啱可以免運,仲用埋199減35

公爵府

ry 發表於 18-9-10 19:02
終於砌夠數$,啱啱可以免運,仲用埋199減35

我係尋日買,D 貨冇乜點平到,係著數左果 35蚊~

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

MiuMiuLi 發表於 18-9-10 23:15
我係尋日買,D 貨冇乜點平到,係著數左果 35蚊~

9號0時即拍, 買左好多野, 唔算好抵, 是扣到35元, 另抽左個399-50元, 買左4百幾, 扣埋都要近400.... 不過, 運輸比之前慢左DD... 剛剛先到HK倉,

蘇0 有優惠抵, 而且是HKD.... 不過, 就好多都無貨...
Stay Hungry , stay foolish !!

子爵府

+5熱血勳章

hinhin_ma 發表於 18-9-10 23:48
9號0時即拍, 買左好多野, 唔算好抵, 是扣到35元, 另抽左個399-50元, 買左4百幾, 扣埋都要近400.... 不過, ...

真係慢咗好多好多,我落咗張單已經過咗24小時,到依家都未配貨。咁耐都係第一次

首頁

尾頁

跳至