網購天地

跳至
[淘寶] 天貓超市  

首頁
56789...17

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

近來貓超都無做免郵, 所以次次都係得個睇, 買唔到

公爵府

miumiu0101 發表於 18-8-16 16:04
近來貓超都無做免郵, 所以次次都係得個睇, 買唔到

比幾蚊搭件貨~做貓超 JM ,買清風紙巾

【清风手帕纸原木纯品3层10张*10包餐巾纸面纸巾】http://m.tb.cn/h.32pNHbh 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€3DVkb085aLi€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

子爵府

減齡達人勳章

呢幾日搵唔到免郵既野

公爵府

wing_tt 發表於 18-8-18 14:41
呢幾日搵唔到免郵既野

暫時下面果 D 多數包郵,預先放定入購物車,隨時買野用黎搭~

【清风手帕纸原木纯品3层10张*10包餐巾纸面纸巾】http://m.tb.cn/h.32pNHbh 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€3DVkb085aLi€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

【清风 抽纸原木纯品2层150抽*4包软包抽取面纸巾】http://m.tb.cn/h.3XmRbCt 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€7z3jbZdJh2L€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

公爵府

wing_tt 發表於 18-8-18 14:41
呢幾日搵唔到免郵既野

【心相印卷纸厨房系列75节2粒有芯卷纸式纸巾新老包装随机】http://m.tb.cn/h.3X7z5ii 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€mMy8bZdJAMW€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

【植护原木抽纸3层110抽6包面巾纸家庭装卫生纸巾批发家用】http://m.tb.cn/h.3XmW0re 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€80flbZdrTTI€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-8-18 15:02
【心相印卷纸厨房系列75节2粒有芯卷纸式纸巾新老包装随机】http://m.tb.cn/h.3X7z5ii 点击链接,再选择浏 ...

咦,點解依家貓超無得選擇香港自取呢?早幾個月還有的呀。

公爵府

平平常常 發表於 18-8-18 22:20
咦,點解依家貓超無得選擇香港自取呢?早幾個月還有的呀。

你都係冇 ,我上星期四先買完一單都冇事,星期一定二就突然冇左香港自取點果個選項,都唔知點解 ,我已經同天貓超市客服講左個情況,早兩日有追問過,不過都係冇咩回覆

天貓超市客服喺天貓超市主頁,右下 “我的”,“我的客服” 入面,你或者都話佢知呢個情況,多 D 人反影問題,佢可能處理會快 D ~

我用同一電話,登入 c6 個帳號係冇事,係有香港自取點選項,即係唔關電話同 app 既事~攪到我啱啱果張貓超單係用 c6 帳號買

複式洋房

MiuMiuLi 發表於 18-8-18 23:15

你都係冇 ,我上星期四先買完一單都冇事,星期 ...

唔會冇自取點揀 ,我星期五先至買完, 你應該係用咗天貓app落單, 所以無自取點揀,你用淘寶app落單就可以

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-8-18 23:15

你都係冇 ,我上星期四先買完一單都冇事,星期 ...

好的,我用家人的帳戶試試。

淘寶App有點怪,好像有點不穩定,最近一兩個月容易無故發生故障、自己終結跳出來。以前很少這樣的。

公爵府

平平常常 發表於 18-8-19 09:09
好的,我用家人的帳戶試試。

淘寶App有點怪,好像有點不穩定,最近一兩個月容易無故發生故障、自己終結跳 ...

我用電腦試過都係冇左自提點選項,c6 帳號有,所以係帳號問題~如果你都係咁,即係唔止我一個,好大可能係有部份帳號都有問題~

我 cap 左手機張圖比客服,結算後香港地址下面,係冇左橙色果行自提點選項~

公爵府

yung20033 發表於 18-8-19 08:58
唔會冇自取點揀 ,我星期五先至買完, 你應該係用咗天貓app落單, 所以無自取點揀,你用淘寶app落單就可以 ...

唔會攪錯,貓超我買過廿次野都有,我尋日用我電話登入 c6 帳號黎落單買野,正常~

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-8-19 10:28
我用電腦試過都係冇左自提點選項,c6 帳號有,所以係帳號問題~如果你都係咁,即係唔止我一個,好大可能係 ...

啊,我猜到可能的原因了。

我的帳戶是早期用國內電話號碼開的,而家人的帳戶是近一兩年用香港電話號碼開的,也許是淘寶的系統以這個電話號碼來識別自取地區。

國內電話號碼有所謂歸屬地,他們大概是以這樣的邏輯來建立系統。

公爵府

平平常常 發表於 18-8-19 10:37
啊,我猜到可能的原因了。

我的帳戶是早期用國內電話號碼開的,而家人的帳戶是近一兩年用香港電話號碼開 ...

應該唔關大陸電話事,我冇綁大陸電話落去~我個戶口都係早期開,果陣開戶唔係用電話,係用 e -mail,之後自己再綁香港電話落去~

你係咪試左登入另一個戶口就冇問題 ??

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-8-19 10:34
唔會攪錯,貓超我買過廿次野都有,我尋日用我電話登入 c6 帳號黎落單買野,正常~
...

付款後,才知冇得送自提點?

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-8-19 10:54
應該唔關大陸電話事,我冇綁大陸電話落去~我個戶口都係早期開,果陣開戶唔係用電話,係用 e -mail,之後 ...

啊,想起來了,最初淘寶確實是用email開戶口的。我後來綁過國內號碼,又綁過香港號碼、後再綁國內號碼...我都記不清了。

試過另外一個戶口,可以正常選擇自取。

你是專家!給你一個讚。

珍珠宮

sochui 發表於 18-8-19 11:14
付款後,才知冇得送自提點?

正常情況下,提交訂單前就可以選擇哪裡自取,之後才付款。

公爵府

平平常常 發表於 18-8-19 11:57
啊,想起來了,最初淘寶確實是用email開戶口的。我後來綁過國內號碼,又綁過香港號碼、後再綁國內號碼... ...

我邊係專家,我喺淘寶買黎買去都係果 D,新花款既野我都好少去試,因為好晒心機同精神去學~

因為我上星期四買完係冇事,冇左自提點即係呢一個禮拜既事~天貓超市唔係個個人都會買,有 D 戶口可能都有問題,不過佢地冇買天貓超市所以未必知~

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-8-19 12:14
我邊係專家,我喺淘寶買黎買去都係果 D,新花款既野我都好少去試,因為好晒心機同精神去學~

因為我上星 ...

早兩星期第一次在天貓超市買貨,jm教了怎去自提點。今天見你的發現,我入去試,不見香港自提點可選

公爵府

sochui 發表於 18-8-19 12:17
早兩星期第一次在天貓超市買貨,jm教了怎去自提點。今天見你的發現,我入去試,不見香港自提點可選
...

如果係正常,禁 “結算”,揀 “香港地址”,會見到香港地址下面有一行橙色字,再禁一下 “香港地址”,最頂就有選擇自提點~

如果冇橙色果行字,可能你都係其中一個問題戶口

珍珠宮

MiuMiuLi 發表於 18-8-19 12:27
如果係正常,禁 “結算”,揀 “香港地址”,會見到香港地址下面有一行橙色字,再禁一下 “香港地址”,最 ...

只見菜鳥驛站的大陸地址可選

首頁
56789...17

尾頁

跳至