年過35,肥逾200磅既你點減肥?

camanbi
|
肥底,生左仲肥,小朋友差不多三歲自己仲係咁肥,唉
kooba
|
試下運動,少吃carbs, 應該有用。
JoanC
|
200lbs 又真係 over 咗,每日步行一小時,早夜一次,操練下身體先,不能減得太急。
siu05    發表於 18-3-25 19:42
stkyo
|
首先從飲食著手,減去一D junk food,然後就減份量,要食得均衡,盡量清淡

跟住就可以加埋適量運動
lovececing
|
飲食著手先,運動就慢慢黎,急步行吓/游水算,太重做運動身體都有負擔,靠飲食減左少少磅數先
chowqv
|
咁似我既…不過我最絕,狠狠地做咗縮胃手術,已累積減咗50磅。
龍貓車
|
chowqv 發表於 18-3-5 04:59
咁似我既…不過我最絕,狠狠地做咗縮胃手術,已累積減咗50磅。

勁呀,可唔可以分享下
龍貓車
|
camanbi 發表於 18-3-5 02:25

樓主,建議你睇營養師,呢d錢唔慳得,睇營養師又學到野,終身有用。就算減唔到標準,減返幾十磅都好
Angelice-BeBe
|
最直接從飲食控制下手吧,再加日常適量運動,步行都係好
bosch
|

太重既話要減磅先,之後配合運動。

我都覺得睇營養師先好。我見人地戒澱粉質或低碳飲食,減得又快又多,好羨慕,不過我又覺得有d 極端,始終食少左部份營養,由專人俾意見同去跟進安全d。

如果唔想搵營養師,咪用app 日日 check 自己食左d 乜,之後調節自己既飲食。我用my fitness pal, 佢可以紀錄卡路里,同埋自己體重,運動量等,食太多某種營養又會有提示,咁我睇到自己食過乜,變左會更易提醒自己揀好既食物去食。
sugarcheung
|
一定是先從飲食下手
有成果自然有動力再進一步
200磅是影響身體健康,要正視
加油
bosch
|
chowqv 發表於 18-3-5 04:59

你之前幾重? 咩情況下醫生至批准做縮胃手術?點計要切除幾多%既胃?

我朋友去縮胃,之後食乜嘔乜,慢慢食流質野,佢減到起碼50kg, 呢個成績真係得來不易。你都好勁呀!
chowqv
|
龍貓車 發表於 18-3-5 06:33
勁呀,可唔可以分享下

我記得我之前有開post提過,係某幾位jm話我,唔應該鼓吹做手術黎減肥。
chowqv
|
bosch 發表於 18-3-5 08:01
你之前幾重? 咩情況下醫生至批准做縮胃手術?點計要切除幾多%既胃?

我朋友去縮胃,之後食乜嘔乜,慢慢 ...

之前係95kg,家下70kg。
因為已經有3高,腳又痛,有時呼吸都困難,試過換唔到氣。有一次,肚痛入院,咁啱負責呢個手術既醫生,做咗我既主診醫生…佢睇我病歷,就問我想唔想做…跟住就展開程序。
悄悄講:上圍由44d,瘦到家下38c…有d人唔認得我。
如果已經過200磅,一般人係唔明白有幾大負擔;我去個廁所方便,都可以無3磅。
lalalumlum
|

首先你寫出一星期每日食咗d 麥,要詳細,然後睇睇有什麼是不需要的,即係除正常飲食以外,如零食,甜味等。之後唔食呢d 野一星期,睇睇自己有冇減到磅,要認真的。

有效再pm我,我再教你。

我自己係8個月減咗40磅。

唔係飲食方面著手,你點減都冇用,就算俾你造手術又點,之後一定再肥!
longyiuma
|

細個好肥 知道自己見底 所以一直都唔會食咁多野 就係怕自己體重一路直升
tsung
|
七分靠飲食,三分減運動
あやや
|
我第一胎就生時肥到202磅
我一開始晚餐戒澱粉,太肥了唔建議做運動住
之後慢慢戒甜,到150磅左右就跑步
依家生完第二胎用同樣方法,現在120磅
大家一齊加油

jasonkot    發表於 18-6-16 00:39
|
一定係運動同無限嘅決心。。。做幾次運動唔難,要keep住做先最難!至於食,如果你本身唔食得太過份,我覺得唔洗點節食住。
WWT1234
|

樓主,請問覆呢個post嘅係唔係必須要符合以下條件:-
1. 年過35 歳及
2. 超過200磅。