親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

magiccandy 發表於 18-9-19 10:20
我即將去布吉, 都想用GRAB 叫車, 我會用WIFI 蛋而不是電話卡, 到時是否需要與司機通話? 可否講多少少叫車 ...

無需跟司機電話溝通,同香港叫Uber一樣,confirm 咗地點同收費,到時有車牌顯示,企定定認住車牌就得
另外為安全起見,我無用信用卡,到時揀比cash,所以要預備定錢
仲有首次用有優惠code,你叫車前望下彈出嚟啲優惠

別墅

fatmommy 發表於 18-9-4 19:59
JM,請問你最後有無出發前book定tour 呀?我就黎去布吉又唔係住芭東,唔知點book好
...

你去 fb search 布吉狂熱,我暑假時也是找他,出島前一天 book便可以,當天才比錢

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

frenchmay 發表於 18-8-6 08:35
嚟緊月中我都會去布吉自駕遊。請問泊車方便嗎?多唔多地方要收錢㗎?有冇咩好餐廳介紹呢?謝謝!
...

剛返黎,我地book hi ace,. 就好似當地包車款咁。泊車唔方便因經常超過高度限制。街邊車位都唔多。
~眼啤啤, 吹咩咩~

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

cheuklokmom 發表於 18-8-6 13:03
如果出島玩, 請問大家會係香港 (klook, hopetrip...) book定先 or 去到布吉先 報名 ? ...

我地9月份去,天仔7不似預期,好在無book地,撞岩一日天氣好,12點先出海邊直接問船家。都玩到幾粒鐘包船返。不過我地係rawai beach個,同埋一行都6人可以包船。

~眼啤啤, 吹咩咩~

大宅

StepStep504 發表於 18-9-23 15:30
剛返黎,我地book hi ace,. 就好似當地包車款咁。泊車唔方便因經常超過高度限制。街邊車位都唔多。
...

我之前係芭堤雅租過,都入唔到商場!非常唔方便!
自此之後都係book7人車!

首頁

尾頁

跳至