親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

Chs0326 發表於 18-3-21 15:05
地點最好近市中心,但如果villa靚又抵,遠D都ok, 5 bedrooms, budget 無idea(一般幾$)。
...

建議你預計Budget先,因為真係有平有貴,視乎你要D咩service,你可以睇下呢個site,集團管理

http://www.awesomevillas.com/rentals/?gclid=CL_c297Do9YCFcUrvQodr4YI-Q

再唔係可以自己上Airbnb睇,不過質素就好參差,要小心D簡,因為大部分private villa 訂左冇得退錢。

別墅

skylet 發表於 18-3-19 14:12
因見好多曼谷POST,冇布吉POST,可能布吉機票比較貴,我要 Over $3000

Oh, price is close to Japan tickets

男爵府

skylet 發表於 18-3-21 10:11
吓,呢間好出名喎。。。。http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5432480

原來咁差㗎,我都係轉軚

大宅

小魚兒07 發表於 18-3-17 09:43
我地一家四口都打算去8日。(7歲,10歲) 但我地真喺好新手,完全未試過自由行,而家咩都未book, 大家可唔 ...

你睇sala Phuket 好正貴小小但全程酒店relax 早餐好正(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆樓主:

我住過Anantara vacation club, 可以住villa或者apartment都得,有Kids club, 可以免費借單車,穿過對面同集團酒店可到沙灘,雖然離市中心遠啲,但機場過去只係15-20分鐘左右,附近有個小商場,基本嘢同餐廳都有,想relax下可考慮

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

去布吉的機票時間唔靚,所以我買飛曼谷的機票,瞓一晚,第二日再轉內陸機飛布吉
回程可以去曼谷hea番幾日

大宅

karen125 發表於 18-3-22 15:19
去布吉的機票時間唔靚,所以我買飛曼谷的機票,瞓一晚,第二日再轉內陸機飛布吉
回程可以去曼谷hea番幾日:winn ...
CX 泰航 D時間都好好,如果坐廉航D時間就好差,所以不會考慮

複式洋房

skylet 發表於 18-3-21 18:34
建議你預計Budget先,因為真係有平有貴,視乎你要D咩service,你可以睇下呢個site,集團管理

Thank you! 請問住哪裡方便?我上Airbnb,不知道華欣地點應選什麼!

複式洋房

skylet 發表於 18-3-21 18:34

Sorry應該是布吉

伯爵府

littlelollipop 發表於 18-3-20 23:59
我都book左呢間住兩晚

我都book左一日
下星期去

複式洋房

cathy29 發表於 18-3-24 14:53
我都book左一日
下星期去

去完返黎分享下,thanks

公爵府

karen125 發表於 18-3-22 15:19
回程可以去曼谷hea番幾日:winn ...

男爵府

7月尾去機票好貴,4500左右

大宅

pearlying 發表於 18-3-26 15:08
7月尾去機票好貴,4500左右
頭先睇CX 都只係3500

大宅

回覆樓主

我哋一行10人2⃣️個family,6月尾去七天布吉!未plan 行程!

大宅

小魚兒07 發表於 18-3-17 09:43
我地一家四口都打算去8日。(7歲,10歲) 但我地真喺好新手,完全未試過自由行,而家咩都未book, 大家可唔 ...

我都book咗兩日Marriott Bhuket 喺酒店Hea玩,同埋佢哋啲早餐都好豐富(布吉嗰間未試過,我上年去華欣嗰間,啲早餐超級豐富,我諗品牌保證都係差唔多)
提議可以book有pool access 果d酒店,一起身就可以沖落泳池,小朋友會好開心!

大宅

cholewong29 發表於 18-3-20 20:23
我想住Grand West Sands Resort & Villas,有無人住過?

呢間我都有朋友啲朋友話去過住好正,同埋佢話今年會再返book,但原來咁差㗎

大宅

skylet 發表於 18-3-6 15:33
我又開下暑假布吉區先!大家可以交流一下

報到!

大家除左泳池游水還有咩搞作?

伯爵府

回覆樓主:

分享住過嘅酒店房,海景,响karon beach,海灘超靚,樓下有便利店,成條街都係舖頭同餐廳,3百幾蚊晚,超值
https://abnb.me/0nEZejpoTL

大宅

skylet 發表於 18-3-6 15:33
我又開下暑假布吉區先!大家可以交流一下

我哋舊年暑假去咗泰國3星期,其中10日係布吉,5日在Patong, 5日在Kata. 布吉主要車費貴,由Patong 到Kata 20分鐘路程但問嚟問去都要500baht。我哋都係出下島,游下水,按摩下咁。 今年暑假我哋都諗緊再去布吉,因為我哋鐘意陽光海灘,同埋暑假淡季(旺季1/3價錢到),相當吸引。我哋仲未買機票,不過諗緊由吉隆坡飛去,五百元來回到。

首頁
12345...8

尾頁

跳至