親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請求各位JM意見, 未去過星馬, 2大1小 (5 years old). 想去吉隆坡, 唔知是否適合小朋友? 因為見大部份人都係會去新加坡, 想去legoland, hellokitty 之類. 由吉隆坡去是否好遠?

另外仲有咩地方適合小朋友玩??

男爵府

mr_juicy 發表於 18-3-6 15:43
請求各位JM意見, 未去過星馬, 2大1小 (5 years old). 想去吉隆坡, 唔知是否適合小朋友? 因為見大部份人都係 ...
去LEGOLAND由星加坡去近好多....起初我都諗住係去LEGOLAND, 無做RESEARCH既情況下就買左吉隆坡來回機票= =
由吉隆坡去要搭4.5HR車...
所以放棄左, 而家淨去吉隆坡加怡保咋...
都OK, 有水族館, 水上樂園, 動物園...
都好岩小朋友去...我大仔都係5歲....
下個月先出發...

子爵府

吉隆坡都有Kidzania,雙子塔裡有Science Centre

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

mr_juicy 發表於 18-3-6 15:43
請求各位JM意見, 未去過星馬, 2大1小 (5 years old). 想去吉隆坡, 唔知是否適合小朋友? 因為見大部份人都係 ...

你幾時出發?

男爵府

bloodwong 發表於 18-4-13 00:18
去LEGOLAND由星加坡去近好多....起初我都諗住係去LEGOLAND, 無做RESEARCH既情況下就買左吉隆坡來回機票= =
...

可以分享一下你的行程嗎?thx

男爵府

cc0202 發表於 18-7-22 22:50
可以分享一下你的行程嗎?thx
第一日去到吉隆坡再搭車去到住宿到都成5點幾...
擺底晒D行李就去左阿羅街食晚飯..住個到行過去都係10分鐘內...
第二日去左周圍HEA...夠12點就去食LUNCH BUFFET....
食飽去左水族館同雙子塔...
夜晚去左唐人街...但可以不去..我覺得唔值得去...
第三日搭火車去怡保...
我見意第一日黎到吉隆坡就好買定車票...如果想去...因為我星期六去, 星期日返...想搭個班已經無晒位...
要搭下一班....仲要DELAY加壞車...攪到本身點幾去到變左5點幾先去到...
放低晒行李再搭車去迷失水上樂園....超好玩...我兩個小朋友玩得好開心....
如果早去..可以由早玩到晚...因為夜晚有溫泉浸....
第四日因為買唔到想返去既時間...周圍係怡保HEA....
太熱...搭車去左商場HEA...
搭7點幾火車返吉隆坡都成10點幾..好彩住火車站附近....
第五日搭車去OUTLET SHOPPING ONLY.....

大宅

bloodwong 發表於 18-7-23 00:32
第一日去到吉隆坡再搭車去到住宿到都成5點幾...
擺底晒D行李就去左阿羅街食晚飯..住個到行過去都係10分鐘內 ...

怡保真係好舒服!
不過係交通麻煩d,馬來西亞d火車成日誤點的,其實可以上網買車票!
我上次都有去Lost World, 有水玩,又有動物睇,又可以餵,好啱小朋友去,上次5pm巳有溫泉浸,不過天氣熱都係浸下算了!
我在KL去埋Sunway Lagoon, 雖然十幾廿年了,但小朋友都玩得好開心!
以上兩個樂團入場費都好抵玩(emoji)

大宅

wonadaol 發表於 18-7-24 15:04
怡保真係好舒服!
不過係交通麻煩d,馬來西亞d火車成日誤點的,其實可以上網買車票!
我上次都有去Lost Wo ...

請問sunway lagoon入場費幾錢?要在HK預先買嗎?我兩大兩小下星期出發,thanks!

大宅

WKK2012 發表於 18-8-22 14:30
請問sunway lagoon入場費幾錢?要在HK預先買嗎?我兩大兩小下星期出發,thanks!
...

我在HK買定的,平d,你可以去 Klxxk 看看!

大宅

wonadaol 發表於 18-8-22 18:49
我在HK買定的,平d,你可以去 Klxxk 看看!

Thank you!

大宅

wonadaol 發表於 18-7-24 15:04
怡保真係好舒服!
我上次都有去Lost Wo ...

請問sunway Lagoon 有looker 租嗎?打算去,你call 車去定自己搭車?我打算搭車去,唔知難唔難去.thanks

大宅

clokwai 發表於 18-8-23 09:36
請問sunway Lagoon 有looker 租嗎?打算去,你call 車去定自己搭車?我打算搭車去,唔知難唔難去.thanks

有Locker租!
我call Grab去,方便d!

大宅

wonadaol 發表於 18-8-23 18:39
有Locker租!

thanks

大宅

bloodwong 發表於 18-4-13 00:18
...

請問你講4.5hr 係包車定交通工具呀?

侯爵府

MommyPanel勳章

wonadaol 發表於 18-8-23 18:39
有Locker租!

請教!我用公司電話卡漫遊(免費),不會買當地電話卡,可以用到Grab嗎?

珍珠宮

vevenuc 發表於 18-9-20 22:15
請教!我用公司電話卡漫遊(免費),不會買當地電話卡,可以用到Grab嗎?
...

啱啱去完吉隆坡,全程用Grab。我喺香港download grab,用香港電話註冊,去到當地就用到。

侯爵府

MommyPanel勳章

MissMaMa 發表於 18-9-20 22:24
啱啱去完吉隆坡,全程用Grab。我喺香港download grab,用香港電話註冊,去到當地就用到。

...

thanks

男爵府

vevenuc 發表於 18-9-20 22:15
...
可以呀...
我地用email註冊既...
你上到網就可以用....

男爵府

jayss 發表於 18-9-19 19:22
請問你講4.5hr 係包車定交通工具呀?
我睇人地話包車都要4.5HR喎...
我由KL市中心CALL車去機場咁近都要1HR到LA...
去LEGOLAND一D都唔近KL市中心喎....

大宅

bloodwong 發表於 18-9-22 10:03
我睇人地話包車都要4.5HR喎...
我由KL市中心CALL車去機場咁近都要1HR到LA...
去LEGOLAND一D都唔近KL市中心 ...

明白,唔該曬,咁我都唔去legoland 喇。

首頁

尾頁

跳至