村屋三樓想買三或四門雪櫃

careycarey
|
問過幾個牌子都話上唔到,有冇jm買過邊個牌子得?先謝謝
smile888
|
careycarey 發表於 18-3-6 17:39

係露台吊上去唔得咩?
Vtmsheep
|
你搵師傅吊上去,我地3樓同天台大型野都係吊上去
luckybaby2011
|

不如買兩個雪櫃啦
careycarey
|
謝謝幾位jm回覆!

我其實覺得三或四門襯個廚房多啲,亦留咗個位擺,最壞情況係買雙門,冇咁靚,或學jm講,吊上去。但現階段再搜集吓資料,睇吓有冇jm買過又會抬到上,其實我樓梯都未裝扶手,唔明點解上唔到
alfreday
|
要另外搵人搬上去,一般運輸不會理會,或者你私下表示俾上樓費個師傅。你要實際度個雪櫃尺寸,轉彎位有幾闊,地下拆箱搬上樓。

四門雪櫃多數唔夠闊,要由露台吊上去。
cvpigpig
|

一定係吊
careycarey
|
alfreday 發表於 18-3-6 20:09
要另外搵人搬上去,一般運輸不會理會,或者你私下表示俾上樓費個師傅。你要實際度個雪櫃尺寸,轉彎位有幾闊 ...

謝謝你!師傅黎睇位話樓梯唔得,我地提議拆箱上,佢話唔得。
careycarey
|
cvpigpig 發表於 18-3-6 20:15
一定係吊

謝謝你
Poyau
|
smile888 發表於 18-3-6 17:47
係露台吊上去唔得咩?

咁大工程 買兩個細
careycarey
|
Poyau 發表於 18-3-6 22:24
咁大工程 買兩個細

謝謝你!不過兩個細又唔夠位,預咗3呎鬆啲位咋
tiramisu_hk
|
careycarey 發表於 18-3-6 20:33

拆左箱會好易整凹整花部機,到時出問題又要孭飛,所以好多都唔會搬,你可以嘗試問下有d搬開村屋既搬屋公司,吊隻雪櫃上去收幾錢
babytt2
|
Vtmsheep 發表於 18-3-6 18:57
你搵師傅吊上去,我地3樓同天台大型野都係吊上去

吊上去乜收費?
20150618bb
|
相信搬上去.......都唔平
pbpk03845784
|
careycarey 發表於 18-3-6 20:33
有部日立比較SLIM嘅三門, 可能上到, 另外有D公司係肯拆箱上.
ecling    發表於 18-3-7 12:28
careycarey
|
pbpk03845784 發表於 18-3-7 11:56
有部日立比較SLIM嘅三門, 可能上到, 另外有D公司係肯拆箱上.

請問邊個brand?啱啱約咗三叔黎睇位
careycarey
|
tiramisu_hk 發表於 18-3-7 11:47
拆左箱會好易整凹整花部機,到時出問題又要孭飛,所以好多都唔會搬,你可以嘗試問下有d搬開村屋既搬屋公司 ...

係,都明佢地有難處
careycarey
|
20150618bb 發表於 18-3-7 11:50
相信搬上去.......都唔平

一般幾十蚊一層,其他傢俬都8899,爭個雪櫃
Vtmsheep
|
careycarey 發表於 18-3-6 19:44
謝謝幾位jm回覆!

我其實覺得三或四門襯個廚房多啲,亦留咗個位擺,最壞情況係買雙門,冇咁靚,或學jm講, ...

冇可能台到上去,並唔係重量既問題,因樓梯位好易整花d牆,同埋大量野係唔會夠位入!

careycarey
|
Vtmsheep 發表於 18-3-7 12:34

冇可能台到上去,並唔係重量既問題,因樓梯位好易整花d牆, ...

已經特登唔整樓梯中間個欄同扶手,諗住多啲位 真係好唔想買返雙門