想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

cavy0511 發表於 18-3-12 21:30
路過, 但你老公真係太過份, 你有無當過你係老婆, 失去最難受既係媽媽, 點解佢唔係擔心你竟然怪你
個bb佢都 ...

我老公今日同我講左對唔住了,佢都係唔開心,再自己諗唔通,我都有同佢講清楚,因為你咁樣唔體諒, 我好難受。佢中途有掉底我自己一個喺屋企,佢自己出左去話同朋友食飯,返黎後,雖然都仲未完全嬲完,但睇得出佢有變化,我估佢揾朋友係傾訴,朋友都有開解佢啩⋯⋯我都有同佢講,2個人結婚,就算有咩困難,難關,都要一齊去面對,唔係咁樣,有咩事就賴對方,佢都聽得入耳,同我講對唔住。

別墅

debby51 發表於 18-3-12 22:14
回覆 scmying2 的帖子

我陀住孖胎5個月流產,你當時有冇搵到咩原因流產?醫生話好多時孖胎流產都無原因, ...

我個陣係頭3個月冇左架,本來一個有心跳,一個冇,之後有個個都停埋。identical twins

醫生話平均每80對twins得一對可以成功出世,我個陣去私家藥流個陣唔小心沖走左bb所以揾唔到原因,再有個陣都好驚係自己身體問題。

因為twins 組織多,我食左差唔多成個月藥先清,醫生話藥流對身體傷害細d,我唔敢去公立因為知佢地會俾比較短時間我,一check唔清就要我刮宮

我藥流第一日起計48日後黎m,好水好多,係平時2,3倍。之後個量正常番,28-30日就一個cycle,完左3次m再試就bingo左,bb size 都跟28日cycle咁去。

別墅

debby51 發表於 18-3-12 22:10
回覆 bearbearlo 的帖子

我係3星期都未完,搵私家睇又係話未清,唔知血塊定胎盤未清,醫生開宮縮藥俾我排 ...

其實我上次藥流如果唔係急住當睌入院收多左日醫生費,住左4日院食埋醫院餐都係一萬蚊左右。仲要頭3日間3人房得我一個,靠窗口位。護士好好成日黎睇我,又有教牧同我祈禱。

老公心痛我半夜偷偷入左黎,護士都隻眼開隻眼閉。如果唔係twins驚大出血,我估我都去左公立。

我覺得藥流個幾日真係好需要有人喺身邊

大宅

我都係idential twins,無啦啦肚痛穿水,醫院拎曬bbs胎盤去化驗,不過醫生話通常無原因。個晚醫院俾左間2人房我,老公可以全天侯倍住我,大家都好傷心。無諗過呢刻政府醫院都會體諒,俾老公陪住,可以拖住手一齊喊。無左老公係身邊,個晚真係好難過。
可能我週數算大,醫院仲有個負責睇情緒嘅姑娘同我地傾計。
不過呢次陰影,好怕再懷孕都係咁⋯⋯真係會好擔心。

別墅

debby51 發表於 18-3-12 23:23

我都係idential twins,無啦啦肚痛穿水,醫院拎曬bbs胎盤去化驗,不過醫生話通常無 ...

係..我估我都會不安到見到bb健康出世為止。

今次我7週幾開始嘔到天昏地暗,9週突然有2日冇事,我喊住問老公bb係咪又唔要我哋

T21 report過左幾日未打俾我又怕有咩事

16週幾流粉色血又衝急症怕子宮閉合不全跌左bb出黎

宜家又擔心緊過2星期照結構

小產過真係好有陰影,我諗生完之前我都唔可以好似其他人咁係Facebook 開心宣佈自己有左。因為上次小產,我覺得每多一個人知,佢哋嘅問候對我都係2次傷害,好多野係親身經歷過既人先會明

大宅

回覆樓主:

我都曾經小產2次,半年2次,第一次空心胎,第2次3個幾月跌左出嚟。醫院同我驗過血睇有冇隱性病,同埋驗過bb,結果係我同bb都正常,但就唔知點解會搞成咁。。。
生b真的講緣分,你盡左力就可以了,其他交比個天安排,加油

大宅

絕對明白呢個過程,產檢時因為孖胎好多變數,每次都好驚去檢查,之前唐氏檢查有問題,俾人即call番醫院,好彩有做T21,但報告未出時,俾醫院個電話嚇到係咁喊。懷孕呢10個月真係好漫長,你已經頂左一半,心情要放鬆啦,bb感受到媽媽既情緒。

雖然我知道我地小產過既人會特別緊張,因為外人係唔會明我地有幾大陰影。 絕對贊同每一個人問候,就好似令我諗番成件事,又好似案重現咁,心裡好難受。

首頁

尾頁

跳至