親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

bkfans123 發表於 18-6-15 22:09
我同一個22歲一個15歲仔去,吾會去風景區,只plan左係博多天神行,去鳥栖outlet,都係行行食食咋:ha ...

https://youtu.be/0tQoeIiftzc
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

公爵府

wai001 發表於 18-6-18 16:56
https://youtu.be/0tQoeIiftzc

這些youtu好正呀,夠哂易明

珍珠宮

bkfans123 發表於 18-6-18 17:47
這些youtu好正呀,夠哂易明

咁啱上開youtube 睇野,咁啱又睇到,所以咪copy 埋D links 方便大家參考!
(除了爬文外,睇埋D片,就應該清楚易明!)

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

bkfans123 發表於 18-6-18 11:52
謝謝報料
請問有沒有賣男裝衫地方推介呀?

我主要只會買自己 既衫、skincare…!(我C6 & 我小子,吾 我幫佢地買/揀衫,所以真的冇特別留意男裝喔!)

珍珠宮

謝謝報料

http://www.bubu-jp.com/archives/1713

珍珠宮

謝謝報料

有在另外一度網上forum既gp 友話marinoa city outlet都有幾多男裝!…可值得考慮吓!
https://www.marinoacity.com/sp/chinese-tra/

翡翠宮

回覆樓主

樓主和各位,
Wow,好多有用資訊。謝謝呀!消化下先。
剛剛買到9月初的去福岡hke. 平平呀。不過未去過。應該唔會自駕遊。

珍珠宮

MagDog 發表於 18-6-19 01:04
樓主和各位,
Wow,好多有用資訊。謝謝呀!消化下先。
剛剛買到9月初的去福岡hke. 平平呀。不過未去過。應 ...

男爵府

wai001 發表於 18-6-8 20:21
★★★
仲有其中一項特别特別重要的是:由北九州的福岡機場,坐巴士→博多駅(市中心),只是15-20mins車程 ...

請問系咪即系話,在機場坐巴士或搭地鐵到博多市,落車點都在博多站? 想搭巴士,怕吾知邊個站落車先最酒店。

珍珠宮

nioclewn 發表於 18-6-19 08:26
請問系咪即系話,在機場坐巴士或搭地鐵到博多市,落車點都在博多站? 想搭巴士,怕吾知邊個站落車先最酒店 ...

是,巴士/地鐵都有博多駅、天神駅(視乎你book 咗博多/天神既酒店!)

男爵府

wai001 發表於 18-6-19 11:05

是,巴士/地鐵都有博多駅、天神駅(視乎你book 咗博多/天神既 ...

謝謝回覆(emoji)

珍珠宮

nioclewn 發表於 18-6-19 11:09
謝謝回覆(emoji)

不用客氣!

公爵府

回覆樓主

謝謝wai001

珍珠宮

bkfans123 發表於 18-6-19 11:49
謝謝wai001

Welcome!My pleasure!

翡翠宮

樓主AND各位,

MORNING. 9月初初次九州之旅. 不自駕.

DAY 1: 黃昏到福岡, 住博多JR 九州花博
DAY 2: 一早去別府, 住鈇輪邸卡珀旅館, (貪佢近JR站, 但好似沒有海景)
DAY 3, 一早去由布院, 住花由.
DAY 4, 5 住博多

_
要拖住一個29吋行李箱. 別府吾知有冇LOCKER OR 寄存. 要不, 先坐的士去.
這酒店可以嗎? 有沒有其他選擇? BUDGET WITHIN HKD4000/ 2 PX

由布院就在站附近寄存行李.

有什麼COMMENT. THANKS A LOT.

珍珠宮

MagDog 發表於 18-6-20 09:22
樓主AND各位,

MORNING. 9月初初次九州之旅. 不自駕.

個人意見:你去吾係太多日子,又差不多日日轉酒店,我會覺得咁樣會比較辛苦!

翡翠宮

wai001 發表於 18-6-20 16:42
個人意見:你去吾係太多日子,又差不多日日轉酒店,我會覺得咁樣會比較辛苦!

...

我都有點擔心。我地兩人一個行李箱。我個15kg到。我先生應該拎到。朋友話由布院冇咁多野睇。住兩晚別府or 由布院這樣好嗎? 謝謝

珍珠宮

MagDog 發表於 18-6-20 18:12
我都有點擔心。我地兩人一個行李箱。我個15kg到。我先生應該拎到。朋友話由布院冇咁多野睇。住兩晚別府or ...

宜住2晚别府/油布院。兩景點交通,可坐巴士。

http://www.runhotel.hk/2016/03/yufuin-beppu-bus.html

珍珠宮

wai001 發表於 18-6-20 18:38

宜住2晚别府/油布院。兩景點交通,可坐巴士。

http://tw.visit-oita.jp/access/yufuin.html

珍珠宮

MagDog 發表於 18-6-20 18:12
我都有點擔心。我地兩人一個行李箱。我個15kg到。我先生應該拎到。朋友話由布院冇咁多野睇。住兩晚別府or ...

https://www.google.com.hk/amp/s/tw.bring-you.info/beppu/amp

首頁

尾頁

跳至