親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

PPdaisy 發表於 19-2-20 18:12
我七月頭去 6n5d, 都 plan 緊, 第一次去好多野都唔識

我都係乜都唔識,希望有人解答比我嘅問題

男爵府

kakakk 發表於 19-2-20 17:20
各位

我第一次去福岡去6日5夜,想買3day Jr pass由博多坐油布院之森係油布院行下及住一晚,第天日去別府半 ...

上次去行程同你差唔多
我覺得ok唔會好趕

大宅

好媽媽勳章

calbee_2014 發表於 19-2-21 00:22

上次去行程同你差唔多

買左pass好似唔可以上網劃位,對嗎?但如果用pass 到日本至劃位係咪應該有位機會好微,唔知有無人成功過 我想坐由布之森和 ASo boy

男爵府

cowboybaby 發表於 19-2-22 00:06
買左pass好似唔可以上網劃位,對嗎?但如果用pass 到日本至劃位係咪應該有位機會好微,唔知有無人成功過 : ...

買pass可以網上劃位但要收1000yen手續費
如到日本先劃位除非你今日劃定幾日後
如果唔係劃到位既機會都細
真係睇彩數

大宅

好媽媽勳章

calbee_2014 發表於 19-2-22 00:14
買pass可以網上劃位但要收1000yen手續費
如到日本先劃位除非你今日劃定幾日後
如果唔係劃到位既機會都細

如果3個人都係1000, 來回都劃就 x 2, 對嗎?

男爵府

cowboybaby 發表於 19-2-22 00:19
如果3個人都係1000, 來回都劃就 x 2, 對嗎?

每個坐位計1000yen

大宅

好媽媽勳章

calbee_2014 發表於 19-2-22 00:23
每個坐位計1000yen

oic, thx

大宅

回覆樓主:

我上星期二到埗,想劃星期四由布院之森返博多都full左,唯有搭早一班車9點離開~好彩之前喺香港比錢劃左去程先,如果唔係真係打亂哂行程

珍珠宮

manyeebb 發表於 19-2-15 23:04
請問福岡邊個outlet值得去?

鳥栖係Premium outlet,而Marinoa 個outlet 就近福岡市中心D,兩個都吾細,各有所長,冇得compare!……睇個人想去邊個多D!

珍珠宮

bau 發表於 19-2-12 22:24
星期六去九州, 行程如下, 請給意見

16/2 1pm 到福崗, 取車, 去下關, 宿下關, 去門司港, 下關(博多酒店無房 ...

其他應冇咩問題,但其中一日早上在金鳞湖,之後去九重夢吊橋,再去熊本,又想去埋阿蘇,應吾太夠時間!

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/LiXabmtrnGI

又製作了條youtube 片介紹Marinoa Outlet + Aeon Marina City,有興趣,不妨細心欣賞!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

kakakk 發表於 19-2-20 18:26
我都係乜都唔識,希望有人解答比我嘅問題

https://www.google.com/amp/s/tw.bring-you.info/beppu/amp
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

男爵府

8月中會去福岡, 住天神, 本來想住博多, 但可以住一家的房型找唔到,
多數FULL左, 最後住天神 !
因7天, 所以主要玩左北九州先, 下次再南九州 !

Day 1中午落機-》酒店check in 天神
Day 2 熊本 (即日來回)
Day 3 由布院 (住別府)
Day 4 別府/ 大分 (住別府)
Day 5 大分 > 返博多 > 太宰府 (住天神)
Day 6 海之中道公園 (住天神)
Day 7 博多 > 機場

我本想別府回程住博多, 但因想酒店KEEP 行埋
所以BOOK 埋同一間, 方便放大行埋,
小行埋落別府, 由布等 !

未度好, 買3定5 DAY PASS ???
我咁行其實買3定5 DAY PASS 好 ??
定係改一改日程 !!!!!!!!

男爵府

wai001 發表於 18-3-7 22:22
以前去大阪京都,之後又去過東京,而家再去過埋九州。……比較之下,超 上了九州!!!
:happy ...
Hello,好開心見到呢個post.想請教下,來緊book左8月頭去福崗,一家四口-小朋友12歲同7歲,想去海中之海,睇火山,睇企鵝,動物園,農場,浸溫泉及豪斯登堡,好貪心,想問8日7夜,夠時間玩嗎?不自駕,咁玩法,住一間酒店,還是轉酒店好啲?好多野問,唔好意思,唔該晒

珍珠宮

SkyTracy 發表於 19-2-28 13:50
Hello,好開心見到呢個post.想請教下,來緊book左8月頭去福崗,一家四口-小朋友12歲同7歲,想去海中之海,睇火山 ...

去8日7夜,你要當冇咗首尾兩天,只可預去6天一整天的行程為佳!(個人經驗)

珍珠宮

subb 發表於 19-2-27 10:11
8月中會去福岡, 住天神, 本來想住博多, 但可以住一家的房型找唔到,
多數FULL左, 最後住天神 !
因7天, 所 ...

我覺得宜買3days pass!……因為如福岡市內的,是不能用JR pass,只可搭西鐵或巴士!

subb    發表於 19-4-3 10:57

大宅

wai001 發表於 19-2-28 18:43
我覺得宜買3days pass!……因為如福岡市內的,是不能用JR pass,只可搭西鐵或巴士!
...

七月初福岡入福岡走11天,初步打算,頭尾住博多(去海之中道, 博多運河城, 天神逛街購物),放低大行李,中間幾日去由布院(金鱗湖,別府(七大地獄温泉,九重夢,九州自然動物園)

還有什麼好去處?outlet 有無porter 袋賣?

想揀水果有嗎?

不自駕,係咪搭巴士去別府,之後先用3天JR PASS 去由布院?

男爵府

wai001 發表於 19-2-28 18:39
去8日7夜,你要當冇咗首尾兩天,只可預去6天一整天的行程為佳!(個人經驗)
...

是的,也是6天可以玩,未諗到點玩,仲諗緊是否轉酒店會方便玩啲,謝謝妳(emoji)(emoji)

男爵府

請問有冇人會去熊本旅行呢?因為我有啲事去唔成熊本,所以想平賣專業旅運嘅熊本旅遊禮券。如果打搞到各位唔好意思!Thanks!

珍珠宮

kwokka 發表於 19-2-28 23:17
七月初福岡入福岡走11天,初步打算,頭尾住博多(去海之中道, 博多運河城, 天神逛街購物),放低大行李,中 ...

outlet 是冇porter 專門店,不過可以在天神區百貨、Canal City 找到!

首頁

尾頁

跳至