求近視藥水 Atropine 0.01% eye drop

Jababa
|
想問下大家邊度可以買到atropine 0.01眼藥水?
睇開醫生要每個禮拜覆診,每次千幾蚊,最慘花很多時間
蕃薯仔媽媽
|
點解要每個禮拜覆診嘅?
呢隻藥水如果係30支single dose 應該出面買唔到噃
Jababa
|
回覆 蕃薯仔媽媽 的帖子

醫生話初初用要返黎觀察比較好囉,係咪普通係俾一個月藥架
ttking
|
Jababa 發表於 18-3-10 21:59

醫生話初初用要返黎觀察比較好囉,係咪普通係俾一個月藥架 ...

咁 有冇問醫生weekly 䨱診要觀察幾耐? 想觀察什麼? (emoji) 我女是每3個月覆診一次
ope
|
我也想知
Jababa
|
回覆 ttking 的帖子

謝謝🙏
蕃薯仔媽媽
|
Jababa 發表於 18-3-10 21:59

醫生話初初用要返黎觀察比較好囉,係咪普通係俾一個月藥架 ...

我個女就一開始係一個禮拜覆,然後一個月,然後三個月,然後又三個月咁囉,醫生話定咗半年一次都OK
scar_yuk
|
蕃薯仔媽媽 發表於 18-3-10 21:52
點解要每個禮拜覆診嘅?
呢隻藥水如果係30支single dose 應該出面買唔到噃
...

睇完醫生之後話無貨叫我地自己出去配(emoji)(emoji)(emoji)
scar_yuk
|

啱啱揾朋友幫手台灣買到,有需要訂的話可以pm我:)到期日2020年2月,$550一盒30支

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Jasmine11
|
Jababa 發表於 18-3-10 21:43
想問下大家邊度可以買到atropine 0.01眼藥水?
睇開醫生要每個禮拜覆診,每次千幾蚊,最慘花很多時間
...

之前阿囡喺養和醫院,都係滴呢一隻,幾好用,有幫助。
買多咗兩合,可以讓出@$500/盒 expired June 2018
Jasmine11
|
scar_yuk 發表於 18-4-10 19:03
睇完醫生之後話無貨叫我地自己出去配(emoji)(emoji)(emoji)

I have Myopines 5ml (which is same as Atropines, just not individual packing) sales for $280, let me know if you are interested, thanks (emoji)
Jasmine11
|
scar_yuk 發表於 18-4-10 19:03

Expires Feb 2019

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊