你們點找小朋友的教琴老師?

jacobkit
|
如題,你一開波選老師時會睇d咩,同埋你們會點分析老師值唔值得小朋友繼續跟佢學?
SophieYan
|
都系朋友介紹
candiceb
|
睇下小朋友跟個老師學之後鍾唔鍾意上堂, 有冇進步, 初學最緊要搵個夾到嘅老師, 培養興趣
mamasprits
|
BK
Poyau
|
jacobkit 發表於 18-3-11 14:03
如題,你一開波選老師時會睇d咩,同埋你們會點分析老師值唔值得小朋友繼續跟佢學?
...

朋友介紹
yl88
|
...

找有耐性和温柔的
oldfrog
|
有親人學開
Hoining
|
...

親戚介紹㗎
DEVILY
|
...

朋友介紹女老師,可是沒有耐性經常罵學生喊住落堂。最後bye bye
之後撕街招果d傳單打去問下,又唔係我想像中咁hea,仲令我女重捨返興趣估唔到男老師可以咁細心同耐性。睇住佢地上堂學習輕鬆愉快。
zitzai
|

朋友介紹

我極唔想仔跟琴行學,自己細個學壞手勢,之後跟個有 d 名嘅老師改到想死。阿仔嘅老師我希望有經驗,認真,有耐性,同真心鍾意音樂,彈琴唔係淨係為搵食
ChloeMa
|
係bk識,原來係琴行老闆。 係佢琴行學,但唔係跟佢。
kitbebe
|
冇特別找的,去琴行學琴,緣份吧!
keung0413
|
如果4 歲初學 上門教 而家大約幾錢一堂 (30~45mins)?
有無好介紹 (何文田區)
lovebunny
|
我個女都係初學,唸左一輪,結果都係响樓下商場琴行學算了,近屋企真係好方便。
bigbighei
|
上网揾
monkeydiary
|
...

最緊要老師可幫手打好基礎,例如認音,彈琴手勢都很重要,除此之外,就是要令小朋友對彈琴保持興趣
monkeydiary
|
keung0413 發表於 18-3-12 08:43
如果4 歲初學 上門教 而家大約幾錢一堂 (30~45mins)?
有無好介紹 (何文田區)

約$700一個月,45分鐘一堂
kirstyau
|
...

中心,初頭佢比一個我,後尾教左一年老師走,之後係中心自己選,因成日坐係中心等女學琴,留意到老師多學到高級學生,好笑容,咪選佢。後其睇返佢資歷係最高。
bambix
|
朋友介紹
yammy2013
|
...
我囡之前琴行學,唔得就轉左而家個私人老師,都係家長介紹,都係睇佢有教唔多學生,經驗好,我囡跟佢學心學夾到。有興趣可pm你