懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 mshdf 的帖子

我來緊復活節假10周的時候都去布吉,之前準備好晒,所以就智照去,那段時間應該最辛苦,現在尾龍骨已經很痛了

大宅

nicole0403 發表於 18-3-14 16:02
回覆 kayannell 的帖子

我原本BOOK左復活節去泰國, 但依家唔敢去 請問你幾WEEK去?   ...

我原本7月去福岡,宜家老公話要取消,廉航機票,無得搞,硬食,他話開心原因取消,唔緊要啦

別墅

因為泰國係寨卡病毒傳播區。。上網睇D資料去到2016年 所以好15。16  你O個陣去多唔多蚊? 有D咩係要小心? 

別墅

回覆 alisavolvo 的帖子

如果我唔去 酒店都冇得取消呀  係機票REFUND到少少。。 7月去 你到時幾W呀? 

別墅

回覆 LMFLHM 的帖子

去布吉唔擔心嗎? 

別墅

nicole0403 發表於 18-3-16 10:39

因為泰國係寨卡病毒傳播區。。上網睇D資料去到2016年 所以好15。16   ...

我無特別小心啲咩喎
每年都有去芭提雅 唔覺特別多蚊

複式洋房

回覆樓主

13weeks啱啱去完兩星期北海道, 搭飛機5個鐘全程瞓同睇戲,都好舒服好快過。係去到落雪又溶雪地下好冼

JD930    發表於 18-3-19 10:42

別墅

我都好鐘意去泰國呀 係依家懷孕 先唔知去唔去好呀

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

mimi26 發表於 18-3-12 07:53
我兩星期後去歐洲,23週,攞左醫生證明。我一向一上機就訓得著,應該唔辛苦
...

That's great

珊瑚宮

Allisonthy 發表於 18-3-12 18:05
出發前一日要攞定醫生信,有D airline 有權不接受28週的孕婦上機,最好只去近的國家(兩三個鐘機程),每半 ...

How about CX/ Finnair?

複式洋房

nicole0403 發表於 18-3-17 11:30

我都好鐘意去泰國呀 係依家懷孕 先唔知去唔去好呀 ...

BKK 簡直係我鄕下(emoji)我岩岩月頭去左BKK,當時24週,不過住宿要小心選擇,當時我地坐CX, 洗多少少錢住豪D,乾淨D,方便又出入D。出入小心過馬路,因為你知D人楂車唔係好守規矩,要老公拖實,好易行到累,但BKK 勝在俾人坐既地方多。完全唔食街邊野,搽定孕婦可用既防蚊用品(宜點絕不可以懶),仲試左孕婦按摩(可信賴的大型集團Spa),去左5日,心情都輕鬆左好多!(因爲我係在職媽媽)

別墅

我試過6個月坐CX business class 出差, 座位比較舒服.要有醫生証明. 記得search定附近醫院的地址及電話, 以防萬一.

別墅

回覆 Allisonthy 的帖子

我原本都係買左CX呀 我去芭堤雅..驚O個度多蚊呀 係驚去完 有手尾要跟 健康院有告示話去完要噴10日含有DEEP成份既蚊怕水 我都係在職媽媽 好想復活節帶大女去輕鬆下 但又驚有咩事對唔住個細既

複式洋房

nicole0403 發表於 18-3-16 10:39

因為泰國係寨卡病毒傳播區。。上網睇D資料去到2016年 所以好15。16   ...

我三月頭去左Bkk, 果時24週,要小心飲食同要定時搽防蚊(只可買孕婦可用的),消毒洗手液傍身,整段旅程順利,十分開心!

珊瑚宮

xavierlui 發表於 18-3-19 13:36
我試過6個月坐CX business class 出差, 座位比較舒服.要有醫生証明. 記得search定附近醫院的地址及電話, 以 ...

知道

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我次大肚都有出門玩, 沒問題, 小心D就可以, 同埋唔好玩到咁累, 係沒有問題的

首頁

尾頁

跳至