想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

mango727 發表於 18-3-16 16:14
回覆 Pollili 的帖子

發炎爛左😢,原來你照嘅時候都照唔到,要真係做手術先見到,真係好險呀,我地 ...

請問你哋輸卵管積水切除手術,係切(除)積水嘅輸卵管,定還是切(斷)輸卵管去子宮?我兩年前已經做咗一次腹腔鏡手術切除右邊輸卵管,可惜左邊又開始積水都可以加考慮再做多次手術

有冇香港嘅醫生介紹?你哋ivf bingo左未啊?

複式洋房

mango727 發表於 18-3-12 16:02
我2017年9月宮外孕做了一邊切除微創手術,而另一邊都有輸卵管嚴重積水,已經排緊期去威院做試管,但唔知要 ...

請問你哋輸卵管積水切除手術,係切(除)積水嘅輸卵管,定還是切(斷)輸卵管去子宮?我兩年前已經做咗一次腹腔鏡手術切除右邊輸卵管,可惜左邊又開始積水都可以加考慮再做多次手術

有冇香港嘅醫生介紹?你哋ivf bingo左未啊?

複式洋房

mango727 發表於 18-3-12 16:02
我2017年9月宮外孕做了一邊切除微創手術,而另一邊都有輸卵管嚴重積水,已經排緊期去威院做試管,但唔知要 ...

我覺得樓主唔好諗試自然,都唔好排政府IVF, 排得嚟都可能 38、39 ,時間真係唔等人,快D去私家IVF啦

複式洋房

mango727 發表於 18-3-15 13:28
回覆 Pollili 的帖子

你係米要割哂2邊輸卵管?我而家都備受積水影響心情好差,因為自從積水後個個位置就有 ...

樓主我想問下你最後做左手術再ivf嗎?定其它方法,因為我係開針後先發現積水,已經抽完雪住,依嫁都唔知做手術定中醫繼續雪住先好!

別墅

Lift-affine1511 發表於 18-8-24 11:24
請問你哋輸卵管積水切除手術,係切(除)積水嘅輸卵管,定還是切(斷)輸卵管去子宮?我兩年前已經做咗一次腹腔 ...

我看陳億X,我两邊都勁塞,6月做左手术,一邊切左,一邊無切因無積水,埋單約7萬, 但我有得claim保險. 跟住找他做IVF。或者你可以先見下陳醫生,看看他有何建議。

複式洋房

koalange 發表於 18-10-19 10:25
我看陳億X,我两邊都勁塞,6月做左手术,一邊切左,一邊無切因無積水,埋單約7萬, 但我有得claim保險. 跟 ...

有得claim保險咁好,請問E生會寫你咩事而要切?因為我知道因為要做ivf而要做嘅手術係無claim,除非係因為發炎緊急要切先得,我都有積水要切先可以放胎,不過我就過2日係公家切,ivf就私家

首頁

尾頁

跳至