單親天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

91年,我女9歲
感激遇上你~

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

map1031 發表於 18-6-11 19:41
路過蜻蜓。。。咁年輕的單媽辛苦晒,好奇一問 你們咁年輕就要照顧小朋友唔會覺得心態未玩夠嗎?
利申80后單 ...

未玩夠去到30幾40都會唔夠,唔關年齡事,係心態問題。我17歲生個女,從來冇掉低過佢自己出去玩,自己一手一腳湊大佢,頭2年冇人幫手,之後身體有事先搵人幫手湊一段時間,早生好處就係等佢大我到時仲有心有力出去玩返夠本

水晶宮

map1031 發表於 18-6-12 23:40
辛苦了。身體沒事吧

多謝關心,感恩身體還可以,休養中 幸好個女都大個唔洗我點勞心勞力
感激遇上你~

水晶宮

map1031 發表於 18-6-12 23:50
身體沒事就好,我小朋友9歲還在担心中教導中

有時要學識放手,我係醫院個幾月,我妹妹湊佢,佢全部野都要自己搞掂,講真我都唔擔心得咁多,有時真係顧到自己顧唔到佢 有時過度依賴家長會好辛苦,加油 越黎越大,日子會越黎越好

感激遇上你~

水晶宮

bigkei 發表於 18-7-22 20:42
咁媽媽你個陣全職無工作嘛?

我冇做野全職湊女,果時仲未同佢爸分開,係之後我病先至分開,不過已經要靠我妹妹去照顧我女,到我好返我女已經返幼稚園,就返兼職佢返學我返工

首頁

尾頁

跳至