想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

lokheibaby 發表於 18-4-3 18:33
可以試下飲小小酒來放鬆大家

我試過飲到high high地諗住放鬆下去做,但一埋身成個人醒晒,哈哈

複式洋房

puzzle0101 發表於 18-3-13 11:00
我30歲.老公38歲.結左婚快5年了,到現在我都未能同老公成功行房,應該說我從來沒有性行為,因我有性障礙---陰 ...

可以去台灣試下做試管, 我自己覺得台灣對試管先進d,驗查果d 打麻醉就得, 唔洗甘膽心

別墅

回覆 puzzle0101 的帖子

哈哈哈,我以前都係,飲酒,睇av都試過,一埋身就緊張……
其實只係心理關口,但次次同c6練習都要儲好耐勇氣。加油呀樓主~

別墅

catcatvans 發表於 18-4-3 20:48
可以去台灣試下做試管, 我自己覺得台灣對試管先進d,驗查果d 打麻醉就得, 唔洗甘膽心
...

多謝你的建議,但ivf我無乜budget呢~

別墅

jennyylf 發表於 18-4-3 23:37
回覆 puzzle0101 的帖子

哈哈哈,我以前都係,飲酒,睇av都試過,一埋身就緊張……

每次練習都想塭好多藉口,不過耐左老公會識穿,haha

男爵府

回覆樓主

樓主首先要放鬆,我以前都勁緊張,入吾到,之後死忍,頂吾順叫停,個ex話入左,果下,我即時放鬆晒,就冇痛。

而家結左婚,我問題同你調轉,係老公吾得,陽x, 但可以出精,所以去做iui and ivf...但做檢查都係痛苦,因為我冇咩性生活,不過死頂,叫自己放鬆....俾醫生話吾放鬆你做吾到的,最尾好叻勒,iui , ivf 各做左一次,ivf 成功生左個仔。係痛苦架勒,不過女人想生仔,原來可以好忍得,你加油呀!

別墅

Bicanna 發表於 18-4-4 11:09
樓主首先要放鬆,我以前都勁緊張,入吾到,之後死忍,頂吾順叫停,個ex話入左,果下,我即時放鬆晒,就冇痛 ...

多謝你既鼓勵!希望自己到時檢查識放鬆啦~

男爵府

開心吸收勳章

加油呀!!

別墅

puzzle0101 發表於 18-4-4 08:00
每次練習都想塭好多藉口,不過耐左老公會識穿,haha

我就冇籍口ge, 因為當時睇緊家x會個生育指導,比晒schedule。不過c6覺得自己好似賣緊肉(emoji)(emoji)有d野迫到黎就要硬食XD
有道具係好少少,用手指好快累,用道具就一路練一路追劇都得~個陣時睇sex and the city,個人會放鬆d,你試下練之前煲下呢類劇會唔會有feel d(emoji)

別墅

回覆 jennyylf 的帖子

我依家係要同老公''前戲''一輪OR同佢睇一陣AV令自己有D high high地,當夠濕潤時先叫老公慢慢放手指~~我一個人唔太夠膽自己試,老公係隔離我會安心D咁~~

別墅

回覆 catcatvans 的帖子

我都有樓主的問題都係想生b.想試人工受孕。如果台灣做,有冇建議給我呀。

別墅

加油丫樓主

大宅

puzzle0101 發表於 18-4-6 15:38
回覆 jennyylf 的帖子

我依家係要同老公''前戲''一輪OR同佢睇一陣AV令自己有D high high地,當夠濕潤時先叫 ...

咁樓主通常俾老公放完手指之後會唔會趁住放到一隻叫老公令你舒服下?或者你唔念住係練習,唔專注係痛唔痛會好d,叫老公當同你行埋咁做全套,不過就淨係用手指,慢慢會習慣。

大宅

結左婚快5年了,到現在我都未能同老公成功行房,應該說我從來沒有性行為,因我有性障礙---陰道痙攣
陰道痙攣是 ...

感謝你出呢個post 呀,我而家先知原來都有不少人和我一樣。我嘅情況就同你一模一樣,好似之前有JM 說,我睇了一個女婦科醫生,佢亦無咩同理心,漠視我嘅問題,叫我番去自己努力,然後我本來好像你般想看性治療師,但我c6不想,於是諗住靠自己努力,但慢慢變咗逃避。

於是時間拖了又拖,我已很高齡,終於的起心肝去做ivf。

檢查後竟發現我有卵巢衰退跡象,已失敗了一次ivf, 因為真是很想生bb, 現在做第二次。

如果給我重來,我會一早先做ivf。

不停試,試完失敗,那種痛苦,浪費了這麼多時間。如果年輕,ivf 成功率是很高的。所以我覺得你不如考慮直接做ivf,因為既然要吃藥檢查,不如用一個成功率較高的方法。

我第一次ivf 真是迫自己一定要完成超害怕的陰超和打針。第一個陰超我找了個女婦科醫生,告訴了我的情況(還是處女)佢都有點給我嚇到了。可是我不理有幾難為情,我叫她幫我做。那一刻是真的很痛,但穿了後就不再那麼痛,我一直恐懼的事終於完結了。我以為完成了第一次超聲波,之後就不會痛,怎知第二,三次都很痛,應該是處女膜還未完全穿透。於是我一直很恐懼照陰超。抽完卵到殖入的cycle. 又要照幾次陰超。今次我因為臨時約了一個新的婦科男醫生,我又告訴他情況,這次他很同情我,也很有耐性慢慢幫我做,令我不太感到痛楚。於是之後我一直找他。後來又因為有次約不到這個醫生,我又試了一個新的女醫生。今次陰超也沒有怎樣不舒服。即是當我照了8,9次時,我漸漸克服了這種恐懼。

至於抽卵,是麻醉的,沒有痛感。而殖入,因為醫生知我有這個問題,其他人不用麻醉,他也幫我麻醉,所以也沒有恐懼。

至於打針,第一次療程每天都害怕了很久。到第二次療程,我已經不怕了,我學會了接受痛楚。

雖然做了ivf 不成功,但我起碼克服了很多挑戰。我覺得之後和c6 行房,應該做得到,但因為高齡,我要先繼續ivf (續)

大宅

yhyeung 發表於 18-9-15 16:20
感謝你出呢個post 呀,我而家先知原來都有不少人和我一樣。我嘅情況就同你一模一樣,好似之前有JM 說,我 ...

(續)

有很多人覺得我應該要克服行房問題,但別人並不明白當中我所經歷的恐懼。其他人不明白,因為他們很自然便做到了,覺得我們沒盡力,沒有努力。

可是,如果讓我重來,我一定要襯年輕時先做ivf, 再解決那行房問題。好像現在我做了這些陰超後,我已經不那麼怕了。

當初要是沒有那麼執著要靠自己解決的話,有多好,可能我已經有幾歲的小朋友了。生育年齡有限,還是先解決生子,再解決同房問題。

別墅

結左婚快5年了,到現在我都未能同老公成功行房,應該說我從來沒有性行為,因我有性障礙---陰道痙攣
陰道痙攣是 ...

首先我要多謝樓主分享自己經驗
原來咁多人都有陰部痙攣的問題
原來咁多sis都是同路人。☺️☺️

我同老公一起都五年了、初初係完全進入不到,係完全痛到我想死,只有100%的撕裂感,0%快感。
我們一直行房都是不順利的,總之每次都是超級痛。直至今年,行房進入時才順利d,但依然都是痛的。

我今年31了都是想生bb,睇了上環吉叔中醫師兩個月了,還未成功懷孕。

自己經期每次來都很少很少,少到只用護墊。

樓主,大家都要加油。為自己可以做媽媽加油。

別墅

回覆 Babysiloveu 的帖子

hello~~我最後做左1次自然iui依家佗緊BB囡已經5個月啦~因為我好心急,所以直接去做IUI
生完之後又要開始返練習,希望做左亞媽勇氣會大左,可以解決呢個問題啦

調理身體都好重要,到時你佗BB都舒服D,你要好好加油呀!~!

別墅

回覆 yhyeung 的帖子

完全明白你!~!我都好悔恨自己咁遲先塭解決方法,自己一直係性治療度因為自己沒有勇氣信心去做練習,SIDE左好多時間,
因為年紀唔細所以決定做IUI,一黎就面對好多恐懼既野,照陰超,放手指,放鴨咀鉗........但一次一次咁恐懼下都做到,
我依家佗緊B囡5個月了,如果我早2年肯面對現實,依家可能已經係2個孩子的媽......

之前醫生有講過做IVF比做IUI身體上辛苦好多
所以我好佩服你,我都好希望你早D可以做媽媽
為你祈禱~大家是同路人,希望我成功既CASE可以為你打支強心針
雖然天比左呢個''病''我地,令我們生b既路比其他人困難
但只要我地唔放棄,呢個方法行唔通就試另一方法
小天使會降臨我地身邊ga!!!!

別墅

回覆 Manmancher 的帖子

我生完BB後要開始返訓練了~~~

別墅

回覆 BBFrog 的帖子

多謝你既建議呀我佗緊小BABY,生完會開始返練習
希望到時可以解決到問題啦~~

首頁

尾頁

跳至