親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

wmkcnw 發表於 18-11-18 23:12
上野站&東京站有直通巴士上富士急。
如果你只去富士急, 酒店, 纜車和 忍野村, 直接上巴士俾錢就可以。

非常感謝!請問上野來往富士急/河口湖係咩巴士?我上網只搵到東京站/新宿站出發既巴士。。
另外請問河口湖去忍野村既本地巴士幾多號/咩色?
酒店shuttle係要打電話約,定係定時每隔一段時間一班?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

alicewtw 發表於 18-11-19 07:32

非常感謝!請問上野來往富士急/河口湖係咩巴士?我上網只 ...
http://bus.fujikyu.co.jp
這link 有上山巴士同 local 巴士。
上野最近可以去 秋葉原 /東京站搭 巴士。 建議去東京站, 車比較多, 個站頭在八重洲, 跟機場巴士同一個位, 好易找到。

酒店 shuttle 一般在河口湖打電話去酒店, 入 10円 落收費電話, 致電酒店。 我試過叫餐廳職員幫手打電話。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

wmkcnw 發表於 18-11-19 09:29
上野最近可以去 秋葉原 /東京站搭 巴士。 建 ...

Super thanks JM

男爵府

如果住池袋是否應該到新宿搭巴士呢?

大宅

wmkcnw 發表於 18-3-13 15:44
  • 我的行程 (一般離開的時間, 就是有巴士的時間, 例如0945-10:32, 代表1032有巴士, 但建議早5分鐘到站候 ...

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

請問去忍野村係未都係在忍野八海落車?落車後行幾耐到?謝謝

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

alicewtw 發表於 18-11-19 18:16
    請問去忍野村係未都係在忍野八海落車?落車後行幾耐到?謝謝
    忍野村有巴士站
    佢同忍野8海距離大約要 行路20一30分鐘, 山上的路不建議行。

侯爵府

jjmame 發表於 18-11-19 15:26
    如果住池袋是否應該到新宿搭巴士呢?
    東京同新宿班次都好密, 2個站都方便。

我2次都去東京搭, 一般都唔滿座。基本可以即買票, 即上車。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

wmkcnw 發表於 18-11-19 21:31
    忍野村有巴士站
    佢同忍野8海距離大約要 行路20一30分鐘, 山上的路不建議行。
    ...

收到

首頁

尾頁

跳至