親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問如果不自駕, 即日由別府去阿蘇山, 再由阿蘇山離開去熊本, 會唔會好急?(兩大兩小, 5+7歲)

有冇需要留一晚?

上網睇地震後只可去去阿蘇西站, 是嗎?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

oc2015 發表於 18-3-14 13:53
請問如果不自駕, 即日由別府去阿蘇山, 再由阿蘇山離開去熊本, 會唔會好急?(兩大兩小, 5+7歲)

有冇需要留一 ...
而家可以坐巴士上,但巴士班次唔多,
由別府去之後上山再去熊本,
如果唔自駕既話有難度

複式洋房

shinku 發表於 18-3-14 16:14
如果唔自駕既話有難度

咁都係唔上山喇
帶住兩個小朋友, 費事咁rush

大宅

shinku 發表於 18-3-14 16:14
如果唔自駕既話有難度

hi shinka, 請問由 由布院出發,上阿蘇山, 晚上會返博多 請問有途經嘅景點?
thank you

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

kmko 發表於 18-3-26 09:07
hi shinka, 請問由 由布院出發,上阿蘇山, 晚上會返博多 請問有途經嘅景點?
thank you
...
公交定自駕?公交既話建議你先去睇睇通往阿蘇既巴士班次,
佢一日其實都係得兩班去,走既去熊本或由布都係分別兩班,
如果係跟住佢既巴士時間表行動,
其實都己經完全限制曬你可以去既景點,
晚上要番博多既話,
理論上由阿蘇落番黎,
去到熊本或別府都好,
都差唔多係五點幾,
大部份既景點都己關,
要馬上出發番博多的了。

大宅

shinku 發表於 18-3-26 09:36
公交定自駕?公交既話建議你先去睇睇通往阿蘇既巴士班次,
佢一日其實都係得兩班去,走既去熊本或由布都係 ...

好的,謝謝你,解釋非常詳細!
day2 早上由天神出發去別府,遊下地獄,住一晚晴海,
day3 早上出發去動物園,然後下午湯布之坪街道+金輪湖(未book酒店,諗緊別府住多晚還是湯布院住一晚?)
day 4 出發亞蘇山 返天神住

請問我這三天這樣排的次序順路嗎

thx!

珍珠宮

kmko 發表於 18-3-26 19:49
好的,謝謝你,解釋非常詳細!
day2 早上由天神出發去別府,遊下地獄,住一晚晴海,
day3 早上出發去動物 ...
理論上行可,實際上要睇清楚公交班次時間

大宅

shinku 發表於 18-3-27 10:17
理論上行可,實際上要睇清楚公交班次時間

Thank you

首頁

尾頁

跳至