比導遊費

lee1398
|
導遊費已定每天多少錢, 如英國$120一天, 請問你們會否額外多被導遊費呢? 會被多幾多才對呢?
c.vieri
|
睇下成個trip導遊負唔負責同跟嘅野足唔足
lee1398
|
c.vieri 發表於 18-3-15 17:10
睇下成個trip導遊負唔負責同跟嘅野足唔足
咁跟足你會否多被幾多呢?
c.vieri
|
lee1398 發表於 18-3-15 17:21

上次去歐洲,導遊跟足同好好,比多$200,但一樣好多團友只比返果個數,所以我覺得呢d隨心啦。

無話一定要比多
八婆仔@
|
lee1398 發表於 18-3-15 17:21

我只會比齊頭,如$980,比$1000;

$820,比$850。

唔使找,不過好耐無跟團喇
mercurycc
|
如果佢OK會比足,再計齊頭比佢。
20150618bb
|
lee1398 發表於 18-3-15 17:08
導遊費已定每天多少錢, 如英國$120一天, 請問你們會否額外多被導遊費呢? 會被多幾多才對呢?
...
而家導遊費其實成本好貴比多幾拾喇,全程
appleyuen
|
如果歐洲反而會比個師機多, 因為長途車真係好辛苦
Poyau
|
...

俾齊頭
lee1398
|
多謝大家建義, 咁被齊頭好了, 少跟團去玩
siu05
|
個人鐘意吧,
多少少又得, 啱啱好又得, 俾多多又得
我要做媽媽
|
唔會個導遊真係好既話,我會俾架,因為人地都好辛苦
worthy
|
回覆 lee1398 的帖子

長線團 ~ 跟得足嘅就額外俾多幾百蚊.
不過真係隨心意啫. 我試過去幾日大陸, 見有團友除咗必要俾嘅服務費之外, 額外俾多成千蚊個領隊 (團友兩公婆都係醫生)

amalee    發表於 18-3-16 16:23
Rubik
|
跟得好就比齊頭,唔好就唔會比多
無話可說
|
只會比指定金額咋
sasa0208
|
會比多

如果連比多嘅機會都無,個trip應該唔太高興
sasa0208
|
lee1398 發表於 18-3-16 11:44
多謝大家建義, 咁被齊頭好了, 少跟團去玩

大家都開心
tsung
|
八婆仔@ 發表於 18-3-15 17:24
我只會比齊頭,如$980,比$1000;

$820,比$850。

Charlotte_mom
|
做得好就俾多d(如多1-2成),否則俾基本
上兩個月老公公司包團本身已俾晒小費。最後見個領隊都跟得貼,每人夾多百零蚊都有幾千架
木土土
|
...

額外既,真係純個人心意,無話幾多才對