自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章

del

大宅

唔係掛號的話, 會唔會係郵差放低左俾管理處, 管理員拎上黎你門口?

大宅

cwb43c 發表於 18-3-16 13:49
我上網買嘢,應該係郵局畀張卡我去郵局攞
,但係啱啱我回家一開閘見到兩個郵包放咗喺鐵閘同門之間……即係郵 ...

有時我個區個郵差都會送平郵,我有日咁啱係屋企收,同佢講唔該晒,佢話個日郵件不多,所以可以拎埋。我估郵差拎到都派。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

,但係啱啱我回家一開閘見到兩個郵包放咗喺鐵閘同門之間……即係郵 ...

你鐵閘本身有冇鎖? 咁奇怪放閘入面

大宅

虎到金來勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

會唔會鐵閘條gap比較大, 之前寄尿片sample來, 冇人, 郵差都係攝係鐵閘與木門之間

子爵府

回覆樓主:

有時上網買野寄平郵,份件塞唔入信箱,郵差係會上門塞入鐵閘內,但不會按門鐘的

tansyneko    發表於 18-3-16 14:24

寶石宮

2023年兔年勳章

郵差順手送埋

寶石宮

2023年兔年勳章

魔怪媽媽 發表於 18-3-16 13:57
你鐵閘本身有冇鎖? 咁奇怪放閘入面

放閘同門中間 應該閘有隙

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

stagea 發表於 18-3-17 20:13

咩樹?

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

tsung 發表於 18-3-17 20:50
咩樹?
唔知道乜樹, 只知DEL

寶石宮

2023年兔年勳章

tsung 發表於 18-3-17 20:50
咩樹?

收到個郵包係閘同門中間問點解

寶石宮

2023年兔年勳章

stagea 發表於 18-3-17 21:04

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

琥珀宮

Poyau 發表於 18-3-17 21:31
郵包係閘同門中間問點解

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

stagea 發表於 18-3-17 21:04

呢排多del post

用戶要求終止服務

Poyau 發表於 18-3-17 21:31
收到個郵包係閘同門中間問點解

點解要問點解?

琥珀宮

tsung 發表於 18-3-17 21:46
呢排多del post

都幾多

首頁

尾頁

跳至