請問有冇JM用過電陶爐?

iamdreaming
|
好用嗎?
meinatmn
|
好用,咩器皿都得。
cinda72.
|
我買左個,298,不過未用
sze811
|
有耐性既人岩用,用左2次頂唔順賣左!用到燥狂
Kitty925
|
sze811 發表於 18-3-16 17:05
有耐性既人岩用,用左2次頂唔順賣左!用到燥狂

可否講多的?因為我都想買電陶爐
bubu7
|
火力唔掂,電磁爐好過佢
iamdreaming
|

thanks
lflxl
|
用開電陶爐打邊爐,唔冚蓋唔會大滾,火力唔夠。
sze811
|
Kitty925 發表於 18-3-16 17:07
可否講多的?因為我都想買電陶爐

滾起超慢,我老爺燥到拎入個爐頭開火滾起先拎出來放落電淘爐,我自己本身用電磁爐,壞左,聽講電淘爐咩煲都得就買離試!中哂伏,煮送好耐先滾得起,爐面又有餘溫,我只用過2次2次都辣到手。拿拿林賣左去最終買返電磁爐
cy101
|
好耐先夠熱, 但熱定咗就好KEEP 到溫度, 熄咗爐爐面仲會好熱, 小心燙到手!
Kitty925
|
sze811 發表於 18-3-16 18:03
滾起超慢,我老爺燥到拎入個爐頭開火滾起先拎出來放落電淘爐,我自己本身用電磁爐,壞左,聽講電淘爐咩煲 ...

我聽講電陶爐不挑鍋,想買,聽你咁講我都係選電池爐好過,
amyamy123
|
我用緊, 幾好用
Poyau
|
lflxl 發表於 18-3-16 17:14
用開電陶爐打邊爐,唔冚蓋唔會大滾,火力唔夠。

Vin仔媽
|
好處係乜鍋/鑊都用得
唔好處係,你要好有耐性咁等佢滾
2RR
|

電淘爐真係好耐先熱,用過一個最後都換返電池爐,頂吾住

iamdreaming
|
但電磁爐開細火時係咪著下熄下咁??
sharon_pig
|
iamdreaming 發表於 18-3-19 14:18
但電磁爐開細火時係咪著下熄下咁??

bufferzone
|
唔好用,用左一次就送左俾人
IloveJJ
|
sze811 發表於 18-3-16 18:03
滾起超慢,我老爺燥到拎入個爐頭開火滾起先拎出來放落電淘爐,我自己本身用電磁爐,壞左,聽講電淘爐咩煲 ...

請問你既電陶爐幾多W?
|
我個尚朋堂幾好用,5分鐘水滚,唔系其他用家話慢熱。