返大陸用咩數據卡

my-baby
|
復活節會返大陸玩幾日,請問用咩數據卡可以上facebook、WhatsApp呢
chichingmama
|
什麼卡都冇用,因Facebook and what app在大陸是鎖了用不到,要翻牆
imlu28
|
Three 中港澳或中國移動金啡色那張
隨插即用,所有Apps暢通無阻
wcpcelia    發表於 18-3-18 10:40
Poyau
|
my-baby 發表於 18-3-16 22:19
復活節會返大陸玩幾日,請問用咩數據卡可以上facebook、WhatsApp呢

如果要fb wts 用數據漫遊
my-baby
|
chichingmama 發表於 18-3-16 22:36
什麼卡都冇用,因Facebook and what app在大陸是鎖了用不到,要翻牆

請問用什麼翻牆apps
jj7723
|

深水埗有大陸卡,好似60元 3日,380元一年,已翻牆,用到whatsapp, facebook, 上網等,上星期返大陸咩apps都用到,重share埋俾親戚。
zobezobe123
|
jj7723 發表於 18-3-16 23:22
深水埗有大陸卡,好似60元 3日,380元一年,已翻牆,用到whatsapp, facebook, 上網等,上星期返大陸咩apps ...

有無電話號碼㗎?
ddkaka
|
my-baby 發表於 18-3-16 22:53
請問用什麼翻牆apps

super vpn
kenzonat
|
jj7723 發表於 18-3-16 23:22
深水埗有大陸卡,好似60元 3日,380元一年,已翻牆,用到whatsapp, facebook, 上網等,上星期返大陸咩apps ...
可否影張卡望0下,謝謝!
mmya
|
用自由鳥!可以翻牆
|
深水埗公厠附近鉄皮檔, Happy咭(有條龍係封面), $60/5日4夜(绿色包装)
$45/3日2夜(粉红色)
whatsapp,facebook,google様樣上到
已用過4、5張,未甩過拖(emoji)
shop_baby
|
030608 發表於 18-3-16 23:47
深水埗公厠附近鉄皮檔, Happy咭(有條龍係封面), $60/5日4夜(绿色包装)
whatsapp,facebo ...

可以打到電話嗎?
cbeyond
|
chichingmama 發表於 18-3-16 22:36

Three用到
TONG423
|

謝謝
村姑
|
my-baby 發表於 18-3-16 22:19

去中國移動買張儲值卡,係香港電話號碼,
在大陸可打電話($0.7/分鐘),上網唔記得幾錢,但上網的數據每日上限扣$48 only,可以用whatsapp facebook等。
但注意,截至時間係每晚12am,即你10pm開始上網,兩個鐘內爆數據都要比上限$48。

記住過關先換卡,唔好信一機兩個卡槽果隻,每次部機最好只插一張電話卡,本身自己果張抆走先,否則計埋你漫遊
my-baby
|
mmya 發表於 18-3-16 23:36
用自由鳥!可以翻牆

自由鳥在那裡買?
mmya
|
here !

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Betty媽咪
|

我就系用呢隻 而家人在大陸
深水埗買40元 3日
Facebook whatsapp 冇問題 好流暢。
“開心電訊“
|
shop_baby 發表於 18-3-17 00:40
可以打到電話嗎?

只能用wechat, whatsapp打电話

問過好幾檔,如果有齊直接打电話及上網功能,起码幾十蚊ㄧ日,浄數據已收你4o/5o蚊

p.s. 識人買過就夠期嘅誇境王(电話+上網), only$75/5日4夜, 不過講彩數
|
Betty媽咪 發表於 18-3-17 11:10
我就系用呢隻 而家人在大陸
深水埗買40元 3日
Facebook whatsapp 冇問題 好流暢。

呢張真係平靓正 (emoji)