自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

ahpoo 發表於 18-3-18 13:20
無後悔或只是一時悔氣果d請勿覆

後悔果d如可講原因請講

無晒自由同自己 成個生活重心去晒小朋友度 所有錢同時間唔會再可以隨意花費係自己身上同喜好上 講真有得時光倒流既話 除左會迫自己比心機讀書外仲會迫自己避孕

伯爵府

maggie196 發表於 18-3-18 13:58
我份人無耐性脾氣又唔好,對住個仔真係自己局住要忍,所以我生完一個決定唔會再生
...

X2, 齋忍都唔算最痛苦,最痛苦係要扮有耐性脾氣好扮愛心爆棚,玩時明明悶到想放蚊都要交足戲

我其實有時心諗自己幾時精神分裂

大宅

回覆樓主:

如果你有多餘錢可以請工人保母(當然有個好老公幫手就更加美好),就算你唔太有愛心都可以生
生左出黎24小時無間斷一個人湊住對住先係最大問題,個人無哂自由,就算幾有愛心都會人都顛,個心24小時要顧住個小朋友夫妻關係好易淡,而且會無左自己

子爵府

回覆樓主:

後悔,都係果句,佢辛苦我又辛苦

禁止訪問

畀面勳章

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

我後悔太早生。而家生左 就想生多個...比我反轉頭一定讀完大學再完成夢想先生3個。不過可能又遇唔到宜家呢個好老公...

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

未生之前覺得小朋友好可愛,生完先發覺小朋友好討厭又煩,無曬自己私人時間空間仲要不斷受氣

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

其實後悔架,生完冇晒自己,咩都要諗埋佢。怕佢養唔大又怕佢學壞
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

回覆樓主:

現見家長太緊張小朋友!自己25+才會考〈正常16+可會考)父母不咆哮只支持,

水晶宮

回覆樓主:

後悔,仔女出世後先會知仔女乖唔乖,有無問題,講彩數,有d先天無得預計,如我仔係sen,教得好辛苦! 將來我走左,佢自己都會好辛苦捱幾十年,所以唔生仲好! 為自己為佢都是咁話,當然唔生都生左,我會努力教佢,正因為自問都好努力做好自己本份,但世事并唔係你付出,回報就相等

珍珠宮

回覆樓主:

自己孩子似sen,小學上學校支援小组:連補習社老師咆哮!在家補習,好彩令佢開竅老師,升中合格,入咗中中,考全级尾尾,又好運…現大學生,教小朋友先自己EQ高(自己25十才會考)

公爵府

無話後悔,但有得揀過會揀唔生,生左唯有向前望。

CACACAROL    發表於 18-3-19 16:49

珍珠宮

Ytfc 發表於 18-3-18 14:36
X2, 齋忍都唔算最痛苦,最痛苦係要扮有耐性脾氣好扮愛心爆棚,玩時明明悶到想放蚊都要交足戲

我其 ...

適當時候都要放鬆下

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

黑色誘惑 發表於 18-3-18 13:55
至理明言!

拍拖結婚都唔算真面目

係!
生B前明明好好,生B後才知教養方法大不同。。。我老公係當個仔係玻璃公仔咁湊

水晶宮

brother4 發表於 18-3-18 15:32
自己孩子似sen,小學上學校支援小组:連補習社老師咆哮!在家補習,好彩令佢開竅老師,升中合格,入咗中中, ...

似啫,無做評估? 有d遲開x

男爵府

回覆樓主:

真心後悔
時間比晒佢地,無左自己
佢地讀書又辛苦,而家d人無樓唔結婚,將來唔知佢地點算,又驚佢地d老公老婆對佢地衰,又驚佢地結婚後,一年見得幾次

如果唔生嘅,可以一年去幾次旅行,去幾耐都得,
兩公婆生活得唔開心嘅就分開,而家分又唔分得,大家都係喺度折磨大家

CACACAROL    發表於 18-3-19 16:50

男爵府

ahpoo 發表於 18-3-18 13:20
無後悔或只是一時悔氣果d請勿覆

後悔果d如可講原因請講

後悔,冇哂自已,重要成日喊,好煩

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

aeaemama 發表於 18-3-18 13:50
我都算係真心後悔,一來全部心力比哂佢地!而且現在香港讀書環境堅係辛苦!覺得辛苦佢地又辛苦自己!我同C6 ...

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

男爵府

回覆樓主:

小朋友仲細大部份都實話無後悔

珍珠宮

回覆 yveoone 的帖子

幾多歲?

首頁
12345...11

尾頁

跳至