小一書包

kavenzou
|
今日得閒無無聊聊同亞仔行左去睇書包,佢話鍾意圖中這款,sales話適合小一至小三。

有冇jm小朋友用緊?好吾好用?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
baby_yee
|
kavenzou 發表於 18-3-18 17:49
今日得閒無無聊聊同亞仔行左去睇書包,佢話鍾意圖中這款,sales話適合小一至小三。

有冇jm小朋友用緊?好 ...

我女用緊, 我覺得幾好,間隔都幾多。但有部分媽咪話重, lego會好d, 但我覺得還可以接受,同埋好多時都係我孭多
kavenzou
|
baby_yee 發表於 18-3-18 18:05
我女用緊, 我覺得幾好,間隔都幾多。但有部分媽咪話重, lego會好d, 但我覺得還可以接受,同埋好多時都係我孭 ...

咁你囡囡自己有冇話好重?

因為第一個攞起嗰個SPI好重,所以頭先拿起這個覺得ok。Lego放係中間最窄位置,太多人,所以行吾到咪去,亞仔又話吾鍾意有公仔,所以冇攞上手比較。
coffeejoeybb
|
我都有睇過,佢背部做得幾好,但面料好似薄左d,冇lego禁厚實,用兩三年ok,落雨我諗要用雨套,我女用梗lego,好襟已經第三年,冇穿冇爛,應該仲可以用多兩三年,唯一唔好係條帶唔夠厚實。
Supertalkative
|
請問係邊買? 謝謝
kavenzou
|
Supertalkative 發表於 18-3-18 18:56
請問係邊買? 謝謝

係Sogo睇,做緊9折,所以好多人睇,lego都有折,不過我諗住等5月大減價先買(9月先小一
kavenzou
|
coffeejoeybb 發表於 18-3-18 18:28
我都有睇過,佢背部做得幾好,但面料好似薄左d,冇lego禁厚實,用兩三年ok,落雨我諗要用雨套,我女用梗lego ...

Sales話係防水料,亦跟左個雨套,不過我諗正如你所講係用三年左右
kavenzou
|
baby_yee 發表於 18-3-18 18:05
我女用緊, 我覺得幾好,間隔都幾多。但有部分媽咪話重, lego會好d, 但我覺得還可以接受,同埋好多時都係我孭 ...

Sorry,我想再問下,你囡囡幾年級?容量夠吾夠,上堂要用嘅+零食盒水壺都放到曬入去?吾駛再加袋仔?
|
kavenzou 發表於 18-3-18 19:19
係Sogo睇,做緊9折,所以好多人睇,lego都有折,不過我諗住等5月大減價先買(9月先小一)
...

Beckmxxn 都做緊減價,5月後會平幾多呢?我女都係升小!呢款睇落好似輕身咁
baby_yee
|
kavenzou 發表於 18-3-18 19:19
係Sogo睇,做緊9折,所以好多人睇,lego都有折,不過我諗住等5月大減價先買(9月先小一)
...

我都係thankful week 買架,最平係個陣,五百幾咋
baby_yee
|
kavenzou 發表於 18-3-18 18:19
咁你囡囡自己有冇話好重?

因為第一個攞起嗰個SPI好重,所以頭先拿起這個覺得ok。Lego放係中間最窄位置, ...

我女孭上去ok, 冇話好重。除左星期一特別多書的日子外
baby_yee
|
kavenzou 發表於 18-3-18 19:28
Sorry,我想再問下,你囡囡幾年級?容量夠吾夠,上堂要用嘅+零食盒水壺都放到曬入去?吾駛再加袋仔?:ques ...

一年級好夠用。其實可以擺哂所有野,只係我女鐘意分開持水,咁先比多個袋仔佢裝小食盒同毛巾盒
ilikethis2005
|
Lego我仔用緊第2年仲好新淨,但我覺得個書包本身都重⋯可能我揹得一邊,但最慘係我揹仲多過佢。
kavenzou
|
Supertalkative 發表於 18-3-18 19:46
Beckmxxn 都做緊減價,5月後會平幾多呢?我女都係升小!呢款睇落好似輕身咁
...

我都吾知平幾多,問左下sales,往年次次thankful都平過9折,又吾急用,咪等下先囉

你係邊到睇Beckmxxn?

kavenzou
|
ilikethis2005 發表於 18-3-18 19:59
Lego我仔用緊第2年仲好新淨,但我覺得個書包本身都重⋯可能我揹得一邊,但最慘係我揹仲多過佢。
...

“最慘係我揹仲多過佢”笑左,好多jm應該深同感受

kavenzou
|
baby_yee 發表於 18-3-18 19:55
一年級好夠用。其實可以擺哂所有野,只係我女鐘意分開持水,咁先比多個袋仔佢裝小食盒同毛巾盒
...

Thanks
咁真係可以考慮買這個
蕃茄薯仔湯
|
超憎佢啲帶好易被拉長
差不多日日要重新較過
但仔在校自己又揹又除 就肯定搞到又長又短

你去fb睇佢官網 大約半年前啲po
佢自己都有條片講要加個「小裝置」黎改善 勁多人反映條帶嘅問題
完全不能護脊
|
kavenzou 發表於 18-3-18 21:36
我都吾知平幾多,問左下sales,往年次次thankful都平過9折,又吾急用,咪等下先囉

你係邊到睇Beck ...

FB 網,83折!

但個款好似唔太方便!
kavenzou
|
蕃茄薯仔湯 發表於 18-3-18 21:48
超憎佢啲帶好易被拉長
差不多日日要重新較過
但仔在校自己又揹又除 就肯定搞到又長又短

護脊書包吾護脊咁大鑊!
咁個「小裝置」係點架,加左就冇事?

kavenzou
|
Supertalkative 發表於 18-3-18 22:02
FB 網,83折!

但個款好似唔太方便!

個人認為返學書包要實物揹上身睇下好啲