興趣嗜好

跳至
[汽車] 寶馬1系

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JD930 發表於 18-5-3 01:49
係呀,不過睇唔啱其他車所以唔敢劏住,屋企另外兩架係slk, bmw 6仔,怕少咗架家庭車麻煩.... 想要Alphard但老公唔鐘意,妳有冇推介?
點解唔鈡意alphard? 怕似司機車? 我以前有部previa,主要買餸用,都幾好揸,係去得唔夠快,因我部只係2.4

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JD930 發表於 18-5-3 01:22
好舊,都12年了,行咗八萬幾左右

12年都好襟 我架7系,都7年了,係個turbo起步爭小小,換過冷氣,其他嘢都還可以(touchwood).

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-5-3 18:56
點解唔鈡意alphard? 怕似司機車? 我以前有部previa,主要買餸用,都幾好揸,係去得唔夠快,因我部只係2.4: ...

佢話揸咁大架車好樣衰

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-5-3 19:00
12年都好襟 我架7系,都7年了,係個turbo起步爭小小,換過冷氣,其他嘢都還可以(touchwood). ...

竟然?咁真係好好彩.... 因為我哋每個月一定放低整兩次然後先聽到人話呢啲車係咁,過咗某個里數就會乜都壞
PS: 係2012年,唔係揸咗12年

象牙宮

JD930 發表於 18-5-3 23:52
佢話揸咁大架車好樣衰

係,好易俾人問係咪司機 不過內籠真係好舒服,alphard最初出時我哋有部,做乘客就好舒服,不過可能太新,alphard仲未完善到,我哋揸時試過喺highway突然死火,試過兩三次後就唔揸了,trade返俾車行,而家啲alphard應該改善了.

如果想要家庭車,我覺得previa都係不錯的選擇,內籠都坐得舒服,又唔會咁易俾人當司機,有小朋友由其是需要,出一次街好多嘢要帶

象牙宮

JD930 發表於 18-5-3 23:54
竟然?咁真係好好彩.... 因為我哋每個月一定放低整兩次然後先聽到人話呢啲車係咁,過咗某個里數就會乜都壞 ...
係呀,我老公都係咁講

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-5-4 12:22
係,好易俾人問係咪司機 不過內籠真係好舒服,alphard最初出時我哋有部,做乘客就好舒服,不過可能 ...

我搵到佢個款睇相好似好扁身咁麻麻地,搵日去望望真身先

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-5-4 12:27
係呀,我老公都係咁講

咁妳哋諗住繼續揸到佢開始壞定換啦?

象牙宮

JD930 發表於 18-5-4 13:53
我搵到佢個款睇相好似好扁身咁麻麻地,搵日去望望真身先
外型係小小"嘟",我啲小朋友形容 但佢哋都話坐得舒服,揾日去車行試坐下實際體驗下

象牙宮

JD930 發表於 18-5-4 13:53
咁妳哋諗住繼續揸到佢開始壞定換啦?
有諗住換,但暫時等我小朋友攞到車牌,哩部俾佢哋當P仔揸,甩P就會換,因另外啲車上速度幾快,唔想小朋友P仔揸太快嘅車,另外一個原因係哩部車揩花都冇咁肉赤。 不過就算換,都會換返寶馬,我覺得幾好揸,快得嚟流暢同穩定,坐車同揸車都舒服。

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-5-4 15:24
外型係小小"嘟",我啲小朋友形容 但佢哋都話坐得舒服,揾日去車行試坐下實際體驗下 ...

哈哈連小朋友都識“嘟“

象牙宮

JD930 發表於 18-5-4 15:32
哈哈連小朋友都識“嘟“
其實,我啲小朋友,已經唔小了(只係我叫慣),可以攞車牌,你想像得到

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-5-4 15:30
有諗住換,但暫時等我小朋友攞到車牌,哩部俾佢哋當P仔揸,甩P就會換,因另外啲車上速度幾快,唔想小朋友P ...

P仔車揸golf, polo都唔錯吖,我P仔時都係揸Golf,同埋最近有架M巾車包哂四邊唔怕撞花哈哈,係個樣有啲醜
私人原因好討厭bmw 不過唔否認5仔7仔係坐得幾舒服嘅。

象牙宮

JD930 發表於 18-5-4 15:36
P仔車揸golf, polo都唔錯吖,我P仔時都係揸Golf,同埋最近有架M巾車包哂四邊唔怕撞花哈哈,係個樣有啲醜 : ...
佢哋鈡意房車, 否則我都買部mini cooper俾佢哋操車,但佢哋又唔抗拒7仔,就由得佢哋,不過我再換唔會買7仔,會買5仔,因前嗰排叫過車房幫手放7仔,冇乜聲氣,佢話5仔易放啲

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-5-4 15:43
佢哋鈡意房車, 否則我都買部mini cooper俾佢哋操車,但佢哋又唔抗拒7仔,就由得佢哋,不過我再換唔會買7仔 ...

噢反而五仔易放過七仔

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-5-4 15:43
佢哋鈡意房車, 否則我都買部mini cooper俾佢哋操車,但佢哋又唔抗拒7仔,就由得佢哋,不過我再換唔會買7仔 ...

BK成日彈出來

象牙宮

JD930 發表於 18-5-5 17:01
噢反而五仔易放過七仔
客路唔同

象牙宮

JD930 發表於 18-5-5 17:02
BK成日彈出來
小心BK好似google咁,聽到你想睇車,成日彈車網出嚟 又或者,佢紀錄咗你visit過啲咩網站,彈啲你鈡意睇嘅嘢出嚟 好似我有一排成日上網睇衫,就會彈我睇過衫嘅網站出嚟

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-5-5 17:29
客路唔同

我原本以為七仔target market會大啲....
我老公有部bmw三仔錢七放咗幾年都無人問

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-5-5 17:32
小心BK好似google咁,聽到你想睇車,成日彈車網出嚟 又或者,佢紀錄咗你visit過啲咩網站,彈啲你鈡 ...

原來會咁樣㗎 我仲以為係佢哋比錢落廣告人人都彈一樣添

首頁

尾頁

跳至