有無人整環保酵素清潔用嗰種

anyuser18
|
依家試整,幾好玩,但要等三個月。依家好幾個樽在個zink盤因為我怕佢哋爆(我無扭緊希望無事)

有人整緊嗎?
devilray666
|
唔好扭實蓋,正確每日攪下佢,好快3個月。我整左幾年,會継續整。

tszchungmama
|
anyuser18 發表於 18-3-18 22:48
依家試整,幾好玩,但要等三個月。依家好幾個樽在個zink盤因為我怕佢哋爆(我無扭緊希望無事) :hap ...

耐唔耐開下佢
anyuser18
|
devilray666 發表於 18-3-18 22:55
唔好扭實蓋,正確每日攪下佢,好快3個月。我整左幾年,會継續整。

哇厲害 整咗幾年好有經驗,多多指教

我覺得會整上癮
anyuser18
|
tszchungmama 發表於 18-3-18 22:56
耐唔耐開下佢

會啊會啊 我已成日搞佢因為貪得意
MM2H
|
擔心會爆樽可以用汔球,拮幾個孔,然後套上樽蓋位代替樽蓋,有氣的話氣球會脹起,之後會透過氣孔漏走。

只要初時每日摇吓再開蓋放氣,基本上都好少爆樽,盡量留起闊蓋樽,同埋只做8分滿,留氣位都已足夠。加油!
草八刀
|
依家試整,幾好玩,但要等三個月。依家好幾個樽在個zink盤因為我怕佢哋爆(我無扭緊希望無事) :hap ...

有整,只限洗唔會直接用黎夾野食既用具,例如洗衣機,煲嗰啲;有時聞到陣味好香好想飲
toffeetong
|
新年後,我用百合花做酵素,搖左好似汽水咁湧出嚟,好在即擰番實,等佢過氣,好好玩
rose-mag
|
我都整咗幾年,最近停咗,因為用唔徹
雨晴B
|
有整,用左幾年了
hkgigi
|
toffeetong 發表於 18-3-18 23:29
新年後,我用百合花做酵素,搖左好似汽水咁湧出嚟,好在即擰番實,等佢過氣,好好玩
...

求做法?
toffeetong
|
hkgigi 發表於 18-3-19 00:17
求做法?

唔用果皮,改用鮮花。
Abbie_mimi
|

整左幾年,唔好擰實個蓋就冇事
c9b
|

有整呀,用嚟溝洗潔精果d,去油超掂,由其洗膠盒
Ashleycorina
|

waynewon
|
整咗幾年,主要用來洗洗衣機、抽油煙機、抹地、同護去水渠,間中倒小量入去水渠,d渠冬天唔會因為積油塞,春夏天又冇烏蠅仔飛。
yin0606
|
waynewon 發表於 18-3-19 02:20
整咗幾年,主要用來洗洗衣機、抽油煙機、抹地、同護去水渠,間中倒小量入去水渠,d渠冬天唔會因為積油塞, ...

係唔係直接倒入渠?唔洗溝其他野?
洗洗衣機又係直接倒?

第一次整,4月收成。期待中。
anyuser18
|
MM2H 發表於 18-3-18 23:10
擔心會爆樽可以用汔球,拮幾個孔,然後套上樽蓋位代替樽蓋,有氣的話氣球會脹起,之後會透過氣孔漏走。

只 ...

謝謝你啊!氣球拮洞真係好聰明嘅做法!咁唔駛成日顧住佢哋
anyuser18
|
草八刀 發表於 18-3-18 23:26
有整,只限洗唔會直接用黎夾野食既用具,例如洗衣機,煲嗰啲;有時聞到陣味好香好想飲
...

話時話原來只加生果皮就香,我之後先知。有樽就加埋菜頭有點臭,但ok
anyuser18
|
toffeetong 發表於 18-3-18 23:29
...

好正喎百合花