中x vs 名家x. 做廚櫃

抺茶雪糕
|
邊間好啲呢?
Poyau
|
抺茶雪糕 發表於 18-3-19 11:14
邊間好啲呢?

見啲舊po講 x英ok
馬拉雞
|
抺茶雪糕 發表於 18-3-19 11:14
邊間好啲呢?

煤氣公司最正,吾怕爛尾,啲位好fit
抺茶雪糕
|
馬拉雞 發表於 18-3-19 12:02

好貴喎
BabyGaga21
|
馬拉雞 發表於 18-3-19 12:02

how much?
馬拉雞
|
抺茶雪糕 發表於 18-3-19 12:59
好貴喎

三年前幫襯過,吾係貴得好多。出面街舖當年報價三萬左右。煤氣報五萬幾但連埋煤氣爐,燒烤微波爐同德國牌子油煙機。煤氣爐半價,$3300比我地。其實吾係想象中咁貴。
wcpcelia    發表於 18-3-20 19:24
馬拉雞
|
BabyGaga21 發表於 18-3-20 01:05
how much?

三年前幫襯過,吾係貴得好多。佢地吾係段呎計,吾記得點計勒。出面街舖當年報價三萬幾左右 。

煤氣報五萬幾,未計拆舊柜。但連埋煤氣爐,燒烤微波爐同德國牌子油煙機。水龍頭同鋅盤吾記得係意大利定德國,煤氣爐用返tgc有promot,當年半價,$3300比我地。其實吾係想象中咁貴。
ash_yehyeh
|
馬拉雞 發表於 18-3-20 01:06
三年前幫襯過,吾係貴得好多。出面街舖當年報價三萬左右。煤氣報五萬幾但連埋煤氣爐,燒烤微波爐同德國牌 ...

我想同電磁爐only
係咪無得搵煤氣公司整櫥櫃呢
ash_yehyeh
|
我去沙田間X家廚,可能係個sales問題(女),非常唔helpful

我已經度過呎跟住上去睇圖,選物料時個女人好似唔多想我揀咁,我揀時佢係企係度,當時無其他客人的,我set櫥櫃用最cheap物料報價都要8萬左右,當時我係考慮緊用最貴嗰隻物料

可能呢間嘢唔係差,可能真係人夾人,但係我自己唔gur 10萬蚊生意好似要我求佢咁

所以再打算搵下其他人
馬拉雞
|
ash_yehyeh 發表於 18-3-20 01:08
我想同電磁爐only

我唸煤氣公司點會有生意吾做,做厨柜果邊吾同平時氣體供應果邊。你至多吾整個煤氣爐落去,留返個窿遲下裝電磁爐姐。不過你要話比佢知你用咩電器牌子同型號,佢地會同你就位門開窿。
馬拉雞
|
ash_yehyeh 發表於 18-3-20 01:08
我想同電磁爐only

我唸煤氣公司點會有生意吾做,做厨柜果邊吾同平時氣體供應果邊。你至多吾整個煤氣爐落去,留返個窿遲下裝電磁爐姐。不過你要話比佢知你用咩電器牌子同型號,佢地會同你就位門開窿。
馬拉雞
|
ash_yehyeh 發表於 18-3-20 01:14
我去沙田間X家廚,可能係個sales問題(女),非常唔helpful

我已經度過呎跟住上去睇圖,選物料時個女人好 ...

裝修最怕爛尾或者乜都吾埋,所以寧願貴啲都幫襯煤氣公司算。咁你最後有冇整到?
ash_yehyeh
|
馬拉雞 發表於 18-3-20 01:20
裝修最怕爛尾或者乜都吾埋,所以寧願貴啲都幫襯煤氣公司算。咁你最後有冇整到?
...

呢間X家廚應該無伏,只不過可能係人夾人我同個sales唔啱chanel,所以依家打算搵下其他,eg煤氣公司,PanasoniX d櫥櫃,再比較下
歐買尬
|
ash_yehyeh 發表於 18-3-20 03:33
呢間X家廚應該無伏,只不過可能係人夾人我同個sales唔啱chanel,所以依家打算搵下其他,eg煤氣公司,Panas ...

我都係沙田呢間
Sales係男
幾好
設計圖改咗幾次無詐型
再奄尖的要求都做到
幾有耐性
ash_yehyeh
|
歐買尬 發表於 18-3-20 05:07
我都係沙田呢間
Sales係男
幾好

應該得一個男,後生瘦瘦地,我度呎係佢,幾有耐性

可惜出圖跟住同我傾嗰個係上年紀的女人,真係唔掂
chichiho
|
十年前同去年都用過中x
度尺準,師傅經驗好丶安裝時提我幾件小事,即場幫我諗掂點做好,用料都唔差
歐買尬
|
ash_yehyeh 發表於 18-3-20 05:26
應該得一個男,後生瘦瘦地,我度呎係佢,幾有耐性

可惜出圖跟住同我傾嗰個係上年紀的女人,真係唔掂:igiv ...

可惜

登!登!登!
|
回覆 ash_yehyeh 的帖子

panXXX嗰間有最低消費好似成15萬起架...
登!登!登!
|
回覆 馬拉雞 的帖子

早知我都搵煤氣公司做廚房la!
doreme389
|
回覆 ash_yehyeh 的帖子

系牙, 沙田中心, X氣公司 果兩個亞姐?( 亞嬸?)女職員, 晚娘面口, 我領教過