自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 馬拉雞 的帖子

小型的,沙田中心,袁小姐附近, 那2個女職員是黑臉琵琶鳥

子爵府

馬拉雞 發表於 18-3-20 22:52
你係咪要拆埋牆換埋磚,造假天花果啲,所以咁貴。

吾係呀,因為計面積比較大,不過我會搵埋媒x報價先

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

ash_yehyeh 發表於 18-3-20 08:49

之前未有呎數問過下

我用名家廚,sales 係Roger Law羅生, 非常專業,好多小貼士提醒我地, highly recommended ,效果亦滿意,你試下打去荃灣問,佢好似去左沙田店。

水晶宮

vet 發表於 18-3-21 10:07
我用名家廚,sales 係Roger Law羅生, 非常專業,好多小貼士提醒我地, highly recommended ,效 ...

我就係聽你講所以一早俾錢度呎,跟住係個老女人跟,真係頂唔順佢

我怕轉人令羅生難做...因為可能計佣

佢係咪瘦瘦後生仔?

大宅

好媽媽勳章 親子王國15週年勳章

sugarbun 發表於 18-3-20 19:42
中x舊年幫襯完好滿意

How much?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

ash_yehyeh 發表於 18-3-21 20:01

我就係聽你講所以一早俾錢度呎,跟住係個老女人跟,真係 ...

只係比左錢度呎,但未傾個櫃點做,可以轉人吧,况且你係有不滿才轉人。

羅生唔後生架,應該係老臣子,你同佢傾下就知個分別。 好多細節佢都提點我地,用料間格,電器(例如焗爐)擺位,其實廚櫃也有好大學問架。

我成間屋係廚房做得最好冇甩漏。

水晶宮

vet 發表於 18-3-21 23:22
只係比左錢度呎,但未傾個櫃點做,可以轉人吧,况且你係有不滿才轉人。

羅生唔後生架,應該係老臣子,你 ...

已經傾咗d櫃點整,但係未出水電圖同覆呎

我去過沙田分店都有4次,無見過羅生,可能佢仲係荃灣喎

我明天打電話去問問先,thx JM

我就係聽你講滿意佢地,所以對呢間嘢幾有信心,其他地方無去報過價

但係個老女人sales真係堅差,所以我仲打算過檔

依家唯有打去荃灣問問羅生

子爵府

ash_yehyeh 發表於 18-3-22 00:11

已經傾咗d櫃點整,但係未出水電圖同覆呎

去過一次都係只見兩個老女人

洋房

x英好唔得, 千祈唔好幫親. 我之前裝修搵佢地, 櫃既質素好差, 又多做漏野要執漏, 又畫錯水電圖, 裝唔到電器. 搞到要將原本鋪好既磚起過, 改番好電位先裝得番.
打去同佢地嘈, 一開始佢地會UP
d 原因解釋, 昆你唔識. 到我都問番自己裝修CFU意見就知佢地亂UP. 之後佢地就闊佬懶理, 因佢地施工前已要收大部份訂,冇哂符中伏.

只可以講呢間野, 會再裝修搬屋既話一定冇下次.

洋房

名家X報價比其他公司貴,如果只買最低套餐,不做額外工程,佢會唔想做你生意,原本我在荃灣落訂,見冇肉食就話很忙叫我去沙田搵第二個再傾,之後仲叫本人自己搵人拆櫥櫃才搵佢做傢俬,所以本人覺得佢嘅套餐根本係欺騙顧客入去,如果傾唔掂數,就食你上門度尺費。(同中X比度尺費差不多貴成一陪)

大宅

我去年係名x廚做,伏就無伏,質素好好添 ,交貨又準時,人人來我屋企摸落睇落都話好
但感覺佢地有主見左d。你提議的,多數會ban 你(當然佢有10 萬個原因)
技術上的野,當然相信佢專業啦
但有時我覺得設計d野,我中意點解唔得呢?
同佢傾,要把持得住,同埋佢會提議加好多配件,條數超貴,要堅係減去不必要的

首頁

尾頁

跳至