請問做完hifu, 隔幾耐先可以做膠原槍/水光槍or其他療程

nonnono711
|
今日去試做完雨僑免費無針埋線(唔知算唔算hifu ),想過幾日去試埋skinmax嘅膠原槍打下眼,又約咗星期五試水光槍,唔知呢d機咁近時間又打會唔會有問題呢?請教各位姐妹!
Cat0626
|
請問你今日去試,佢同你做左啲乜,有效果嗎?我約左月尾去,但聽人話呢間係####前身,有點怕怕
Pkfa
|
nonnono711 發表於 18-3-20 00:41
今日去試做完雨僑免費無針埋線(唔知算唔算hifu ),想過幾日去試埋skinmax嘅膠原槍打下眼,又約咗星期五試 ...

理論上、唔係同一個位置就無問題
要知你每次係打邊個位
如果擔心,你應該係開始療程前,同醫生講你呢1-2年內,做過咩高能量儀器/針劑
nonnono711
|
回覆 Cat0626 的帖子

做咗全面ultra v lift 連眼位加水份面膜照燈,全部免費,過程無sell 過我另外加錢做乜做乜
效果係明顯嘅,可能個美容師又無幫佢地慳啦,係咁打,我果時仲心諗試做都打咁多,會唔會之後問我要錢㗎,到最後當然無啦 (我亦都無錢比,全身得張八達通;P)

Hard sell呢就一定㗎喇,佢開頭講得好落力,我話係男友比錢,要返去問下男友先,佢就收聲無野講喇。
nonnono711
|
回覆 Pkfa 的帖子

咁樣樣呢,因為試雨僑果個都有打到少少眼位,但效果無面咁明顯,所以想打埋膠原槍打靚埋對眼,我又怕問打膠原槍果邊d人唔理係咪都幫我打咗先
Pkfa
|
nonnono711 發表於 18-3-21 11:34
回覆 Pkfa 的帖子

咁樣樣呢,因為試雨僑果個都有打到少少眼位,但效果無面咁明顯,所以想打埋膠原槍打靚埋 ...

即係超線波=hifu
做左高能量儀器,同一個位要隔4個星期再做其他高能量/針
BB1097965454
|
咁呢個無針埋線過程痛唔痛阿?
nonnono711
|
回覆 Pkfa 的帖子

多謝你嘅回覆呀
我都問咗膠原槍果邊,佢地話隔至少二星期先可以打,咁隱陣d都係四星期好;)
nonnono711
|
回覆 BB1097965454 的帖子

某d位感覺係大d嘅,好似係左邊面(佢話因爲係心臟果邊)反應會大d, 佢講完我都驚一驚,但其實又無咩特別大感覺,打下巴位會冤冤咁,完全係可以接受之內嘅,其他位面呀,眼呀,都無感覺,做完之後個下巴較位會有種好似趙香口膠趙咗好耐果種冤冤嘅感覺,今日第三日我都仲有d冤
Pkfa
|
nonnono711 發表於 18-3-21 18:56
回覆 Pkfa 的帖子

多謝你嘅回覆呀

安全就good job 了
BB1097965454
|
nonnono711 發表於 18-3-21 19:01

某d位感覺係大d嘅,好似係左邊面(佢話因爲係心臟果邊)反應會大d, 佢講完我都 ...
好詳細阿!! 咁你做完覺得痛嗎?
nonnono711
|

做果時同做完都無痛,過咗一晚按下顴骨位會有好似「魚」咗咁嘅感覺,不過係按佢先有少少,唔掂都無咩野
susanne113
|
又膠原槍,又水光槍?聽落好似係差不多的注入性針劑,你有無問清楚間美容院膠原槍既成份?好似我打完童顏針,頭幾月都可以停左laser facial,因為兩者都係促進膠原自生,唔需要重覆做;之後我想打透明質酸,因為有少少位置重疊,醫生都建議我隔幾個月先做。
nonnono711
|
回覆 susanne113 的帖子

係咁嘅,雖然無針埋線果個有打少少眼,但睇唔到效果(可能我眼紋太嚴重-.-),所以想再打膠原槍係眼試下,水光槍係因應雖然紋淡咗但皮膚都係無乜光澤咁,所以又想打埋試下
其實因為我就嚟飛去英國,所以心急想做得幾多得幾多囉🙈
Linglingcat1234
|
nonnono711 發表於 18-3-21 11:31
回覆 Cat0626 的帖子

做咗全面ultra v lift 連眼位加水份面膜照燈,全部免費,過程無sell 過我另外加錢做 ...

佢只系幫我打左v面個位,其他咩都無做過,仲要勁sell你,但我做完,屋企人話完全覺得無分別
Eva3196
|
nonnono711 發表於 18-3-20 00:41
今日去試做完雨僑免費無針埋線(唔知算唔算hifu ),想過幾日去試埋skinmax嘅膠原槍打下眼,又約咗星期五試 ...

無針埋線後可以即時做無針水光