美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Michellecat 發表於 18-7-18 19:00
效果滿意就好啦 結焦有無限制次數?我上星期五打左結焦,下個月都會再打結焦呀 ...

做laser係可每次都做結焦,只係第一次試下皮膚反應最好唔好咁快結焦,我自己就唔想咁急次次結,只係個人喜好
「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎, 是祂所給的賞賜。」 詩篇 127:3

伯爵府

jenny623 發表於 18-7-18 21:36
做laser係可每次都做結焦,只係第一次試下皮膚反應最好唔好咁快結焦,我自己就唔想咁急次次結,只係個人喜 ...

我都唔想打結焦,你係咪每次都無打結焦架?第幾次會見到效果?

大宅

heily123 發表於 18-7-19 13:10
我都唔想打結焦,你係咪每次都無打結焦架?第幾次會見到效果?

我第一次冇打結焦,但已經見到效果,皮膚係細致左,膚色係均勻左,五次内我打左兩次結焦,結唔結焦係自己選擇,遲啲我唔打結焦就打算2個月去一次,當保養。
「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎, 是祂所給的賞賜。」 詩篇 127:3

伯爵府

jenny623 發表於 18-7-19 13:26
我第一次冇打結焦,但已經見到效果,皮膚係細致左,膚色係均勻左,五次内我打左兩次結焦,結唔結焦係自己 ...

唔該曬你,我今個星期六上去見醫生,因為下午去游水唔敢同一日做埋療程。

大宅

heily123 發表於 18-7-19 13:28
唔該曬你,我今個星期六上去見醫生,因為下午去游水唔敢同一日做埋療程。
...

最好唔好,見左醫生聽下意見先。

伯爵府

回覆 jenny623 的帖子

請問cosmax 每次打 laser 用幾多時間 ? 我2年前在oasis 打過 ($1000/次 x 12次) , 每次都好快 10 mins 内打完, 我覺得好求其 . 本身有較多暗蒼印, 毛孔粗大, 想先 join 5次試吓. 但最怕hard sell.

大宅

cheuklokmom 發表於 18-7-19 14:40

請問cosmax 每次打 laser 用幾多時間 ? 我2年前在oasis 打過 ($1000/次 x 12次) ...

我今年2月佢地做每年一次八折時先去join,見完醫生,出到去個美容師俾個價錢我,然後佢就走左出去,叫我諗下,返黎時我話join五次,有啲唔做,佢完全冇sell我,cosmax算俾唔hard sell了。有時唔去問佢都唔講潻,但我自己覺得尖沙咀開左,尖沙咀會多左講最近邊啲做折囉。

伯爵府

Thx, 我打去 TST 問吓先, thx

大宅

cheuklokmom 發表於 18-7-19 15:25

Thx, 我打去 TST 問吓先, thx

我每次去都要預1個多鐘,真正做都應該有30分鐘,激光唔結焦會做兩部,每次做都講清楚而家開始做咩野,你可以問清楚。我估你應該有朋友介紹,會減醫生費。

伯爵府

我冇朋友介紹呀 ! 你可否做我介绍人 ! 我11月有party, 所以想8月試第一次

大宅

早兩日做左第三次結焦了,其實我都覺得冇咩可打,啲斑去左好多,好開心,每次做完皮膚都好左,仲可以keep到好耐,所以我join多五次,但這五次只做laser,冇做導入,個人覺得唔使做導入,留返錢做laser好過

侯爵府

我10月底會做第9次, 我冇做導入, 只做打斑同嫰膚, d斑已去得7788, 荷爾蒙斑難搞d, 要繼續努力, 但皮膚整體提升左, 膚色勻云, 水潤同細緻左, 我已係熟齡膚質, 有咁效果好滿意, 我會再join 多5次, 但求將較頑固斑斑打散清走。

別墅

我都係呀,本身 join 左 10次,上星期都打完第5次,都無咩斑打啦,下次會6星期先去,當保養下。

大宅

Michellecat 發表於 18-10-15 17:29

我都係呀,本身 join 左 10次,上星期都打完第5次,都無咩斑打啦,下次會6星期先去 ...

我準備打第10次了,已經冇再打結焦,六星期打一次當保養,黎緊諗住有新一期8折coupon 買多10次,不過又用唔曬啲coupon 唔知買咩好?你仲有冇做laser?

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

嚟緊我約咗去做laser, 好多年冇做,唔知而家有冇分別,你地在哪分店做㗎? 我就去CWB
而家有皮秒做,唔知皮秒好啲? 還是laser有效啲?

大宅

NokNokB 發表於 19-3-3 15:02
嚟緊我約咗去做laser, 好多年冇做,唔知而家有冇分別,你地在哪分店做㗎? 我就去CWB
而家有皮秒做,唔知皮 ...

我冇做皮秒,覺得laser都有效果就做laser,皮秒可能再貴啲

大宅

jenny623 發表於 19-3-3 15:06
我冇做皮秒,覺得laser都有效果就做laser,皮秒可能再貴啲

我在尖沙咀做,醫生幾有心機

子爵府

回覆樓主:

我見而家有 coupon買 可以抵啲
除了做laser 唔知有咩其他療程做是正呢?
年紀開始大,有啲鬆弛,想收緊皮膚

子爵府

回覆樓主:

請問樓主,你做完lase 敷什麼做補濕? 有冇買佢啲 product用?

大宅

NokNokB 發表於 19-3-3 16:03
請問樓主,你做完lase 敷什麼做補濕? 有冇買佢啲 product用?

我有買佢既mask,多數做完laser後用三晚,另外我都有買出面既一般mask

首頁

尾頁

跳至