小米飯煲

Mrs9588
|
有冇jm用緊?買得過嗎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tester5
|
Mrs9588 發表於 18-3-21 10:36
有冇jm用緊?買得過嗎?
煮飯要45mins。飯偏軟,煮得很透。
米好cum食,以前煮2杯米才夠食,現在1杯半就夠食了。煲粥很綿,不用睇火,但要煮2小時。

1010mum
|
好用。

返工前洗定米, 落定水。放工用 apps 遙控煮飯。到家就食得 ~ 當然餸要另外煮/買啦。

唔知係咪心理作用,一進家門,飯香滿屋,口感也比以前用 pan 記西施電飯煲為佳。

臨訓前煲紅豆薏米水,較好時間掣,訓醒就飲得。

也試過煲湯,容量小,但我家2.5人剛剛好。
Ocean.C    發表於 18-3-21 20:32
永然
|
好似幾吸引,係咪只可以係淘寶買
tutik
|

用緊,非常好。
可以預約時間煲飯
lingfu
|
永然 發表於 18-3-21 10:56
香港有
可以上官網/佢地舖買
5566FAN
|
永然 發表於 18-3-21 10:56
香港有
onlam2005
|
我都有興趣, IH 飯煲嚟講, 500零又唔貴喎.
Mrs9588
|

既然咁多好評,我就買啦

Pooh529
|
㷛飯過程,飯㷛會唔會出煙,我個廚櫃比飯㷛嘅煙燻到爆開左塊膠,想買個無煙燻咁厲害嘅飯㷛,依家用緊pan記西施㷛
5R2H
|
請問一般lH飯煲煮飯都要咁耐?
|

lyh80115
|
Mrs9588 發表於 18-3-21 12:18
既然咁多好評,我就買啦

要下載香港小米App買呀,31號前首單平$40。
tsung
|
lyh80115 發表於 18-3-21 13:21

Poyau
|
lyh80115 發表於 18-3-21 13:21

Sumyeema1
|
1010mum 發表於 18-3-21 10:45
好用。

返工前洗定米, 落定水。放工用 apps 遙控煮飯。到家就食得 ~ 當然餸要另外煮/買啦。

好吸引,吸引過杜小姐大叫:made in japan 架!
minsheep
|
請問煲內膽係咩物料?
stiga
|
1010mum 發表於 18-3-21 10:45
好用。

米浸咁耐水,煮出來D飯會唔會好林?
smb329
|
stiga 發表於 18-3-21 16:19
米浸咁耐水,煮出來D飯會唔會好林?
我都想請教下呢個問題.
Hippobbb
|
Thanks for sharing!