自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

shita0107 發表於 18-3-21 15:39
出左社會禁奈,第一次聽聞比人話2話又推一個新方案,再話2話又改方案,咩而家高官做決策禁兒戲架:laugh2cry ...

廢柴做財政司,又可以點wo?

珍珠宮

回覆樓主:

不如又再嘈下。睇下又再改咩

珍珠宮

sfuhsg 發表於 18-3-21 20:18
dse就真係多鬼餘
綜援or書津本身就免費/半價
免得今年又對下年唔公平
對任何一年DSE學生都吾公平,佢見李超人派俾DSE學生,佢又學人派,人地用自己錢呀,
點用法冇人話得佢, 但係阿波叔用公帑呀,有少少政治智慧都唔會咁做啦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

WWT1234 發表於 18-3-21 18:43
開門利是咋,
响嗰度香港人要「過關入境」先俾入,根本係中國地方。最大鑊係,香港人响呢個項目係出資,而 ...
基本上,呢個安排好配合香港現在整體發展喎。香港繼續為內地發展進貢進賢,內地發展越來越超載香港,香港越來越落後,越來越被陰乾。一國兩制,原意根本就係咁。50年後不變?50年後,香港變唔變?已經唔重要了,因為香港,都已經唔再有香港人了新香港人就有好多。
不過我好好奇,點解會有香港人支持呢類內地好、香港好的想法?明顯係出賣香港的。不過又真係有人支持,都唯有尊重佢地既想法吧~也許出賣香港,令他們有利可圖,可能還是值得支持的。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

shita0107 發表於 18-3-21 15:39
出左社會禁奈,第一次聽聞比人話2話又推一個新方案,再話2話又改方案,咩而家高官做決策禁兒戲架:laugh2cry ...

不知所謂,不如隨時都公佈預算案啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

狐朦 發表於 18-3-21 20:55
不如又再嘈下。睇下又再改咩

又係喎

日日都推預算案

侯爵府

loved 發表於 18-3-21 20:59
對任何一年DSE學生都吾公平,佢見李超人派俾DSE學生,佢又學人派,人地用自己錢呀,
點用法冇人話得佢, 但 ...

年年派雙糧都無話嬲到咁架
今年呢份真係差到極點

loved    發表於 18-3-21 22:24

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

其實係香港科研都幾垃圾,咁耐以黎出過乜野成績?有乜野研究過出黎?

子爵府

回覆樓主

一個字—— 亂!

首頁

尾頁

跳至