飲完糖水超標,灰爆

laulong112233
|
今早在威記飲完糖水,剛收到電話話超標0.2!要星期一再去入院見營養師。點好!
littletutor
|
laulong112233 發表於 18-3-22 17:33
今早在威記飲完糖水,剛收到電話話超標0.2!要星期一再去入院見營養師。點好!
...

要開始篤手指生涯,要控制飲食。我上一胎中左,今胎已經預左中
littletutor
|
laulong112233 發表於 18-3-22 17:33
...

想問下你係咪抽血發現高所以打電話叫你返去飲糖水? 我星期一抽左血,都係威記,唔知會唔會收到call.
|
littletutor 發表於 18-3-22 17:49
想問下你係咪抽血發現高所以打電話叫你返去飲糖水? 我星期一抽左血,都係威記,唔知會唔會收到call.
...

我係抽完血隔左4-5先有個電話,但我missed 個電話,佢地就隔幾日直接寄信黎叫我入院飲糖水,跟著就咁
|
littletutor 發表於 18-3-22 17:43
要開始篤手指生涯,要控制飲食。我上一胎中左,今胎已經預左中
...

星期一係咪要住一日食醫院餐同篤手指?要困一日嗎?
luv__hccc
|
我第二胎,又係中左,要篤手指呀係屋企,要好好控制飲食
kevama
|
咁快就知道了? 我都擔心,明天去飲糖水。係咪肥就易中了?因為我過重
|
kevama 發表於 18-3-22 18:51
咁快就知道了? 我都擔心,明天去飲糖水。係咪肥就易中了?因為我過重

唔知丫,我都過重,加上高齡,再加長老有糖尿,中左招
florchy
|
我無高齡無過重
但今日產檢驗尿話有尿中有糖
醫生比左期飲糖水
而家先17w
要到24w先飲糖水
希望無事啦
會唔會關我一食完早餐一陣就去驗尿事?
littletutor
|
laulong112233 發表於 18-3-22 18:37
我係抽完血隔左4-5先有個電話,但我missed 個電話,佢地就隔幾日直接寄信黎叫我入院飲糖水,跟著就咁
...

咁即係我要留意下個電話,睇黎都唔少人中喎。住院我記得好似唔洗,係去聽一個類似講座,姑娘就會教你係邊度租血糖機同要定時返去交數俾佢睇下個進度。呢樣個樣都唔食得咁,我最初跟到好足,搞到手軟腳軟頭暈成日見肚餓,到後期就照食飽先。
lokheibaby
|
...

食完每餐行返半個鐘,唔好即坐底休息,少飯少澱粉質,多菜少汁走醬汁就好易控制到,飲品走甜【代糖】飲料也唔飲得,其實都唔難,清楚食物換替就冇難度,記得麥當當,肯德龜全部都過,淺嘗又唔會飽肚,選擇好啲食品俾自己,對bb又好啲
lokheibaby
|
littletutor 發表於 18-3-22 20:55
咁即係我要留意下個電話,睇黎都唔少人中喎。住院我記得好似唔洗,係去聽一個類似講座,姑娘就會教你係邊 ...

護士話400蚊包拮手指針,血糖試紙,血糖機……其實最貴係試紙
我要做媽媽
|
如果系咁,第日可能要認真咁控制好飲食
kevama
|
laulong112233 發表於 18-3-22 19:09
唔知丫,我都過重,加上高齡,再加長老有糖尿,中左招

唔緊要,宜家開始小心飲食。加油呀
|
大家加油呀!! 我兩胎都中, 亦已經順利生產完畢, 唔好太緊張, 放鬆D, 管理下D飲食, 唔係咩難事
沈月
|
控制下飲食應該無問題
PSHOE小屁孩
|
回覆 laulong112233 的帖子

唔洗灰,凡是有解決方法!