自由講場

跳至

首頁
45678...17

尾頁

子爵府

回覆樓主

Jessie 好慘

侯爵府

applering 發表於 18-5-10 00:41
Jessie 好慘

早知如此,何必當初⋯⋯

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

applering 發表於 18-5-10 00:41
Jessie 好慘

搵戲嚟做,攪到Jessie好似第三者 ,不過大勇都好衰,唔鍾意Carmen咪同人訂婚喇,明知她咁痴身

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

小柔老了好多

大家晚上有睇大台重播嘅《刑事偵緝檔案2》,應該搵到好多熟悉而又陌生嘅面孔,好似91年新秀李家強,佢就係喺其中一個單元飾演紅星張國強助手,兩人發生斷背情,仲同飾演高敏嘅陳美琪爭仔,之後當然又發生命案啦。

其實該劇仲有一個表面上唔太重要嘅角色,戲份唔太多,橫跨幾個單元,有佢喺度就一定有笑料,但你又未必知道佢叫乜嘢名——佢就係張大勇同父異母細妹張小柔喇!劇中小柔好鍾意唱歌,仲特登輟學、瞞住父親(劉丹)返香港參加歌唱比賽。雖然最後failed,但就近水樓台做咗陳美琪助手,仲係張國強被殺案嘅重要證人。
飾演小柔此角嘅女仔,真名黃悅,大家覺得佢眼熟,除咗因為佢唔鹹唔淡嘅廣東話令人聯想到李綺紅之外,仲有就係佢曾經主持過《閃電傳真機》半年,同埋96年與霑叔黃霑主持過無綫《聯中傳奇》,一齊唱主題曲——「對一對,我哋對一對……」係喇,嗰個對對對對對對對對對對嘅可愛小妹妹,就係黃悅。
九十年代嘅香港影視圈,出現過幾個「竹昇妹」女藝人,有黃悅啦、李綺虹啦、仲有鍾麗緹等等。以星運嚟講,黃悅真係欠了點運,拍完《刑偵2》同第三輯之後,亦有拍過一部電影叫《夜半兩點鐘》,之後銷聲匿跡。
咁黃悅呢廿幾年去咗邊呢?加拿大出生長大嘅佢,原來去咗美國,依家教瑜伽,雖然早生華髮,但輪廓變化不大,有適量皺紋,笑起嚟同當年嘅張小柔仍然一模一樣。
黃悅喺自我介紹中,講番06年一次意外受傷,佢未有講明邊度整親,但自言覺得好痛好辛苦,仲覺得自己好無用,好彩當時遇到個好醫生,但都要一年時間先至慢慢康復。
黃悅表示,康復期間,佢開嘗試慢慢郁動身體,亦因為咁而開始接觸瑜伽,一拎到證書就開始喺洛杉磯開瑜伽教室授徒,希望可以幫到有需要嘅人。
喺imdb都搵到黃悅嘅profile,身高5呎4,資料唔多,除咗有近照外,仲有三條片,都係黃悅以英語演出嘅片段。黃悅自我介紹稱溫哥華出世,4歲開始做戲,細個好百厭,成日周圍走,搞到父母要入森林搵佢。黃悅笑言入演藝圈,就係想俾父母知道佢去咗邊喎。
問到大宇同拍《刑偵2》嘅黃悦仲有冇聯絡?佢話:「當年拍完劇,已經冇聯絡喇!」

子爵府

mickeyeva 發表於 18-5-10 00:47
搵戲嚟做,攪到Jessie好似第三者 ,不過大勇都好衰,唔鍾意Carmen咪同人訂婚喇,明知她咁痴身 : ...

伯爵府

頭先大勇叫carmen喺佢度過一晚夜,去小柔間房瞓,嗰種保守,真係笑咗。原來廿幾年嚟個社會已經變咗咁多。依家如果有套劇個男主咁講,一定係虧或hehe

男爵府

wedding2008 發表於 18-5-8 11:50
宜家翻睇都有依個感覺, 好鄧張大勇同jessie唔抵兜兜轉轉, 第三緝更抌心...

第三輯係點?佢地最後有冇係一齊?完全唔記得晒

男爵府

回覆樓主

好想知結局會係點

侯爵府

yiqiyihui 發表於 18-5-10 01:12
頭先大勇叫carmen喺佢度過一晚夜,去小柔間房瞓,嗰種保守,真係笑咗。原來廿幾年嚟個社會已經變咗咁多。依 ...

跟劇情,又ok喎。唔係咁鐘意,又要扮有情有義,咪叫carman咁夜唔好走,但唔同房。劇情繼續落,我仲諗大勇有無鎖門,carman有無夾硬入佢房

子爵府

mickeyeva 發表於 18-5-10 00:54
小柔老了好多

點解咁快已經有婆婆feel

伯爵府

smiletigger 發表於 18-5-10 01:19
跟劇情,又ok喎。唔係咁鐘意,又要扮有情有義,咪叫carman咁夜唔好走,但唔同房。劇情繼續落,我仲諗大勇 ...
係喎都可以咁睇!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主

今集Jessie 喊得好傷心,大勇好衰,之前未分手又唔見佢對Carmen 咁決絕喎

侯爵府

popocat 發表於 18-5-10 01:37
今集Jessie 喊得好傷心,大勇好衰,之前未分手又唔見佢對Carmen 咁決絕喎
...

咁又唔係,之前同樣訂咗婚,大勇同樣用把口講唔會鍾意carman/唔可以同jessie一齊,不過,唔同在,carman死手唔放,再加個哥助力,借行唔到為由令大勇內疚。而jessie一直硬撐,性格硬淨無死chur.其實,如果jessie再撞多幾次車,敏姐搵下佢,大勇一定動搖。
所以,套戲入面最唔鐘意係carman亞哥,明知個妹咁,就咁快迫大勇訂婚。

瑪瑙宮

popocat 發表於 18-5-10 01:37
...

大勇呢個人可能都似大宇真人到處留情,劇情Carmen傷了在醫院,成日攬住佢,跟住話我哋冇嘢 ,宜家同Carmen拍了拖,又話Carmen痊癒後,已經唔再愛她,都係鍾意Jessie, 又話俾Carmen知我同J冇嘢㗎,個男想享齊人之福,編劇真係

子爵府

yiqiyihui 發表於 18-5-10 01:12
頭先大勇叫carmen喺佢度過一晚夜,去小柔間房瞓,嗰種保守,真係笑咗。原來廿幾年嚟個社會已經變咗咁多。依 ...

伯爵府

mickeyeva 發表於 18-5-10 08:11

大勇呢個人可能都似大宇真人到處留情,劇情Carmen傷了在 ...
想問下jessie點解又再撞車同點解大勇在場,咁啱個細路要起身poo poo miss 咗。佢同邊個講”Carmen痊癒後,已經唔再愛她,都係鍾意Jessie”??

大宅

尋晚見到CARMEN阿哥屈佢地訂婚, 仲問大勇"你唔係唔肯呀吓?" 真係笑左....咁都得?!

禁止訪問

子爵府

AhKaAhKa 發表於 18-5-10 01:18
好想知結局會係點

我隱若記得... Carmen係癲嘅

珍珠宮

回覆樓主:

寫得好中

https://www.am730.com.hk/column/%E5%A8%9B%E6%A8%82/%E5%BE%9E%E3%80%8A%E5%88%91%E4%BA%8B%E5%81%B5%E7%B7%9D%E6%AA%94%E6%A1%88%E3%80%8B%E5%AD%B8%E6%8A%8A%E5%A6%B9-122432

首頁
45678...17

尾頁

跳至