經濟支柱

bestgood
|
如果個老婆係屋企既經濟支柱,但係個老公又成日想做大男人,你係個老婆會有咩感覺
Letitgo
|
有權利有義務
要有大男人既權利,就要有大男人既義務
如果唔係,就叫佢慳d
SiuBBee    發表於 18-3-25 09:36
JoanC
|
邊個大,有時係睇邊個愛邊個多啲。
sinohk33
|
bestgood 發表於 18-3-24 18:05
如果個老婆係屋企既經濟支柱,但係個老公又成日想做大男人,你係個老婆會有咩感覺
...

我係佢老婆咪辭職返去做少奶奶,叫大男人攪掂頭家。
bestgood
|
男人既義務咪一個月比6k,但係屋企既洗費有;工人,停車埸,bb洗費,99既家用,水電煤,飲食,家庭用品。
有時我都唔知佢係唔係自卑得制
Mrs.Chan
|
由得佢做大男人啦,錢始終係女人手嘛
岚月亮
|
bestgood 發表於 18-3-24 18:05
...

想之嘛,又唔使錢既,你想都要我俾先得咖
bestgood
|
岚月亮 發表於 18-3-24 18:31
想之嘛,又唔使錢既,你想都要我俾先得咖

條氣唔順
岚月亮
|
bestgood 發表於 18-3-24 18:35
條氣唔順

唔使唔順喔
佢要做你咪由佢囉,唔好出聲,唔好出錢就得啦
我屋企都係甘,邊個比錢邊個話事,我完全唔介意老公做大男人,越大越好添
blackberry
|
bestgood 發表於 18-3-24 18:35
條氣唔順

性格嚟講有唔高興就照直同佢講,呢啲外人評唔到 同埋,你都係以錢付出多少作比較,兩夫妻唔係咁計
bestgood
|
岚月亮 發表於 18-3-24 18:41
唔使唔順喔
佢要做你咪由佢囉,唔好出聲,唔好出錢就得啦
我屋企都係甘,邊個比錢邊個話事,我完全唔介意老公 ...

佢係做都好D,至弊佢係叫你做,唔做就話鬼你
今日佢叫工人洗左D新買既衫䃿,我同工人講唔好洗,因為洗完個衣櫥無位擺,要執左D冬天衫先,點知佢發巔甘話我,我叫工人做野,你叫佢唔好做,甘佢以後仲會聽我講野,話我唔比面佢,大佬呀你都要睇實際情況架,解釋比佢聽,佢都仲係捉住話我唔比面佢
壞蛋獎門人
|
bestgood 發表於 18-3-24 18:48
今日佢叫工人洗左D新買既衫䃿,我同工人講唔好洗,因為洗完個 ...

咁呢樣睇係你唔岩,唔好話大男人,你叫工人做,佢唱反調你都唔鍾意啦,佢叫得工人做,你私下同老公講冇位擺會唔會好啲?等於你教緊小朋友,你老公行埋黎話,算啦算啦,唔好鬧啦,黎爸爸度,你幻想下你會唔會嬲
岚月亮
|
今日佢叫工人洗左D新買既衫䃿,我同工人講唔好洗,因為洗完個 ...

你呢個情況就唔岩喇
你理得佢洗完掛出街還是著曬佢上身啊,衫係佢既,衣櫃都係佢既,我唔會理佢點操作。而且佢又唔係要你叫工人洗,佢自己叫之嘛,唔關你事喔
佢叫你執衣櫃,你咪叫佢自己搞掂佢囉
bestgood
|
我根本無諗過佢講既野,我只係諗實際方面
Daisywong313
|
我媽就係咁,錢大多媽出,爸反而聲大大
維仔媽媽
|
自卑!!!
ApplePie_ellen
|
EX
有大男人脾氣,沒大男人本事
我忍唔到了
nsychristy
|
bestgood 發表於 18-3-24 18:24
男人既義務咪一個月比6k,但係屋企既洗費有;工人,停車埸,bb洗費,99既家用,水電煤,飲食,家庭用品。
有 ...

你唔俾面佢,佢會搵個廢女人俾面佢
然後你會發現佢對小三大方過你
因為佢買緊自己既尊嚴

男人係咁架,多餘
超級特務
|

點解你唔同老公講咗個情況先?
你一嘢叫工人唔好洗,俾我都著火。
喧嘩
|
bestgood 發表於 18-3-24 18:24
有 ...

你同99住? 點解你要俾家用99? 咁住方面邊個俾?