買咗部家用HIFU機,韓國造

sweetiehom
|
一直想買部家用版的HIFU機又唔想要大陸嘢怕整傷面, 見到百x滙有1部但要萬幾蚊太貴喇! 最近見到出咗部韓國貨雖然我都覺得好好好肉赤要$7800 但佢個探頭打到5000幾發計落都貴買平用, 就把心一橫試下啦這個禮拜用咗2次覺得幾有效, 影相見到塊面緊緻咗好多虎紋淡咗同埋面色好咗,見到佢個說明話過多幾日效果會慢慢再好因為啲骨膠原會逐步生長. 遲啲會試埋落肚睇下攪唔攪到啲妊娠紋!過多陣再同大家分享

ava116
|
好用嗎?
seasonbaby
|
等你包膠
Fonghk123
|
邊到買?

amychan338
|
sweetiehom 發表於 18-3-25 17:31
一直想買部家用版的HIFU機又唔想要大陸嘢怕整傷面, 見到百x滙有1部但要萬幾蚊太貴喇! 最近見到出 ...

容易用嗎?每次做幾耐?係邊買?
kakakekekoko
|
痛唔痛
霍太
|
一直想買部家用版的HIFU機又唔想要大陸嘢怕整傷面, 見到百x滙有1部但要萬幾蚊太貴喇! 最近見到出 ...

自己做都會痛同冤嗎
天上的星
|
等報告
badly24no
|
留毛
pinkladycat
|

sweetiehom
|
打落去會有少少針拮落去的感覺,同之前美容院打的感覺都係打到好深(尤其是骨位),但冇美容院機咁痛,可能因為家用hifu只可以打到落3mm, 如果落到4.5mm就唔可以家用有機會傷到神經線! 打咀對開面珠舊肉有少少痺的感覺,可以調校度數1-5
sweetiehom
|
店家話1星期打2-3次直到緊緻效果滿意就可以停, so far 打咗4次面覺得好滿意! 明顯見到面珠舊肉升起咗,同埋撥舊肉( )時見到回彈少咗 哈哈哈哈
前日起身覺得塊面好滑(計返係第一次打之後一星期左右) 可能係collagen開始生長,但做完要多啲敷保濕mask

上網打部機個名“Artemis 家用 hifu”就會搵到 ,我喺網店買因為好多年之前喺呢間店買過部CuteyUp 家用RF同無針機。我都上網做咗好多功課先扑鎚買,都唔平呀嘛
miumiupig
|

(emoji)(emoji)
homa.
|
sweetiehom 發表於 18-3-30 23:59
打落去會有少少針拮落去的感覺,同之前美容院打的感覺都係打到好深(尤其是骨位),但冇美容院機咁痛,可能因 ...

我都喺fb見到,約咗下星期試做一次,如果效果滿意,都諗住買。
modern
|
回覆 homa. 的帖子

請問你係咪去beautyhousejaxxx到試機?
homa.
|
modern 發表於 18-3-31 20:57

請問你係咪去beautyhousejaxxx到試機?
我唔識你講呢間,係另一間小店。
Chowying
|
打近眼時不怕嗎
modern
|

咁係邊間?因我上網只見到我講果間
shala
|
homa. 發表於 18-3-31 18:32
我都喺fb見到,約咗下星期試做一次,如果效果滿意,都諗住買。
我都有興趣,可否pm我知邊間?thx
sweetiehom
|
homa. 發表於 18-3-31 21:12
我唔識你講呢間,係另一間小店。

我買那間係總代理Beauty House Jaxxx。應該有其他代理店的。