潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

HIMMAMA3 發表於 18-4-24 22:34
如果能夠用到原價買,値嗎?

我個人覺得可以接受,炒價我麻麻

侯爵府

原來888= 行貨,即如果想買hit 款,一定要去水貨店,但是實貴啦。AD店好多時也買不到hit 款
超級A貨真是幾 ...

唔會呀,如果帶住我唔敢講,如果可以羅上手,應該唔難分到是否假,
我要食牛柳

侯爵府

原來888= 行貨,即如果想買hit 款,一定要去水貨店,但是實貴啦。AD店好多時也買不到hit 款
超級A貨真是幾 ...

AD會有嘅,等下吧
我要食牛柳

大宅

回覆樓主

大師,呢隻唔係d熱門嘢,新手想入第一隻勞,入得過嗎?謝謝指教!

侯爵府

chao_spring 發表於 18-4-24 23:28
大師,呢隻唔係d熱門嘢,新手想入第一隻勞,入得過嗎?謝謝指教!

首先妳自己喜歡是首要,這款式好女性喎,介意講下妳大約咩年紀嗎?妳Style又係點呢?妳要來返工帶?
我要食牛柳

大宅

咸濕大師 發表於 18-4-24 23:56
首先妳自己喜歡是首要,這款式好女性喎,介意講下妳大約咩年紀嗎?妳Style又係點呢?妳要來返工帶?
...

三十出頭,偏向斯文,想百搭d,返工放假都可以用

侯爵府

chao_spring 發表於 18-4-25 00:27
三十出頭,偏向斯文,想百搭d,返工放假都可以用

如果妳是第一隻ROLEX,30出頭,仲好後生呀,偏向幾時都帶得,我覺得這隻唔太識合,最好唔好選有石啦,
我要食牛柳

大宅

咸濕大師 發表於 18-4-25 09:11
如果妳是第一隻ROLEX,30出頭,仲好後生呀,偏向幾時都帶得,我覺得這隻唔太識合,最好唔好選有石啦,
...

明白,咁可以推薦下嗎?

侯爵府

chao_spring 發表於 18-4-25 10:03
明白,咁可以推薦下嗎?

如果我睇妳的資訊,我會覺得Explorer I 型號214270比較識合妳,而又唔太貴約$4xxxx,39mm直徑,會比較casual,妳幾時都帶得,考慮下,但記住,錶,好個人的,妳喜歡是首要,這只是個人意見,希望幫到妳

我要食牛柳

大宅

咸濕大師 發表於 18-4-25 10:25
如果我睇妳的資訊,我會覺得Explorer I 型號214270比較識合妳,而又唔太貴約$4xxxx,39mm直徑,會比較casua ...

呢隻我都有諗過,謝謝你嘅資訊

大宅

咸濕大師 發表於 18-4-24 17:48
求其搵間即有

116500真係炒到好癲 但c6好鬼鐘意
想送俾佢又太貴

大宅

回覆樓主

歐洲都冇咩貨,你想買邊款

珍珠宮

咸濕大師 發表於 18-4-25 10:25
如果我睇妳的資訊,我會覺得Explorer I 型號214270比較識合妳,而又唔太貴約$4xxxx,39mm直徑,會比較casua ...

請問呢隻會啱手幼嘅女士嗎?會否太大隻?

侯爵府

Evachau 發表於 18-6-14 06:44
請問呢隻會啱手幼嘅女士嗎?會否太大隻?

39mm,點會大呀
我要食牛柳

珍珠宮

咸濕大師 發表於 18-6-14 07:21
39mm,點會大呀

Thx for sharing

別墅

Mrskana 發表於 18-6-13 22:00
116500真係炒到好癲 但c6好鬼鐘意
想送俾佢又太貴

我130k時就係唔想食咁貴炒價冇買,依家喊都無謂。 熊貓地拖真係又型又百搭。

別墅

回覆樓主

1月係英國機場見到

男爵府

pooh201 發表於 18-6-14 18:23
1月係英國機場見到

YM好抵呀 我最近睇左間二手,仲要唔齊錶帶,冇卡,都開價105000

男爵府

el_20 發表於 18-9-25 23:24
YM好抵呀 我最近睇左間二手,仲要唔齊錶帶,冇卡,都開價105000 :thinkin ...

係呢度想share一下最近一個實例, 剛剛二星期前係倫敦街到AD見到隻朋友想找既Rolex. 香港冇得減,仲週不時冇貨。標價13萬尾。係倫敦標價係£13850(巳包稅)。到機場security後搞退稅,因係luxury item(仲唔洗被迫係check-in前用8.3既rate去比港子你)。結果退稅是£2000, 而香港credit card 連2%額外加的海外簽賬係$145,000. 用番當日既rate將£2000英鎊轉番港子實際上隻錶係HK$12萬中, 足足平咗萬幾. 雖然係水貨但係親自去買同自用,又不會賣,所以都算係抵既。但當然要睇當時exchange rate 同埋隻款係香港冇折的, 就ok喇!

另外個sales 第二日又call 我仲有一隻Deep Sea (唔係籃黑面)問我要唔要, 當然想但可惜已經on the way去機場而錯過了。標價未退稅前係£8900. 香港(如買到)公價係$91000 (not 100%sure). 用同一formula 實際只係約HK$80000. 真可惜!

另sales 話我聽Rolex 1/10 加5%, 唔知係唔係全球發行?

男爵府

laylayman 發表於 18-9-26 19:43
係呢度想share一下最近一個實例, 剛剛二星期前係倫敦街到AD見到隻朋友想找既Rolex. 香港冇得減,仲週不時冇 ...

係呀!我都聽到消息話1/10加價,唔知真係假,但聽聞到時會有返D鋼錶運動款woo!不過就算有我諗都好快搶晒。

首頁

尾頁

跳至