請教淘寶或者深圳可以上門度尺做傢私

rebeccalin
|
朋友準備裝修,想問下大家有冇在淘寶或者深圳找人上門度尺做傢私包送貨安裝的店鋪介紹?因朋友係單親家庭,想節約一些洗費,但自己不會安裝,所以有一條龍服務。THANKS
patpatchan1986
|
你朋友屋企喺深圳定香港?
Amy1974
|

。。。
rebeccalin
|
patpatchan1986 發表於 18-3-26 17:13
你朋友屋企喺深圳定香港?

係香港啊
patpatchan1986
|
rebeccalin 發表於 18-3-26 18:22
係香港啊

喺淘寶或者深圳訂傢俬佢哋會落嚟香港同你度尺? 應該唔會囉
mike89
|
有,但質素冇保證,眼見差的比較多
單親應該冇咁好心機時間去拉据,香港買現貨比較實際
BABYPURPLE
|
佢地有香港合作既師傅,可以上門度尺,起貨後會係大陸裝一次比你睇,但多數要自已跟得好足
Natalie625
|

有,係深圳田貝,不過都唔平
早幾年買過,運費另計,要收安裝費
JD930
|
patpatchan1986 發表於 18-3-26 18:42
喺淘寶或者深圳訂傢俬佢哋會落嚟香港同你度尺? 應該唔會囉

Have lol
0q.cathy
|
我最近訂過,係田貝家樂福,上去落訂之後師傅上門度尺,整好影相比你比尾數,運落黎再有師傅上門裝,全程都要自己跟,而且廚廁水喉要自己找人駁,其實要花好多時間,平都吾係平好多,我估。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
20150618bb
|
rebeccalin 發表於 18-3-26 16:38
朋友準備裝修,想問下大家有冇在淘寶或者深圳找人上門度尺做傢私包送貨安裝的店鋪介紹?因朋友係單親家庭, ...
你朋友想点裝修先,有幾大地方,又想做的什麼?
vincymama
|
rebeccalin 發表於 18-3-26 16:38
朋友準備裝修,想問下大家有冇在淘寶或者深圳找人上門度尺做傢私包送貨安裝的店鋪介紹?因朋友係單親家庭, ...

我7月尾搬家,可以送出6呎大衣柜及32吋鞋柜,佢要唔要?藍田自取
shop_baby
|
深圳上門,運費安裝另計,任佢開價,我試過比左500蚊人仔度尺費,黎到咩都話做唔到,要做就加錢,當初傾果時係話做到,做個1呎*2呎細吊櫃都話做唔到,要加錢,我嬲到爆,微信比佢老闆,要求退返500度位費,跟本存心欺騙,老闆話黎左度位,所以要扣居馬費300,退200比我

我之後搵左好多間,終於係深水埗搵到間價錢合理既做傢俬,同大陸做價錢相差唔多 ,早知唔使返大陸做
rebeccalin
|
20150618bb 發表於 18-4-17 16:13
你朋友想点裝修先,有幾大地方,又想做的什麼?

前幾日問佢,佢話已經搵人裝修得出不多可以入住了
rebeccalin
|
vincymama 發表於 18-4-17 16:22
我7月尾搬家,可以送出6呎大衣柜及32吋鞋柜,佢要唔要?藍田自取

請問有相睇下嗎?朋友話想睇下啱唔啱用
tp_terminator
|
shop_baby 發表於 18-4-17 16:34
深圳上門,運費安裝另計,任佢開價,我試過比左500蚊人仔度尺費,黎到咩都話做唔到,要做就加錢,當初傾果 ...

深水埗元洲街個d十間有9間黑店 上網睇下 我幫親過 慘不忍睹
JD930
|
shop_baby 發表於 18-4-17 16:34
深圳上門,運費安裝另計,任佢開價,我試過比左500蚊人仔度尺費,黎到咩都話做唔到,要做就加錢,當初傾果 ...

我個間又ok喎,免費度尺,免費安裝,啲料都ok,裝修完完全冇味
shop_baby
|
tp_terminator 發表於 18-4-18 08:35
深水埗元洲街個d十間有9間黑店 上網睇下 我幫親過 慘不忍睹

我唔知咩街,玩具街隔離,介紹比幾個朋友,都滿意。做傢俬,裝修,同揀電器一樣,講彩數
李露眉
|
如果你想平D ,其實好多屋村小型傢俬鋪都好岩你,
係可以上門度尺的
shop_baby
|
JD930 發表於 18-4-18 09:05
我個間又ok喎,免費度尺,免費安裝,啲料都ok,裝修完完全冇味

度呎都係免費,大前提係要幫襯佢訂傢俬先,落500蚊訂,落訂前基本呎吋同價錢都講好晒,黎到話做唔到,要加錢先做到,我覺得比人呃左,肉隨砧板上既感覺,好彩佢哋都退200蚊比我,當買個教訓