婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

同99相處好多年,唔係一齊住,佢個人冇乜點,係成日鵝我要跟佢嗰套方法做,控制欲非常之咁強…我通常"哦"完,應咗佢就係佢面前扮下野,到佢走咗就做返自己嗰套!99都好心水清我唔buy佢嗰套㗎! 佢同我老公冇乜野傾,老公覺得佢知少啲就煩少啲!阿99知個仔唔太理佢…! 佢係唔會煩佢個仔…!自今年起,佢退休不時來探孫,我就覺得好煩,話我呢度做得唔好嗰度唔好,話完我之後就會加句"我唔係話你"。黎到就要我哋一個二個跟住佢飲滾水。我女食哂飯唸住獎佢比佢食雪糕甜品,99突然開口話凍野唔食得,攪到阿女發比皮氣..!我同佢講我屋企冇糖,同學/朋友送嗰啲都食唔矖,佢就買幾包糖過黎,話小朋友要食啲糖至會長高…比佢吹賬!係我以前EQ高,定係我變咗?我近排覺得佢好煩…

別墅

回覆樓主

你真勁,相處咁多年先覺煩

男爵府

PS123 發表於 18-3-26 20:19
同99相處好多年,唔係一齊住,佢個人冇乜點,係成日鵝我要跟佢嗰套方法做,控制欲非常之咁強…我通常"哦"完 ...

比人搞亂日常生活,係人都唔鍾意既

男爵府

同99相處好多年,唔係一齊住,佢個人冇乜點,係成日鵝我要跟佢嗰套方法做,控制欲非常之咁強…我通常"哦"完 ...

如果c6唔buy佢的,又唔系一齊住或者要佢幫的話,一直接爆佢叫佢收聲,同佢講呢度唔系佢屋企,唔到佢管

子爵府

回覆樓主:

加多句:我點教女都唔關你事。請你唔好攪住晒n

男爵府

回覆樓主:

食糖點會高,醫生都話少糖少鹽啦!
佢有佢講,自己做返自己果套

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

…………

大宅

BK Milk勳章

回覆 crystal媽咪 的帖子

同我奶奶一樣,以前次次上嚟話我屋企呢度嗚糟果度嗚糟(我仲坐緊月,想要我或者我媽清潔?),然後又要換曬我d筷子,之後啊女一歲幾佢又話要換曬我雪櫃的雞蛋(我本身雜貨舖買,佢要我換超市盒裝雞蛋)。簡直控制狂,一齊住我反而會就下佢,反而而家分開住,佢要理埋人哋屋企我接受唔到。

子爵府

回覆樓主:

明呀,我個奶奶都勁甚極超煩,見一陣已好似呼吸唔到新鮮空氣,好彩佢自己自找我已解放咗唔駛再應酬佢
但諗起佢嗰種煩都係好討厭
因為佢我明咗好多道理
一個反面教材
就係唔受歡迎係自己做成
開口埋口呢阿芝阿左只會令自己神憎鬼厭
當一個人乞人憎就會係咁煩住佢啲屋企人,因為無朋友會蘇佢睬佢,個個走夾唔抖
並佢會係咁出親情牌話你哋不孝呀咁都唔對佢好啊xxx一堆罪名扣你頭上啊
好在我同老公同一陣線佢自己身受其害。以前我幫佢擋唔少,依家佢同我都選擇距離就是美,發覺生活中無咗呢個煩人真係開心輕鬆哂 祝你早日解脫

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

其實在我標準,這些都是好小事~

我外母仲多, 我意見接受 ,轉頭就態度照舊 ,佢都唔知啦~

佢話我就.....哦哦哦,係係係~

男爵府

請佢有你c6係到先來。
我從來唔會自己招呼奶奶,一定係c6係屋企先俾佢來。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

樓主好高eq

男爵府

我會畀壓力c6,如果佢媽干涉我嘅就唔駛黎

大宅

BK Milk勳章

我都係答佢"哦哦哦',哦完就算啦,唔係點

首頁

尾頁

跳至