想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 SATSUKI 的帖子

剛剛開始睇左2次咋,未見有咩特別,話我腎虛每日要飲2次藥,每星期針灸2次,有d藥包浸腳,都成千蚊次架!

別墅

回覆 maryng1208 的帖子

仲有睇,睇左差唔多3個月,睇完佢後腰痛少左,不過佢唔係會好子細講你咩事個種,除非你係熟客先多野講,同埋你唔問佢又唔會多講,但就唔會黑面,你問時佢會答,地方有小小感覺唔衛生,床上有時會見到前人針灸完既血跡,不過就細細點咁囉,都接受到既,但同出面大間d 既中醫比較門面就差d.價錢都唔係平,但應該就經驗豐富既

別墅

睇左佢3個月,剛bingo,但我唔肯定關唔關佢事,因為我有食supplement ,又增加左一星期四日運動,驗血維他命D不足,補充左維他命d 半個月就中,本身卵巢老化難有既,你地既疑慮我都有,不過見食完d中藥,針灸後係有好轉,無左腰痛同m 痛既,亦無咩副作用,所以都有keep 住睇,不過自己都要小心,因為剛有時佢把唔出,我以為谷m, 佢開左d藥有通經成份,我食前心血來潮驗下點知原來中左,先再上去開過d安胎藥,所以都唔可以完全信晒中醫把把脈,又或者初有係難把d,唯有自己注意下啦!

別墅

yvonne520 發表於 18-7-27 12:13
我係頭三個月keep住食佢啲藥,試咗dodo我有同佢講,之後佢就話開啲調理安胎藥比我,有冇BB都食得,直至我 ...
你食安胎藥食幾耐?醫師叫我最起碼食到3個月,如果食夠5個月更好,但始終都係藥,我又唔想食太多

別墅

maryng1208 發表於 18-7-28 10:34
恭喜您
你食開乜supplement ?
Q10 200mg , DHEA 50mg , vit E 400,葉酸 400,vit D 1000, 但開始食都唔夠3個月,除左葉酸食左成年

別墅

fbbs123 發表於 18-9-7 14:44
想問係邊度可以驗自己唔夠維他命D? 咁你食那一個牌子及幾多份量? THX
我係仁安驗,因為本身打算做ivf,醫生叫我驗既,我食Holland & Barrett 1000iu 既vit d , 不過最好驗左血先,因為我食得都幾高劑量

首頁

尾頁

跳至