星加坡+新山 榴槤、螢火蟲、海鮮之旅

pomanlife
|
Danjunior 發表於 18-4-1 00:00
睇返你行程, 司機由朝早8點車你過新山, 一直陪你地睇完螢火蟲再去食埋榴槤先返酒店, 咁咪超個15個鐘? ...

司機朝早8點到新加坡酒店接我地(boss hotel),司機住新山,佢話朝早3點就起身過來等,送到我地到legoland hotel,佢就返屋企休息,佢約我地下午5點在legoland hotel lobby度等,車我地食海鮮,在等食海鮮時司機自己去搵食,食完就車我地睇螢火蟲,之後食榴連。(螢火蟲SGD 130/榴連SGD10)
pomanlife
|
起身在酒店露台見到天朗氣清,藍天白雲,坐島上免費巴士遊島

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
rachelchan1127
|
可以PM司機資料!
pomanlife
|
朝早坐Sentosa bus 遊島,在沙灘行行,好靚好靚

pomanlife
|
行完沙灘返到酒店仲夠時間去玩埋adventure cove ,嗰度有個浮潛,可以在sea aquarium 大魚缸度同嗰度啲魚魚游水,好正
pomanlife
|
rachelchan1127 發表於 18-4-1 09:21
可以PM司機資料!

可以,晏小小,依家在街忙緊
pomanlife
|
Danjunior 發表於 18-3-31 23:39
麻煩你可唔可以pm個司機資料比我。 謝謝!
CHECK PM
pomanlife
|
玩完adventure cove 慢慢返酒店汁埋行李check out ,坐返Sentosa express 出島,出來時天氣非常靚

pomanlife
|
在vivo city 食返個簡單午餐

海南雞飯,肉骨茶

pomanlife
|
食完坐地鐵出機場,坐緊地鐵時見到出面倒水咁,天氣話變就變

pomanlife
|
地鐵出閘後見到大大個指示牌寫住t4,但原來t4和t1-3係唔相連,嗰度有指示教坐單程接駁巴士到t4,如坐cx到t4既朋友注意,要預早小小時間或坐的士直接到機場,接駁巴士走左班車要等,車程連停交通燈要成十分鐘先到t4.

落車之後再搵cx check in 櫃位,之後過關,t4可能少人,過關好快,過完關見到退稅櫃位可以拎返現金。

班蘭蛋糕店要過左關先買到。

坐左機仲見到一舊大黑雲

marcoli8
|
pomanlife 發表於 18-4-1 14:43
地鐵出閘後見到大大個指示牌寫住t4,但原來t4和t1-3係唔相連,嗰度有指示教坐單程接駁巴士到t4,如坐cx到t4 ...

仲有無靚相可分享?
pomanlife
|
marcoli8 發表於 18-4-1 16:12
仲有無靚相可分享?

都有既,bk 唔比我一日upload 太多張
marcoli8
|
pomanlife 發表於 18-4-1 16:13
都有既,bk 唔比我一日upload 太多張

好!! 我等你再upload分享thank you!
pomanlife
|
在環球影城呢間food court 有恐龍「麥樂雞」,小朋友好開心好鐘意

pomanlife
|
marcoli8 發表於 18-4-1 16:14
好!! 我等你再upload分享thank you!

你想睇邊part 既相?
pomanlife
|
totem 發表於 18-3-30 16:12
我現在係新山,可否食海鮮同榴槤地方全名?

飯海鮮地方,啱啱搵到

pomanlife
|
Singapore zoo safari

近距離見到白老虎既威風,虎虎生威

pomanlife
|
近距離看到不同動物

pomanlife
|
這個活動沒有安排,本來想到魚尾獅影相,小朋友見到吹氣彈床就要去玩,實在又真係好好玩,跳得好開心