星加坡+新山 榴槤、螢火蟲、海鮮之旅

pomanlife
|
入住legoland hotel 記得打開個寶箱,用Lego 砌出來既馬騮就係寶箱,入面次次都唔同款,上次係lego keychains ,今次係兩包Lego 玩具,小朋友最開心

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Danjunior
|
pomanlife 發表於 18-4-1 08:43
司機朝早8點到新加坡酒店接我地(boss hotel),司機住新山,佢話朝早3點就起身過來等,送到我地到legolan ...
唔該晒! 即係睇完螢火蟲,如果想去食榴連就加多SGD10車費比司機,對嗎?

睇你啲行程好緊湊, 一日可以去等到地方,好犀利呀! 我啲小朋友係慢世魔王,我只敢一日一行程
pomanlife
|
Danjunior 發表於 18-4-2 11:40
唔該晒! 即係睇完螢火蟲,如果想去食榴連就加多SGD10車費比司機,對嗎?

睇你啲行程好緊湊, 一 ...

即係睇完螢火蟲,如果想去食榴連就加多SGD10車費比司機,對嗎?===》對的,當飯後水果,食完返酒店休息

我小朋友比較大,9歲6歲,所以容易搞好多,時間唔逼,好充實添
wcpcelia    發表於 18-4-3 15:11
wingyeung722
|
可否pm司機資料給我?thx
pomanlife
|
wingyeung722 發表於 18-4-2 23:01
可否pm司機資料給我?thx

你可以pm 我再回復嗎?手機pm 唔到,今日唔得閒開pc
JojoBibe
|
請問可以PM我新加坡司機資料嗎? 謝謝

睇瑩火蟲好吸引呀

wcpcelia
|
THANKS for sharing
pomanlife
|
wcpcelia 發表於 18-4-3 15:11
THANKS for sharing

pomanlife
|
JojoBibe 發表於 18-4-3 14:45

睇瑩火蟲好吸引呀

已pm 請查收
pomanlife
|

睇瑩火蟲好吸引呀

螢火蟲真係好好睇呀!去到值得去睇下,嗰度係生態保護區先睇到咁多
chingwcf
|
我5月中去,可否pm 師機資料, thanks
pomanlife
|
chingwcf 發表於 18-4-3 20:22
我5月中去,可否pm 師機資料, thanks
CHECK PM
pomanlife
|

睇瑩火蟲好吸引呀
順帶一提, 原來下午落一場雨或落過雨既話, 晚上會仲多螢火蟲出來, 我去睇嗰時正係有小小毛毛雨, 千奇唔好因為落雨而放棄 (司機都話落過雨特別多, 反而好天冇咁多蟲蟲)
wcpcelia    發表於 18-4-4 08:56
cherryp
|
是否T4都有班蘭蛋糕買?
IloveJJ
|
pomanlife 發表於 18-3-30 14:25
睇完螢火蟲,再去食榴槤,大滿足

一個貓山王要幾錢港紙?
pomanlife
|
IloveJJ 發表於 18-4-4 10:13
一個貓山王要幾錢港紙?

RM80/個左右,百零港幣
pomanlife
|
cherryp 發表於 18-4-4 08:53
是否T4都有班蘭蛋糕買?

有,過左關直行,見到有個休息area 嗰度既廁所傍

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
IloveJJ
|
pomanlife 發表於 18-4-4 13:02
RM80/個左右,百零港幣

咁同新加坡差不多喎!
pomanlife
|
IloveJJ 發表於 18-4-4 15:27
咁同新加坡差不多喎!

係呀!其實食海鮮d蟹都同新加坡差唔多價錢
IloveJJ
|
pomanlife 發表於 18-4-4 19:15
係呀!其實食海鮮d蟹都同新加坡差唔多價錢

咁我都係等新加坡先食啦!費時出去。謝謝!