姊弟戀

Catvole
|
有沒有jm係姊弟戀,或身邊人收成正果?

我朋友40頭,最近有個30歳男仔追;佢對個男仔都有好感,溝通亦很好很開心。但年齡呢個數目字令佢有d擔心...

有冇jm可以分享下?thanks

crystal媽咪
|

……
Ashleycorina
|
其實感情都唔關年齡事。而且男人的年齡都不一定等於成熟度。
我覺得兩個人click 唔click到,溝唔溝通到最重要。
我同過大過我,同年同細過我的男人拍拖,覺得相處到最重要。
我老公細我幾年,佢係我best friend。
好多人話個男人大過你,成熟過你就照顧到你,有一定咩?個個人感覺唔到。

mandy952
|
Catvole 發表於 18-4-1 14:59

我朋友40頭,最近有個30歳男仔追;佢對個男仔都有好感,溝通亦很好 ...

咩都唔驚,最驚出街比人以為係母子
三棵樹
|
個男仔知唔知女大十年 ?
其實大家相處到,基本就OK
其他問題就係雙方家人,如果兩位主角唔夠硬淨,有家人壓力,都會影響大家感情
|
Ashleycorina 發表於 18-4-1 15:03
我覺得兩個人click 唔click到,溝唔溝通到最重 ...

到老公50+,老婆40+,真係已經要照顧返轉頭
Ashleycorina
|
786 發表於 18-4-1 15:07
到老公50+,老婆40+,真係已經要照顧返轉頭

你咁講又係wor
SuperChanB
|
小心遇上騙子,呃錢呃感情,做埋擔保就大穫
豬仔嘜
|
Ashleycorina 發表於 18-4-1 15:03
我覺得兩個人click 唔click到,溝唔溝通到最重 ...

Jin2012
|
回覆 Catvole 的帖子

宜家夾到可能會好好, 但對將來就有所保留。女人五六十歲, 個男先四五十, 呢點對我黎講係一個憂慮, 細幾年可以接受, 十年就......
littlesister
|
個男仔知佢大十年嗎?其實溝通到就冇問題,但如果個男想生仔就大問題啦
Onlok
|
Catvole 發表於 18-4-1 14:59

我朋友40頭,最近有個30歳男仔追;佢對個男仔都有好感,溝通亦很好 ...

生唔生小朋友先?
vet
|
女比男大十年
十年後個女人5X,男既4X仲大有市場
拍下拖玩玩算了,唔好諗太遠
小心唔好比人呃$
honoluluwendy
|
Jin2012 發表於 18-4-1 15:18
回覆 Catvole 的帖子

宜家夾到可能會好好, 但對將來就有所保留。女人五六十歲, 個男先四五十, 呢點對我黎 ...

加上男人好多時越老越有男人味
mctl1995
|
我分別識人姐弟戀大2歲,3歲,12歲,全部已結婚,仲好恩愛。
Abbie_mimi
|
有朋友相差七年,結婚十幾年,冇小朋友,仍然好恩愛
另一對差兩三年,有小朋友,結婚十幾年,都冇問題
TATEYAMA
|
唔睇好
miuling814
|
有,你睇法國個總統同佢老婆就知有幾成功

女嘅大24年,做得佢阿媽,個阿總統都唔介意,幾咁真愛
mamasprits
|

我識女大個男9年,我一直都只知係姐弟戀,無諗過大咁多,但佢地結婚多年都ok.
近期先知原來個女嘅係再婚,已經有個1x歲嘅女。
男嘅唔介意就無問題
Catvole
|
三棵樹 發表於 18-4-1 15:06
個男仔知唔知女大十年 ?
其實大家相處到,基本就OK
其他問題就係雙方家人,如果兩位主角唔夠硬淨,有家人壓 ...

知呀!個男仔都等左一段時間先追我朋友,可能佢都考慮左好多。yes, 家人都是我朋友擔心之一