求助:天水圍兒科醫生

KYU_CHEER
|
想問天水圍邊個兒科醫生好?
新搬去,完全唔熟呢度,但bb要睇醫生.....唔該曬大家解答!
ChauBo
|
KYU_CHEER 發表於 18-4-2 07:51
新搬去,完全唔熟呢度,但bb要睇醫生.....唔該曬大家解答!
...

何楚明,元朗會多d
chinatea
|
仲富商場2樓麥記對面,不過呢間要一早去排隊,超多人.
新北江粥舖隔離有間24小時醫務所,銀座百佳果層都有,但醫生都係要夾架.
spikenard
|
chinatea 發表於 18-4-2 08:25
新北江粥舖隔離有間24小時醫務所,銀座百佳果層都有,但 ...

頌富裝修了全搬地下,陳兆聰,這個好,8點半登記要7點左右去排大約11點到12點可以睇
KYU_CHEER
|
ChauBo 發表於 18-4-2 08:16
何楚明,元朗會多d

謝謝回覆
wcpcelia    發表於 18-4-4 17:04
KYU_CHEER
|
ChauBo 發表於 18-4-2 08:16
何楚明,元朗會多d

元朗有邊個醫生好?
KYU_CHEER
|
新北江粥舖隔離有間24小時醫務所,銀座百佳果層都有,但 ...

24小時醫務所有冇邊位醫生好?
KYU_CHEER
|
spikenard 發表於 18-4-2 08:40
頌富裝修了全搬地下,陳兆聰,這個好,8點半登記要7點左右去排大約11點到12點可以睇
...

好癲
spikenard
|
KYU_CHEER 發表於 18-4-2 11:19
好癲

慣左,攻略大人6點半起身,7點出門口,記得帶小椅子,買個包野飲坐係嗰度等開門,8點半登記,通常10個人要等1個鐘以上,醫生9點或遲少少先出現,如果你排10幾名咁就11點左右有得睇,先回家,差不多時間就帶bb去睇,帶bb車,去到都實際唔知仲要唔要等,到左診所先問姑娘到你未,等佢地知你到左

佢值得排,好細心,唔會hea,認真有良心但睇佢就真係好鬼辛苦地排
KYU_CHEER
|
spikenard 發表於 18-4-2 13:15
慣左,攻略大人6點半起身,7點出門口,記得帶小椅子,買個包野飲坐係嗰度等開門,8點半登記,通常10個人要 ...

仲有攻略....
隔離嗰啲醫生冇人排,相差好遠
chinatea    發表於 18-4-2 23:26
chinatea
|
回覆 KYU_CHEER 的帖子

24小時果間,我孫試過一次半夜高燒,咁我帶佢睇過半夜果個醫生,係夾到架,都試過幾次上午9:00去睇過,都夾到,但你而家可以試下一早去天水圍醫院睇,以前9:00-4:00.
最近改左全日,都ok架.
wawaliluk
|
chinatea 發表於 18-4-2 23:30
回覆 KYU_CHEER 的帖子

24小時果間,我孫試過一次半夜高燒,咁我帶佢睇過半夜果個醫生,係夾到架,都試過幾次 ...

現時醫院好似無普通門診,只有急症及專科門診(要轉介信+排期)。
普通門診要去診所睇,例如天瑞、天晴。
LassieLai
|

陳兆聰?新聞有說他疏忽開致敏藥物停牌一月緩刑,我都想找一個好一點的兒科醫生啊
PansyMummy
|
KYU_CHEER 發表於 18-4-2 07:51
...

我個女以前睇天瑞邨嘅何建忠,不過佢係普通科不是兒科。
kubileo
|
頌富吳初雲都唔錯,我地屋企夾到佢d葯,不過都要朝早去登記,好快滿籌,我見都有bb去睇
MIYUKIFONG
|
LassieLai 發表於 19-2-11 16:21
陳兆聰?新聞有說他疏忽開致敏藥物停牌一月緩刑,我都想找一個好一點的兒科醫生啊
...

10年前,我仔2歲幾,肚痾痾水,痾咗好多次,睇佢,佢話我仔食濟咗,但最尾我仔入咗醫院,係腸胃炎果類,之後我冇再睇佢。
chinatea
|
回覆 LassieLai 的帖子

睇醫生同搵老婆一樣,要同佢拖下手仔,夾下性格,了解口胃清楚哂先可談婚論嫁,幾年前仲可以夾到鍾兆錕醫生,點知又比人迫到佢銀座搬左出九龍,咁有次個孫半夜高燒,就去左新北江廿四小時果道睇,當時係半夜4點,有D人話果道唔得,但我孫又夾到喎,所以夾到個醫生咪得low,夾唔到咪唔得low,咁而家天水圍有醫院,真係唔知邊個醫生好唯有去醫院睇low.
Papabeibei
|
KYU_CHEER 發表於 18-4-2 11:18
元朗有邊個醫生好?
兒科黃國榮(元朗)