自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

姣屍扽篤咁

男爵府

回覆樓主:

真係長智識,唔講唔知囉

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

呢款舞太多身體接觸,啲裙好似有著等於冇著,不大適合小朋友跳,特別是女孩子。

hungng    發表於 19-7-28 00:49

公爵府

HoshiSora 發表於 18-4-2 14:28
拉丁舞其實好好睇,盡顯女性的漫妙美態,風情萬種。
但就係因為咁,小孩跳這種舞,總是覺得有點兒……怪怪 ...

睇大人表演我都好中意睇,但細路跳呢種舞,其實好核突

子爵府

畀面勳章

超級特務 發表於 18-4-2 12:02
我果個學中國舞,唔知有咩好

學跳舞最大好處,我覺得係條腰會自然伸直,唔怕寒背

珍珠宮

20020116 發表於 18-4-2 17:01
睇大人表演我都好中意睇,但細路跳呢種舞,其實好核突

我唔知道這款舞蹈是否真的會影響身體發育狀況。

但始終這款舞蹈,又的確很突顯女性性感的婀娜嫵媚姿態,男女舞者的貼近又有一種情慾的激情感覺⋯⋯冇辦法,這種舞蹈就是給予這種藝術感覺。

我個人覺得,小時候,可以學芭蕾舞這種古典舞蹈,打好舞蹈根底。
長大了若有興趣再學拉丁舞。

當然,這是我個人看法而已。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

MrsSingSing 發表於 18-4-2 09:24
有同學4歲學始學拉丁,跳得好好拎好多獎。今年10歲,唔見發育、早熟,
但就成日覺得自己好靚,成日話邊個邊 ...

老人精

珍珠宮

畀面勳章

公爵府

HoshiSora 發表於 18-4-2 17:12
我唔知道這款舞蹈是否真的會影響身體發育狀況。

但始終這款舞蹈,又的確很突顯女性性感的婀娜嫵媚姿態, ...

很同意

公爵府

回覆樓主:

過早發育就唔知,但要同舞伴有太多親切嘅眼神接觸,容易早熟。

子爵府

畀面勳章

chillimom 發表於 18-4-2 16:31
會變肥婆

做人最緊要誠實,唔可以偷食!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔知點解,我自己鈡意Jazz多啲,如果俾小朋友學,我唔會俾佢哋學拉丁舞,會俾佢哋學Jazz

珍珠宮

我女跳舞幾有天份,一年級已經俾學校捉咗去現代舞校隊

有人提議一齊去學拉丁舞,但我拒絕,主要係taste問題,如果我女個幾歲人仔,話拉舞啲衫靚,我都唔知點算

拉丁舞個啲衫,真係要風情萬種先著看好睇,着得唔好睇就變成cheap

我女有一位親戚,五十幾歲跳拉丁舞,身形真係又肥又大隻,成日係group到send埋啲相俾我哋睇,佢真係十分有自信,但真係唔識欣賞,只可以話,跳舞俾到佢自信

我同意有啲人真係着得好睇、跳得好靚,但真係要適合先得

用戶要求終止服務

回覆樓主

唔出奇,不留好討厭睇到小朋友跳拉丁,又少布又意淫

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

大宅

回覆樓主:

成人的拉丁舞我覺得好靚好優美和好媚態。但小朋友跳我都接受唔到,太姣太老人精了,完全無美感可言。

小朋友跳我會選中國舞,爵士舞和踢躂舞。

子爵府

回覆樓主

我果個學中國舞同芭蕾舞
拉丁舞 又好似無諗過比佢學

男爵府

回覆樓主:

性早熟係同環境因素有關係,跳拉丁舞我覺得有關,但唔係必然既。

大宅

DoReMi媽媽 發表於 18-4-2 17:39
唔知點解,我自己鈡意Jazz多啲,如果俾小朋友學,我唔會俾佢哋學拉丁舞,會俾佢哋學Jazz ...

yes, 同你一樣。 我鐘意睇大人跳拉丁,小朋友跳硬係覺得好肉酸。 唔介意人地仔囡去學,但絕對唔會比自己小朋友去學。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Maksin 發表於 18-4-2 18:41
yes, 同你一樣。 我鐘意睇大人跳拉丁,小朋友跳硬係覺得好肉酸。 唔介意人地仔囡去學,但絕對唔會比自己小 ...

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

原來係咁,實係唔講都唔知
我一向好抗拒小朋友學拉丁,大人要賣性感賣妖媚ok,但小朋友應該係純真,學中國舞芭蕾舞或者Jazz咪得,拉丁應該等大個先學。
我老公話跳拉丁啲女仔,成身都俾男仔捽嚟捽去,太多身體接觸始終不太好。

首頁
34567...11

尾頁

跳至