想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人試過? 本人切除子宮息肉後2日就黎M , 頭3日經期正常.... 慢慢經血少了... 但到現在已經過了2個星期仍然出血, 但感覺現在出血唔係經血, 而係感覺似傷口未口而出血, 問了醫院護士同中醫, 講係正常的, 因為醫院冇直接說問醫生, 直接同我講出血係正常的。 請問大家有冇經歷過?是否真係正常的? 要多久才好?

複式洋房

kinam520 發表於 18-4-2 13:52
請問有冇人試過? 本人切除子宮息肉後2日就黎M , 頭3日經期正常.... 慢慢經血少了... 但到現在已經過了2個 ...

你確定個d係m come?我個時做完,都係有流血,醫生話正常會流....但吾係M come, 正常無甘快come..醫生個時講有機會會比原本要come既時間delay.不過我都無late好多。

大宅

請問有冇人試過? 本人切除子宮息肉後2日就黎M , 頭3日經期正常.... 慢慢經血少了... 但到現在已經過了2個 ...

我想問你係咪喺瑪麗醫院做割除息肉手術,
佢開咗幾多日假期畀你,同埋你使唔使全身麻醉去做 ,你粒息肉有幾多cm

大宅

我都剛做完宮腔鏡切除左息肉,做完之後果4,5日都有少少出血,醫生話係正常,而家就無啦,不過唔知下次來M會唔會推遲左
你過了2星期都仲有出血?個傷口仲有無痛?或者再打電話去問清楚醫生

大宅

shl1225 發表於 18-4-4 23:24
我都剛做完宮腔鏡切除左息肉,做完之後果4,5日都有少少出血,醫生話係正常,而家就無啦,不過唔知下次來M會唔會 ...

想問你喺邊間醫院做 醫生開咗幾多日假期畀你 thx

大宅

Wongpoman 發表於 18-4-4 23:48
想問你喺邊間醫院做 醫生開咗幾多日假期畀你
我係仁安做,醫生比左3日病假

大宅

wuruyi421 發表於 18-4-3 22:27
你確定個d係m come?我個時做完,都係有流血,醫生話正常會流....但吾係M come, 正常無甘快come..醫生個時 ...

因為我做手術時間係黎經期, 所以做手術前我食避孕藥, 做手術當天冇食, 做完手術後2日 就黎經期, 好明顯知道係經期, 因為聞到血既味道係經期既, 頭3日正常, 慢慢每日都有點血, 清唔到...... 平時我經期7,8日完, 今次.... 一直都仲出緊血, 什至... d 血又多左 , 聞到d 味係唔係經血d 味, 應該係傷口出血,2個星期都仲出血, 打過醫院問,護士話正常, 到左今日就黎3個星期都仍然有血... 都唔知幾時先完

大宅

Wongpoman 發表於 18-4-3 23:25
我想問你係咪喺瑪麗醫院做割除息肉手術,
佢開咗幾多日假期畀你,同埋你使唔使全身麻醉去做 ,你粒息肉有 ...

係呀, 我係瑪麗做, 因為我做既時候係星期五, 星期六日本身我都唔使返工, 所以醫生冇開病假紙比我, 但我見其他人好似醫生都會開2日病假 , 因為聽到都係做同一個手術。 我切左好多粒啊!

大宅

shl1225 發表於 18-4-4 23:24
我都剛做完宮腔鏡切除左息肉,做完之後果4,5日都有少少出血,醫生話係正常,而家就無啦,不過唔知下次來M會唔會 ...

反而我唔知係唔係因爲快黎經期, 個傷口冇時間休息,所以一直係咁出血 ,因為醫院護士覺得冇問題, 所以冇問醫生, 佢話係正常。 而我睇中醫時, 問過醫師, 佢都話西醫角度係正常的, 佢有客人流血流一個月都有。 所以我都唔知自己幾時先完, 因為完左今次, 我等下次黎經期就開針呢。

大宅

Wongpoman 發表於 18-4-4 23:48
想問你喺邊間醫院做 醫生開咗幾多日假期畀你 thx

瑪麗醫院做, 醫生冇開假紙給我

大宅

kinam520 發表於 18-4-5 13:10
瑪麗醫院做, 醫生冇開假紙給我

thx

大宅

我做完2星期了,今日仲有血,大便時用力血仲多,現在都好頭痛,驚自己問題,你止血未?

大宅

kinam520 發表於 18-4-5 13:10
反而我唔知係唔係因爲快黎經期, 個傷口冇時間休息,所以一直係咁出血 ,因為醫院護士覺得冇問題, 所以冇 ...

你來緊要唔要去見醫生覆診?如果要可以到時再問,你的出血量係未像平時來經期第4,5日咁?記得醫生話做完之後有些出血係正常,但大量既話就要通知醫生,
我早幾日去覆診醫生陰照照到子宮內的傷口都未好返曬,

ME2,下次經期來就開始IUI,你來緊都會做IUI/IVF?聽講切除左子宮息肉做機會都會大些,但息肉有機會將來很容易又會再有....

大宅

回覆 shl1225 的帖子

我打番去問,姑娘話係正常,傷口冇禁快好,叫我睇多幾日,冇發燒,肚痛,血有腥嗅味就唔驚。
我都會番去做iui, 我就係因為第一次失敗左先發現原來子宮同宮頸有瘜肉,你睇邊個醫生?

大宅

sanyosanyo 發表於 18-4-6 21:26
我做完2星期了,今日仲有血,大便時用力血仲多,現在都好頭痛,驚自己問題,你止血未? ...

到今日仲有呀,昨日我已經再打電話去醫院問, 今次終於叫我返去再覆診睇下呢。 你2個星期出血, 不是經期,對嗎? 流量多嗎?

大宅

shl1225 發表於 18-4-6 23:54
你來緊要唔要去見醫生覆診?如果要可以到時再問,你的出血量係未像平時來經期第4,5日咁?記得醫生話做完之後 ...

你照到子宮內傷口未好返, 咁直接照做iui, 還是要等佢好返先再做? 我係準備做IVF 呢, 我已經試了3次iui 都唔成功 現在係等做ivf

大宅

sanyosanyo 發表於 18-4-7 13:58
回覆 shl1225 的帖子

我打番去問,姑娘話係正常,傷口冇禁快好,叫我睇多幾日,冇發燒,肚痛,血有腥嗅味 ...

醫生我冇留意, 因為每次去都係見唔同醫生, 冇特別留意佢地d 名。 正常做完係會出血既, 但現在太耐了, 不過好在冇惡嗅味道, 護士說如果係惡嗅味道即係個傷口發炎。 要盡快打電話返去通知他們呢。

大宅

回覆 kinam520 的帖子

你3次iui唔成功可能因為瘜肉咋喎,點解禁遲先發現?醫院檢查係咪有問題!
既然都切晒
你唔試多次iui先?

大宅

sanyosanyo 發表於 18-4-8 11:16

你3次iui唔成功可能因為瘜肉咋喎,點解禁遲先發現?醫院檢查係咪有問題!

我做左2次iui 停左段時間, 之後最近做返次iui , 檢查時發現了有子宮息肉,我懷疑自己呢段時間食太多中藥調理身體引致的。 公家只會做3次 iui ,之後先可以開始做ivf ,同埋我想做 ivf 了,本身已經浪費了幾年時間, 不想再做iui同等自然了。

大宅

明白了,祝你成功!
大家努力💪🏻💪🏻💪🏻

我家陣老公都努力食梗supplement, 佢精精都唔太理想!

首頁

尾頁

跳至