想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

sanyosanyo 發表於 18-4-7 13:58
回覆 shl1225 的帖子

我打番去問,姑娘話係正常,傷口冇禁快好,叫我睇多幾日,冇發燒,肚痛,血有腥嗅味 ...
你再觀察多幾日睇下有無改善,我睇仁安周醫生,你呢?你上次做IUI係自然IUI定係要打針果種IUI呀?

大宅

kinam520 發表於 18-4-7 19:45
你照到子宮內傷口未好返, 咁直接照做iui, 還是要等佢好返先再做? 我係準備做IVF 呢, 我已經試了3次iui ...
我有想過下個月先開始,但醫生話我可以今個月來M時就可以打去約時間開始做IUI打針食藥,你之前做IUI可以連續3個月咁做?定係做完1次要休息1個週期先?
咁你打算幾時開始IVF?預祝你今次成功

大宅

sanyosanyo 發表於 18-4-8 18:44
回覆 kinam520 的帖子

明白了,祝你成功!

我唔想食太多呢d , 令到自己壓力大 , 所以我們都冇咩點食, 食葉酸 。 你都要加油努力, 你開始了嗎?

大宅

shl1225 發表於 18-4-9 12:01
我有想過下個月先開始,但醫生話我可以今個月來M時就可以打去約時間開始做IUI打針食藥,你之前做IUI可以連續3 ...

我之前係因為連續做左2次iui , 之後失敗了,眼見食左2個月既排卵藥, 怕傷身, 就停了。睇中醫,食中藥調理身體, 但過左段時間仍然未成功, 就打電話返醫院再繼續做多次iui , 因為醫院有3次機會iui , 之後先開始做ivf .如果你想停一個月可以的, 你到時打電話去就可以的。你都要加油呀! 傷口未好返就可以做iui , 冇問題架? 我終於可以去見下醫生睇下現在情況如何, 希望傷口已經好返啦。

大宅

kinam520 發表於 18-4-9 22:50
我之前係因為連續做左2次iui , 之後失敗了,眼見食左2個月既排卵藥, 怕傷身, 就停了。睇中醫,食中藥調 ...
我尋日去中醫,佢建議我下個月先開始做IUI,到時打電話再約,因為子宮裡面的傷口未好返曬的,我而家行路都唔敢行太快,有時裡面傷口突然都有些扯住痛的感覺,過一陣就無,醫生同中醫都話我今個月來M都會準時正常來,希望係咁啦!你而家都有KEEP住睇中醫嗎?食野有無戒口呀?我中醫叫我手術後食野要戒口1個月,
你來緊去覆診時再問清楚醫生啦點解會出血咁耐啦,無理由M會來咁耐架!

大宅

shl1225 發表於 18-4-10 10:00
我尋日去中醫,佢建議我下個月先開始做IUI,到時打電話再約,因為子宮裡面的傷口未好返曬的,我而家行路都唔敢 ...

咁你好明顯,我又冇咩感覺, 冇感覺傷口有什麼特別 。我今日終於完了,冇再出血, 咁岩今日見醫生, 亦都因為冇再出血都冇咩可以做到, 問醫生睇唔睇到傷口好返未, 佢答我睇唔到 不過佢幫我照完, 就說應該好快過1,2個星期就會黎M , 到時可以開始療程 。 我問過中醫, 又冇咩野要戒口, 因為佢講只係好似一粒暗瘡咁, 割左就冇事。唔需要特別戒口, 我自己只係做完手術個一個星期食得清d , 就冇啦。 不過中醫人人說法唔同。

大宅

我仲有少少啡,已經手術後18天了,不過啡已經少左,希望代表傷口好左啦。我諗下一次黎m, 我會開始新療程,唔想再等了。

大宅

回覆 shl1225 的帖子

我睇董醫生,做打針iui, 週期耐,平均45日一次,要自然既話等好耐。

大宅

sanyosanyo 發表於 18-4-10 23:43

我仲有少少啡,已經手術後18天了,不過啡已經少左,希望代表傷口好左啦。我諗下一次 ...

好快好架啦! 我都要20幾日先停,所以你會好快好返架。 一起加油 (emoji)(emoji) 睇董醫生幾錢呀?

大宅

預1萬多啦

大宅

sanyosanyo 發表於 18-4-13 08:58

預1萬多啦

加油! 祝你成功

洋房

sanyosanyo 發表於 18-4-6 21:26
我做完2星期了,今日仲有血,大便時用力血仲多,現在都好頭痛,驚自己問題,你止血未? ...

我都係做完兩星期仲有血,醫生開咗荷爾蒙藥比我食兩星期。請問你嗰時流咗幾耐先停?

大宅

Momofan2018 發表於 18-8-17 11:26
我都係做完兩星期仲有血,醫生開咗荷爾蒙藥比我食兩星期。請問你嗰時流咗幾耐先停?
...

差不多3星期,然後就來月經,月經完後就沒事了

首頁

尾頁

跳至